Kirjautuminen taas kunnossa

Kotimaa24-sivustolle kirjautumisessa ilmenneet ongelmat on saatu ratkaistua. Pahoittelemme käyttäjille aiheutunutta vaivaa ja harmia. Kyse oli palvelimen välimuistiongelmasta.

Ylläpito on myös saanut paljon palautetta kommenttiketjujen luettavuudesta, sillä nyt uusin kommentti päivittyy ensimmäiseksi. Kaikki eivät tästä pidä vaan toivovat kronologista ketjua eli vanhin kommentti ensimmäisenä. - Tämä toive on kuultu ja muutoksia on tulossa.

Kaikki kommentit sivustosta taannoisesta uudistuksesta ja parannusehdotukset mieluiten osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi

 

13 kommenttia

 • Tarja Aarnio sanoo:

  Kiitos väliaikatiedosta. Joskus meikäläinen ei pääse sivulle muuten kuin Chromen kautta. Muut yhteydet kaikenlaisille sivuille kyllä toimivat.

  Hyvänä puolena pidän sitä, että uusimmasta viestistä vanhimpaan pääsee varsin nopeasti. Edellisessä systeemissä meikäläisen vanhan koneen kanssa oli vaikeuksia. Oli todella tuskastuttavan hidasta.

  Ehkä vaatii vain vähän tottumista uuteen systeemiin. Ja tietysti on hyvä, jos voi helposti korjailla lähettämäänsä tekstiä, poistaa jne.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Minulla ei ole ollut ongelmia kirjautumisen tai muunkaan teknisen jutun kanssa. Ja tämä uusi systeemi, että uusin kommentti on ensin, myös kommentteihin vastatessa, kyllä toimii kun osaa vain aloittaa oikeasta päästä lukemisen. Mutta se korjaamis/poisto mahdollisuus olisi hyvä olla olemassa minunkin mielestäni.

  Rauhallista Joulun aikaa myös Ylläpidolle!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jusu Vihervaara sanoo:

  Komppaan Salmea, että kommenttien järjestys on nyt hyvä. Keskusteluiden lukeminen on nopeampaa kun uusin kommentti on ensimmäisenä eikä sitä tarvitse etsiä rullaamalla koko keskusteluketjua läpi. Samoin kaipaisin mahdollisuutta korjata kirjoitusvirheet jälkikäteen sekä helpompaa käyttöliittymään lihavointiin ja kursivointiin.

  Mutta ennen kaikkea yhden asian haluaisin muutettavan. Jos olen laskenut oikein, sivulle mahtuu 11 kommenttia. Kun joku kirjoittaa 12. kommentin, kaikki muut kommentit häipyvät toiselle sivulla ja vain tuo yksi kommentti jää näkyville. Koska myös kommentteja on mahdollisuus kommentoida, tämä tekee kommenttien lukemisen rasittavaksi pomppimiseksi kahden sivun välillä.

  Ehdotan sellaista muutosta, että kommenttisivulla on aina näkyvillä 11 viimeisintä kommenttia. Kun se 12. kommentti kirjoitetaan, sen pitäisi siirtää edelliselle sivulla ainoastaan vanhin ennen näkyvillä ollut kommentti, ei kaikkia yhtätoista kommenttia.

  Jusun joululahjatoive olisi siis liukuva 11 uusimman kommenttin näkymä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   Jos ylläpidolla olisi rajattomat resurssit, olisi kamalan kivaa jos ylläpito kävisi välillä siirtelemässä uutisen tai blogin kommentteja kommenttien kommenteiksi. Tarkoitan tällä sitä, että kaikki ihmiset eivät osaa kommentoida kommenttia, jolloin vastaus kommenttiin sisentyisi siihen liittyvän kommentin alle (kuten tämä kommentti) vaan tekevät päätasolle uuden kommentin, jossa vastaavat johonkin aikaisempaan kommenttiin.

   Ymmärrän kyllä hyvin, että tähän tuskin aika riittää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jukka Kivimäki sanoo:

  Sinällään kumpi tahansa listaustapa on looginen, mutta samaa listaustapaa tulisi noudataa myös kommenttien jatkokommenteissa.

  Nykyinen listaustapa on lukuteknisesti hankala kun sivua täytyy jatkuvasti siirrellä ylös ja alas.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   Minä melkein kannattaisin sellaista järjestelyä, että päätason kommentit olisivat käänteisessä aikajärjestyksessä eli uusin ensimmäisenä. Sen sijaan kommentteihin kirjoitetut kommentit sijoittaisin kronologiseen järjestykseen. Tämän jälkeen keskustelun seuraaminen olisi helppoa kun uusin tavara olisi ensin ja siihen liittyvä jatkokeskustelu aikajärjestyksessä.

   Lisäksi kaipaisin sellaista järjestelyä, että jos johinkin kommenttiin kirjoittaa kommentin, tämä nostaisi päätason kommentin listan ensimmäiseksi eli tekisi siitä uusimman kommentin. Nimittäin jos jossain keskustelussa on 100 kommenttia ja joku kommentoi kommenttia numero 43, se jää todennäköisesti kaikilta huomaamatta.

   Sanon edellisen kommentin silläkin uhalla, että joku alkaisi käyttämään omien kommenttiensa kommentointia keinona jankuttaa asiastaan ja nostaa omat mielipiteensä toistuvasti keskusteluketjun keulapaikalle.

   Mutta jos joudutte priorisoimaan backlogia, korjatkaa kuitenkin ensimmäisenä se, ettei kahdestoista kommentti laita kaikkia aikaisempia kommentteja piiloon edelliselle sivulle. 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Olin eilen itseni lisäksi Herranen ja Laaksonen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Katja Sallinen sanoo:

  Enemmän ongelmia on ollut kun on käyttänyt Firefoxia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Merja Ruuska sanoo:

  Explorerin kautta pääsee paremmin, Firefoxin kanssa on ollut ongelmia. Muuten kommenttien kommentointi ja niiden järjestys on mulla vieläkin vähän hakusessa. Lihavointi ja kursivointi onnistuu, kun oppi muistamaan miten se tehdään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ville Hassinen sanoo:

  Kirjautuminen on hankalaa, kun siihen tarvitaan useampi sivu. Kiva, jos uloskirjauduttua veisi automaattisesti K24-palstalle ilman, että se pitää itse linkistä tehdä. Mukava parannus olisi sekin, että uutisesta tai blogista sisäänkirjautuminen säilyttäisi sen avoimena olevan sivun, josta käsin on kirjauduttu. Nyt pitää etsiä kyseinen sivu uudelleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ville Hassinen sanoo:

  Minne blogiarkisto muuten hävisi? Ainakaan sen poistamisesta en muista, että olisi sanottu mitään, tai sitten minulta on jäänyt jotain huomaamatta.

  Ilmoita asiaton kommentti