Päivän Birgitta, esimerkin voimasta

Kymmenes kuulustelu, viides kysymys

Munkki: Olettaen että et syntynyt Aabrahamin siemenestä ja isän kautta, miksi halusit kuitenkin ympärileikkauksen?

Vastaus: Vaikka en isäni kautta polveudu Aabrahamista, äidin kautta polveudun. Koska perustin jumalallisessa luonnossani lain, halusin kestää sen myös inhimillisessä luonnossani, jotta vihamieheni eivät voisi lyödä minua sanomalla että olin määrännyt jotain mitä en itsekään tahtonut noudattaa.

+++

Nykyään tunnetaan sanonta: Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon. Meillä on luonnostaan taipumus toimia tavalla, jota taivaallinen tuomari kertoo halunneensa välttää. Jos haluaa määräillä muita, kannattaa huolehtia siitä, että jaksaa itse noudattaa omia määräyksiään, muuten on auktoriteetti mennyttä.

Oletan, että Birgitta oli omassa ympäristössään joutunut näkemään, että määräävässä asemassa olevat eivät itse noudata periaatteita, joita vaativat muiden noudattavan.

Kirjoittaja

ellilä kirsti
ellilä kirsti
Olen kirjailija ja kirjoittamisen opettaja. Sittemmin minua on alkanut kiinnostaa pyhän Birgitan tuotanto. Tässä blogissa pohdin mitä hän mahtaisi ajatella meidän aikamme maailmasta, en niinkään sitä mitä me ajattelemme hänestä.