Päivittäinen verollepano!

Kymmeniä vuosia sitten kuulin vitsin Stalinista, Mussolinista ja Hitleristä. He istuivat iltaa sulassa sovussa. Huoneessa oli kissa ja joku esitti kysymyksen saisiko kissan syömään sinappia? Päätettiin kokeilla. Stalin aloitti hän avasi kissan suun voimakeinoin ja laittoi lusikallisen sinappia avoimeen suuhun, mutta kissa karkasi ankarasti syljeskellen. Ei siis toiminuty pakko. Mussolini päätteli, ettei suora pakottaminen ole paras keino. Hän otti kissan syliinsa ja silitteli niin, että kissa alkoi kehrätä ja avasi vähän suutaan ja lusikallinen suuhun. Sama tulos, kissa syljeskeli kaiken pois vihaisena. Hitler kävi tuumasta toimeen. Hän sanoi vapaaehtoinen pakko on paras! Hän sipaisi sinapin sinne hännän alle! Kissa istui kiltisti lattialle ja nuoli sinapin pois.

Tämä tuli aikanaan mieleeni, kun olin vähän kolmannen sektorin kanssa tekemisissä. Jossain tilanteessa sarja järjestöjä esitteli itseään toisilleen. Aina tuli esille perustamisvuosi, toimiston osoite, henkilöstö ja rahoittaja Ray! Jotenkin aloin miettiä mitä kaikkea tuo kolme kirjainta edustaa ja hämmästelin hetken. Tehdäämpä vertaus: Marketista tulisi kotiin eläkeläiselle esite: Olemme mukana vähäosaisten auttamisketjussa. Olemme laittaneet eteisaulaamme laatikon, johon voit laittaa rahasi. Jos olet aikont käyttää tänään rahaa vaikkapa 50E, niin laita heti päältä 40E siihen laatikkoon ja sitten hankit sillä kympillä elintarpeita.
Kaikki sanoisivat: Kuka voi keksiä noin hullun idean? Mautta katso kauan sitten tuli kotikyläni matkahuollon seinälle laite, jossa oli etulevy lasia. 20 pennin kolikoita pystysuorissa riveissä ja oikeassa laidassa oli paikka, johon kolikko laitettiin ja sivussa renkula jolla näpäyteltiin ja raha yleensä meni, mutta joskus kupissa kilisi, ettei liian yksitoikkoiseksi menisi. Kehitys on kehittynyt. Syntyi kokonainen teollisuuden haara, joka suunnittelee, rakentaa ja pitää kunnossa äänteleviä ja vilkkuvia laitteita. Sitten tuli automaatti, johon setelin syötettyään sai vastaavan määrän sopivia kolikoita. Kehitys on kehittynyt edelleen. Nyt on pankkikortinlukijat koneessa niin, että toiminta olisi mahdollisimman vaivatonta.

Mistä tämä kaikki kertoo? Ihmisen ominaisuuksista, joita ihminen sai syntiinlankeemuksessa persoonallisuuteensa. Raamattu todistaa, että rikastumishaluinen lankeaa moneen kiusaukseen. Vaikka pelaaminen kurjistaa monia, niin rahanhimo, jota ylläpitää rikastumisen toive laittaa kurjistumaan lisää. Meistä monet pitävät vajaaälyisinä niitä, jotka ovat sortuneet laittamaan rahaa likoon, että joku kuninkaan perintö saadaan tuotua jostain muualta Eurooppaan ja voitto on todella satumainen.

Miten ne projektit sitten toimivat? Ensimmäiseksi nimitetään projektin vetäjä ja sopiva projektihenkilöstö. Vuokrataan toimistotilat kalustetaan ja koneistetaan se. Sitten ensimmäinen vuosi harjoitellaan, toinen vuosi toimitaan ja kolmatena vuotena anotaan jatkorahoitusta, usein ei tule, joten kolmantena vuotena projekti paketoidaan. Joku näistä projekteista auttaa peliriippuvaisia joku koittaa auttaa alkoholiriippuvaisia, kun Valtion joka niemessä notkelmassa ja saarelmassa pitää olla alkoholipitoista saatavilla. Huumekaupassa toimii sama lainalaisuus. Aiheutetaan riippuvuus ja sitten sillä rahastetaan ja sitten farisealaisesti hoidetaan joitakin, jotka huutavat olemuksellaan, että joku meni pieleen tässä elämässä. Hengellistäkin toimintaa rahoitetaan arpajaisilla, jossa pienessä määrässä toimii samat alhaiset intohimot. Ei siis enää ole monellekkaan ilmeisesti totta: Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskasta tahtoaan, niin kaikki muukin teille annetaan!

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.