Oho! Tällainen päivä tänään!

Viime torstaina luulin myöhästyväni alakoulun päivänavauksesta. Tilasin kyydin ajoissa, mutta kyyti viipyi ja viipyi. Määränpäässä huomasin oppilaiden menevän vasta saliin. Huh huh! Juuri ajoissa paikalla! Onnikassa keskustaan päin tajusin tänään olevan blogipäiväni. Eräs tuttu tokaisi aikanaan että asioilla on taipumus järjestyä. Näinhän se on, ei pidä ottaa turhia paineita.

Viime sunnuntaina oli Kastellin kirkossa runoilta. Materiaalinkeruu oli kesällä. Suunnittelu oli puolestaan nyt syksyllä. Kaikki oli hyvissä ajoissa valmiina. Runoiltaharjoitukset oli edellisenä keskiviikkona. Sitten iski ajatus. Seuraava runoilta on jo 5.11. Kohta on syysloma. Suunnitelmaa täytyy nopeuttaa, runot piakkoin esiintyjille, käsiohjelma kuntoon, mainos nettiin ja sosiaaliseen mediaan. Lisäksi runoiltaharjoituspaikka – ja aika täytyy varata. Huomenna saan runot jakoon esiintyjille ja käsiohjelman puolestaan tiedotukseen. Kotona työpöytä, yöpöytä ovat täynnä runokirjoja. Nyt samalla teen materiaalikeruuta jo joulurunoiltaa varten.

Viime keskiviikkona kokoontui Kastellin kirkon pappilassa kirjallisuuspiri. Totesin heille tehneeni nyt tilavaraukset kevään kirjallisuuspiirikokoontumisille ja runoilloille (aina heinäkuuhun asti). Molemmat ovat pitkäikäisiä toimintoja. Molemmista on jo muistikirjassa teemasuunnitelmia, ajatuksia ja pohdintoja. Jaakko Heinimäki toteaa kirjassaan: ” papin olevan ikuisuuden ammattilaisen, jolla on minuuttiaikataulu”. Jokainen päivä on erilainen, paljon haasteita täynnä. Minä olen seurakunnan työntekijä, minä olen pappi, olen Vähis ja olen tässä.

 

Juha Vähäkangas

pastori

Karjasillan seurakunta

 

3 kommenttia

 • Tarja Aarnio sanoo:

  Mukava blogi :). Aika kiireiseltä kuitenkin pastorin aikataulu tuntuu.

  Nuo runoillat ja kirjallisuuspiiri vaikuttavat aivan ihanilta!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Oho. Tällinen viikko minulla on takana: Pojan maratonia huoltamassa Vantaalla la. ja kylmetyin itse. Pari päivää flunssaa. Sitten ti. pojan perheen kanssa Tallinnan risteilyllä. Ke. Vanhusneuvostojen yhteispalaveri Järvenpäässä. To. retki tyttären lasten kanssa laavulle Lepaalle. Pe. Vanhusneuvoston kokouksessa puheenjohtajuus Keravalla. La. opetuspuhe Sovituksen illassa Hollolassa. Joten vanhemman veljeni neuvo; hoitaa vain yksi asia päivässä, on eläkeläiselle, ihan sopiva vauhti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Kiitos elämää pursuavasta jutusta.

  Olen aikoinaan järjestänyt kirjallisia kirkkokahveita useammassakin seurakunnassa, esim. Lapinjärven ruotsalaisessa, Tenholassa ja Sipoon ruotsalaisessa. Näissä on pohdiskeltu jotain kirjallista aihetta tai joku mielenkiintoinen kirjailija on kertonut elämästään, tuotannostaan tms tavallista seurakuntaväkeä kiinnostaneesta aiheesta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Vähäkangas

  Tere! Toimin seurakuntapastorina Oulun Karjasillan seurakunnassa. Sain pappisvihkimyksen 1998. Tyäalani on kulttuurityö, Blogissa kerron iloista ja suruista, minkälaisia yllätyksiä elämässä kokeekaan, miten olen selviytynyt elämäni suurimmasta katastrofista.