Oikea vai väärä tie

Jeesus sanoo: ”Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.” (Matt.7:13-14)  
b2ap3_thumbnail_Oikea-vai-vr-tie.jpg

Miksi meidän jokaisen pitää etsiä ja valita oikea portti ja oikea tie? 

Miksi väärälle tielle on paljon ohjaajia ja kanssakulkijoita, jolloin sen valitseminen tuntuu luontevalta? 

Mitä meidän pitää tehdä mahtuaksemme ahtaasta portista sisään?

Miten väärän valinnan tehnyt, joka on jo vaeltanut pitkän matkan laveaa tietä, pääsee oikealle tielle?

Miksi Jeesus opettaa eri lailla kuin meidän mainiot piispamme vai opettaako?

Miksi Taivas tie on kaita ja portti ahdas?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

87 kommenttia

 • Martti Pylkkänen sanoo:

  ” Tuskinpa monikaan ”tietoisesti haluaa johtaa ketään harhaan”. Nuokin joita pidät harhaoppisina pitävät omaa oppiaan sinä oikeana, Jumalan sanalla tutkittuna”. Vääriä prfeettoja eivät ole ainoastaan ne , jotka evankeliumin väärin ymmärtävät ja sitä vääristäen opettavat. Eivätkä vain kotiovillemme pyrkivät parittain kulkevat ihmiset, jotka keräävät taivaspisteitä keskustelemalla ja jakamalla eksyttäviä lehtisiä ja kirjoja. Jos olemme rehellisiä ja tutkimme itseämme kuten Jeesus kehoittaa, niin väärää profeetta ei kohtaakaan meitä vain ulkopuoleltamme. Vaan se asuu vanhana ihmisenä meissä ihmisissä ja ajan hengessä. Se nousee meidän omasta sisimmästämme ja harhauttaa sellaisiin ajatuksiin, sanoihin ja tekoihin, jotka vievätkin harhaan ja väärälle tielle kulkemaan pois Vapahtajamme yhteydestä. Sen tähden kaikki meidän työt ajatukset ja teot on syytä laittaa Jumalan sanalla tutkituksi ja punnituksi; Onko Jumala sana se ainoa auktoriteetti, jonka alaisuuteen suostumme, vai ihmsten tulkinnat ja yleinen mielipide.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuomas Eskelinen sanoo:

  Martti Pylkkänen

  Onko Jumala sana se ainoa auktoriteetti, jonka alaisuuteen suostumme, vai ihmsten tulkinnat ja yleinen mielipide.

  Ja kun lopulta sekin ”Jumalan sana” on vain meidän oma subjektiivinen tulkintamme, jonka korotamme mielessämme siksi oikeaksi puhtaaksi Raamatullisuudeksi…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Tuomas, Pyhä Henki kirkastaa jokaiselle kristitylle Jumalan sanaa. Ainoastaan Raamatusta selviää Jumalan tahto. Jokaisen kristityn pitää olla kuuliainen Jumalalle. Tällöin ei auta, jos luulemme jonkun muiden selityksen olevan oikea, ilman että tutkimme sen. Martti kirjoitti hyvin, että meidän pitää tutkia itseämme. Meillä jokaisella on mahdollisuus mennä harhaan. Paljon tärkeämpää on tuntea itsemme ja omat syntimme, kuin naapurin synnit. Omat synnit voi tunnustaa Jumalalle ja pyytää niitä anteeksi. Monesti on helpompaa ojentaa itsemme sijasta naapuria ja olla sokea omille synneille, tämä lihallinen vääryys on syvällä ihmisessä ja siitä vapaa on tosi harva harva.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuomas Eskelinen sanoo:

  Juha Heinilä

  Meillä jokaisella on mahdollisuus mennä harhaan. Paljon tärkeämpää on tuntea itsemme ja omat syntimme, kuin naapurin synnit.

  Olen samaa mieltä. Kiitos mielenkiintoisesta keskustelusta, joka päätyi lopulta yhteisymmärrykseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Tuomas, kiitos Sinulle rakentavasta keskustelusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  ”Paljon tärkeämpää on tuntea itsemme ja omat syntimme, kuin naapurin synnit.” Oma syntimme näkyy siinä, miten kohtaamme naapurimme. Ehkä tärkeintä on miettiä, jätämmekö hänet kohtaamatta. Miten usein ohitamme tilanteet, joissa meidän tulisi pysähtyä kuuntelemaan naapurimme huolia, lohduttamaan ja rohkaisemaan tai joskus auttamaan aineellisestikin? Tätä hyvien tekojen velkaa pyydämme Herran rukouksessakin anteeksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Martti Pertti, kiitos erinomaisesta kommentista ja keskustelusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit