Onko Afrikka Euroopan takapihaa

Kotimaan pääkirjoitus moitti puheista, joiden mukaan Afrikka olisi Euroopan takapihaa. Perusteluna päätoimittajalla oli, että afrikkalaiset ovat ihmisiä.

Siihen se järjenjuoksu sitten tyssäsi.

On niin, ettei EUn pitäisi millään tavoin tukea Afrikankaan valtioita, jotka eivät saa välitöntä hidastumista aikaan väestönkasvussa ja väestön vähennystä edistymään pidemmällä jänteellä.

Kaikki maailman ongelmat johtuvat liian suuresta väestöstä. Ilmaston lämpeneminen, sodat, kulkutaudit, raaka-aineiden loppuminen, kulutuksen kasvu, viljelysmaan kuivuminen, metsien kato, merien saastuminen, ympäristömyrkkyjen leviäminen, kalojen loppuminen, koralliriuttojen tuho, viidakoiden katoaminen, asumisen ahtaus, pohjavesien ja kasteluveden loppuminen, juomavesien saastuminen, liikenteen haitat, maan eroosio ja lajikato sekä massamigraatio.

Pakolaisuus, jota YK edistää on suurta huijausta. Moni ei tiedä, että EUsta on viime vuosina haettu pakolaispaikkaa yli 150 maan papereilla. Tämän mukaan lähes kaikki maat maailmassa ovat kriisimaita, mikä on emävalhe.

Onko mitään mieltä edesauttaa vastikkeetta tällaisen toiminnan jatkumista, koska Afrikassa asuu ihmisiä? Mielestäni se on sulaa hulluutta. Afrikkalaisten on opittava itse pitämään huolta asioistaan.

Olen paljon liikkunut kehittyvissä maissa 50 vuoden aikana. On ärsyttävää nähdä, ettei niissä kehity kuin maiden johtajien vatsakummut ja väestön määrä. Kehitysrahat menevät pääosin kankkulan kaivoon ja rikkaiden taskuihin.

Afrikka on Euroopan takapihaa ja se tulee pitää korkean aidan takana ja pitkään, jos haluamme Euroopasta jäävän jotain jälkipolvillemme, mikä olisi oikein ja kohtuullista.

https://www.kotimaa.fi/artikkeli/paakirjoitus-afrikka-ei-ole-euroopan-takapihaa/

 

 

48 kommenttia

 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Maahanmuuttajat ovat ihan yhtä arvokkaita ihmisinä, kuin me köyhät vanhuksetkin. Kansantaloudellisesti jopa meitä arvokkampia. Emme lähitulevaisuudessa tule edes toimeen, jollemme saa tänne lisää väkeä. Syntyvyys vähenee kovaa vautia, niin kohtahan täällä olisi vain vanhuksia. Ei sillä systemillä voi hyvinvointiamme säilyttää, että uutta väkeä ei tänne lasketa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juuso Hämäläinen sanoo:

   Ihmisten arvon mittaa kukin omalla tavallaan. Emme ole tasa-arvoisia emmekä yhdenvertaisia edes suomalaisten kesken.

   Suomessa on kuten muissakin EUn velkaunionin maassa valtavasti sairaita ja eläkeläisiä, joilla on heikompi toimeentulo kuin tuntemattomilla ns siirtolaisilla.

   Olen viettänyt merkittävän osan työvuosista eri puolilla maailmaa ja havainnut kuinka kotimaani köyhtyy silmissä. Ict-ammattilaiset Intiassa elävät paremmin kuin Suomessa kuten monet muutkin koulutetut. Heidän ostovoimansa on ihan toista luokkaa.

   Saksassa on miljoonittain eläkeläisköyhyydessä olevia. Heillä on yleensä yli 40 vuotta täyspäivätöitä takanaan ja edessä kurjuus usein alle 1.000€ nettoeläkkeellä. Maahantunkeutujille taasen maksetaan kaikki eikä vaadita mitään, ei edes rikoksetonta elämää saksalaisen veronmaksajan niskoilla. Nyt Saksan valtio on tuottanut pakolaismiesten neljänsiäkin vaimoja lapsineen Saksaan, vaikka moniavioisuus on maassa kielletty. Kustannukset ovat massiiviset.

   Minun on vaikea ymmärtää ajatuksenjuoksuasi väittäessäsi, että kenellä vain on yhtälaiset oikeudwt sosiaalivaltion palveluihin ja ylläpitoon. Ajatuskin on absurdi.

   Nämä ihmiset, jotka esittäytyvät pakolaisina ovat kauttaaltaan tulleet elämään sosiaalirurvamme varaan. Heidän työllistymisensä on heikkoa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Heidän työllistymisensä on heikkoa.” Heidän työllistämisensä on heikkoa. Ammattitaidoton ’Virtanen’ saa työpaikan koulutetun ’Husseinin’ nenän edestä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Miksi minulla pitäisi olla parempi toimeentulo, kuin Intialaisella ICT- ammattilaisella ja millä tavalla ne ihmiset, jotka tulevat tänne hakemaan parempaa elämää ovat syyllisiä meidän pakolaispolitiikkaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  Mikä se Afrikka muuten on? Maanosahan on sen kokoinen, että sille sopisivat yhdessä Eurooppa, Kiina, Yhdysvallat ja Japani. Valtioita on reilusti yli viisikymmentä. Osa niistä on harvaan asuttuja. Valtiuolliset olosuhteet vaihtelevat. Afrikka ei ole paikkakunta.

  **

  Montako Husseinia tai ulkomaalaista on Pentin poika palkannut. Mitä oikeasti tiedät aiheesta. Minä tiedän. Ammattitaitoinen muuttaja saa kyllä töitä Suomessakin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Po: Eurooppa, Kiina, Yhdysvallat, Intia ja Japani.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juuso Hämäläinen sanoo:

   Kyllä Afrikka on paikka ja sieltä tulee väkeä luvitta Eurooppaan, joka on myös paikka kartalla. Jos kiukuttaa jokin niin tee se ystävällisesti jossain muualla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Ammattitaitoinen muuttaja saa kyllä töitä Suomessakin.” Asiaa on tutkittu. Kovin on vaikeaa. ”Mitä oikeasti tiedät aiheesta.” Otsikko on Onko Afrikka Euroopan takapihaa. Aihe on minulle Lounais-Afrikassa syntyneenä ja siellä varhaislapsuuteni viettäneenä hyvinkin tuttu. Maa on nykyisin itsenäinen Namibia. ”Montako Husseinia tai ulkomaalaista on Pentin poika palkannut?” En ole palkannut suomalaisiakaan, Se sijaan olen opettanut monia eri puolilta maahamme tulleita nuoria, jotka tiedän vähintään yhtä lahjakkaiksi kuin suomalaiset ikätoverinsa. Opiskeluinto tosin on usein suomalaisia parempi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Juuso. Muutatko minun kommenttini sisältöä ja sitten moitit omaa tekelettäsi absurdiksi. Jollainen se tietenkin on.

  Ilmoita asiaton kommentti