Ns. Pelastus.

Täällä on nyt paljon kirjoitettu tästäkin aiheesta, joten ajattelin itsekin ottaa hieman kantaa blogin merkeissä.

Kitkon oppi. Jumala loi ihmisen kaltaisekseen ihmiseksi, mieheksi pippeleineen. Nainen sitten tehtiin oliko se sitten miehen kylkiluusta. Ihminen perisynnin valtaamana, oliko jumalakin perisynnin vaivaama ? Pelastusta ei syntymässä annettu. Sen kirkko rakensi itse. Konstantinopolin kirkolliskokouksessa 381 valittiin pyhä henki jumalaksi. Hän vahvistaa ns. pelastuksen, jonka kirkon papit antavat kasteessaan. Siis jumala toimii pappien määräysvallassa.

Uskon realismia. Jumala loi ihmisen kaltaisekseen, joka merkitsee ihmisen syntyessään saamasta tasa-arvoisesta ihmisarvostuksesta lähimmäisen rakkaus olemuksessaan. Ei mitään erityistä fyysillisyyttä. Tämän Korkeimman tahdon noudattaminen elämässään kukin omien mahdollisuuksien mukaan antaa edellytykset pelastukseen, mitä se sitten onkaan. Ihminen ei ole syntunen ainakaan Jeesuksen mukaan, johon minäjin uskon. Tosin kukaan meistä ei ole täydellinen, mutta tekemämme virheet elämässämme eivät ole syntiä.

Korostan lopuksi, että elämän realismi on myös rehellisen uskon perusta.

Kirjoittaja

Reino Suni

Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan luetuimmat blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit