Oho, piispalla vihreä Brexit-sauva!

No voihan Brexit! Tampereeen piispa Matti Repo postasi Fb-sivulleen eilen kuvan, jota voi jälkikäteen pitää enteellisenä.  Piispalla on kädessään Eu-direktiivien vastainen aivan liian käyrä kurkku, jota joku on jo ehtinyt epäillä kirkon uuden eko-strategian mukaisen piispanasauvan prototyypiksi.

Enteellisys tulee siitä, että kansanperinteen mukaan Eu-direktiivi ilmoitti kurkuille sallitun käyryyden rajat, mikä loukaksi ihmisiä laajasti. Ja nauratti myös. Nyt piispa uskaliaasti poseeraa eu-vapaan elämäntavan symbolin kanssa.

Olikohan kyseessä huumorilla höystetty kirkon ulkopoliittinen kannaotto Brexit-äänestyksen alla? Tätä sopii salliittoteoreettikkojen pohtia kokon hiilloksen hiipuessa suviyössä.

Juhannustunnelmissa kohti joulua!

- Olli Seppälä -

Ai niin, tässä linkki piispan kurkkukuvaan

3 kommenttia

 • Hannu Kuosmanen sanoo:

  Nyt olet Olli kyllä samoilla linjoilla kuin Britannian Brexit tulokseen lietsonut populistinen keltainen lehdistö.

  Ensinnäkin “kurkkudirektiivi” ei ollut direktiivi vaan asetus, se syntyi vihannestuottajien esityksestä laatuluokituksen perusteeksi ja asetus kumottiin jo vuonna 2009.

  Mutta kuten huomataan, legendat elävät. Ja kuten tiedetään, moni hyvä tarina menisi pilalle, jos pysyttäisiin vain faktassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Olli Seppälä sanoo:

   Olen tietoinen kulrkkudirektiivistä, siksi kirjoitin: ” kansanperinteen mukaan Eu-direktiivi ilmoitti kurkuille sallitun käyryyden rajat”.

   Tarinoiden evoluutiossa, paras läppä voittaa aina 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kuosmanen sanoo:

   Pitäiskö siis tulkita niin, että Brexitissä paras läppä voitti. Niinhän siinä taisi todella käydä, ja nyt ihmetellään, että eihän tämän näin pitänyt mennä, kun vaan läpällä mentiin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kotimaa toimitus
  Kotimaa toimitus

  Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.