Osta t-paita, joka julistaa

En ole koskaan tykännyt käyttää kaulakorua. Joskus riparin jälkeen yritin ekan kerran ristikorua käyttää, mutta huomasin, että se häiritsi jotenkin omaa olemista. Jätin sen sitten pois. Toisen kerran muistan yrittäneeni teologian opiskelijana, kun ajattelin, että olisi se varmaan tulevan papin hyvä ristiä pitää esillä. Noh, jonkin ajan päästä taas riisuin sen pois. Se ei ollut vaan mun juttu.

Olin tänään juoksulenkillä. Normaalisti mulla on ne samat tietyt treenivaatteet päällä, kun juoksen. Nyt olin laiska ja nappasin vain jonkin t-paidan päälleni pyykkikoneen päältä. Se sai kelvata.

Yksi vastaantulija varta vasten pysäytti mut ja kommentoi mun “hyvää paitaa”. Hämmennyin ja naurahdin. Vasta silloin kiinnitin paitaan huomiota. Siinä oli ristin kuva ja teksti “The Way, the Truth, the Life” (Tie, totuus ja elämä). Sanat, joilla Jeesus itseään kuvaa. Tuo paita on yksi monista paidoista, joita yhdistelen pantapaidan kanssa duunissa. Nyt se oli mulla päällä lenkillä.

Ajattelin ensin, että olipa hauska kohtaaminen yhden paidan takia. Sitten huomasin, että monet muutkin lenkkeilijät huomasivat mun paidan. Oli hyväntahtosia hymyjä, oli merkitseviä katseita. Ajattelin, että tämähän on hyvä tapa. Siis lenkkeillä t-paidassa, joka julistaa. Sehän on pelkkää voittoa, jos näin helposti saa muutamalle kymmenelle vastaantulijalle viestittyä Kristuksesta ja näytettyä, että mulle tämä on tärkeä juttu. Tässä kulkee kristitty mies.

Voisko olla niin, että meille, jotka ei ristikorua koeta omaksi, tässä voisi olla vaihtoehto. Ristikoru tai tällainen t-paita ei tee kenestäkään sen pyhempää ihmistä tai parempaa kristittyä. Silti värin tunnustaminen on aina hyvä juttu. Se lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja toisaalta näyttää muille, mihin porukkaan me kuulutaan. Tuttu ilmiö erilaisista fanikulttuureista, etenkin urheilumaailmassa.

Samalla voisi myös ajatella, että paidalla julistaminen on yksi keino toteuttaa lähetyskäskyä, hyvin matalalla kynnyksellä. Se on meidän jokaisen kristityn tehtävä ja tästä se ei enää helpommaksi tule.

Tunnusta siis väriä. Osta t-paita, joka julistaa.

Seuraavaksi mä ajattelin ommella farkkutakin selkään tekstin “God is Love”.

5 kommenttia

 • Petteri Maunu sanoo:

  En ole taustaltani millään lailla herännäinen, mutta pyydettiin talkoolaiseksi kotipaikkakunnan herättäjäjuhliin. Sain siihen kuuluvan t-paidan. Vedin sen ajattelematta päälleni lenkkipaidaksi. Paidan rinnuksissa luki:”Lähellesi ikävöin” ilman kristillistä symboliikkaa. Keräsin omituisia katseita osakseni.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Yhtä vaikeasti voisi avautua ”savi valajansa kädessä”. Muinoin OPKON pääsihteeri, pastori Pekka Jokiranta varoitti tällaisella lauseella houkuttelemasta uusia opiskelijoita kristilliseen iltaan. Lause lukeutuu sujuvasti ”Kaanaan kieleen.” Pekka Jokiranta oli puhumassa samalla teemalla olevassa illassa. Illassa oli paikalla n. 10 osallistujaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pirjo Pyhäjärvi sanoo:

  Minulla oli joskus jumppapaitana KUA:n paita, jossa luki ”Made by God”.

  Tässä olisi jollekin järjestölle hyvä sauma ehkä tienatakin vähän. Myyntiin T-paita, joka julistaa selkeästi mutta tuputtamatta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Hildén sanoo:

  Jeesus-paidat on tosi kiva juttu!!! Ja traktaatit katujen varsilla pylväissä! Ajellessamme bongasin punaisella kirjoitetun traktaatin: ”Jeesus rakastaa sinua”, ja ihan sydämin koristeltuna. Oli kiva ylläri, ja sanoma kolahti kyllä omaan sydämeen!!! Kiitos niille traktaattien laittajille!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Miikka Tarpeenniemi

  Kirjoittaja on pappi, pedagogi ja pukukoppipelaaja, joka nauttii hyvästä yhteishengestä, elää joukkueensa onnistumisista ja pelaa mieluummin itse kuin seuraa peliä penkiltä. IG: tarpeenniemi

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit