Norton vai F-Secure?

Norton vai F-Secure virustorjunta?

Viimeisimmässä artikkelissani päädyin siihen, että virustorjunta tulee olla kunnossa. Luultavasti kaikki olivat myös samaa mieltä?

Valitessa virustorjuntaa tulee kuitenkin olla tarkkana. Itselläni on nyt käytössä F-Secure virustorjunta, mutta olen nyt lukenut monesta lähteestä, että Norton olisi parempi valinta. Mieltäni ei yhtään lämmittänyt se fakta, että F-Securen tarjouksen katosivat ja nyt hinta on pari kymppiä vuodessa kalliimpi kuin ennen. F-Securessa kuitenkin on mukana VPN-yhteys, joka tekee siitä halvemman vaihtoehdon, jos VPN-yhteyttä haluaa käyttää. Itse käytän lähes aina VPN-yhteyttä niin tietokoneella kuin puhelimellakin, joten siksikin vielä kotimainen ohjelmisto käytössä.

Yhdelle laitteelle Norton vie voiton

Kolmelle laitteelle F-Secure vie voiton

Useammille laitteille taas Norton vie voiton

Ainakin tämä on oma ymmärrykseni asiasta. Ja tuo mainitsemani VPN on toinen suurista eroista, muuten molemmat ohjelmistot ovat napanneet testeissä erinomaisia sijoituksia ja suojauksen taso on ollut lähes murtamaton. Norton kokemuksia löytyy tuolta ja niitä kuulisin myös mielelläni lisää.

Mitä mieltä sinä olet? Mikä on paras virustorjuntaohjelmisto?

 

    • Siskollani oli tuo ilmainen Avast käytössä ja sieltä tuli pop-up ilmoituksia aivan taukoamatta. Jaoin yhden käyttöoikeuden tosta omasta F-Securesta sille ja on ollut siihen tyytyväinen. Suojaus on varmasti hyvä, mutta nuo mainokset oli kyllä ärsyttäviä.

  1. Peruskäyttöön/-käyttäjälle tuo listauksesi on minusta juuri oikea, ja mikä tahansa noista kolmesta antaan erittäin hyvän suojan. F-Secureen jotenkin luottaisin eniten, kun se on suomalainen ja seuraan Mikko Hyppöstä Twitterissä. Hinta on tosin ikävän korkea. Säästäväisten kannattaa ottaa varteen Juhan Avast-vinkki.

    Suojauksen tarve riippuu siitä, millaisia ohjelmia asentaa ja mitä nettipalveluja käyttää. Itse en ole enää viitsinyt asentaa erillistä virustorjuntaa lainkaan, eikä ole ollut ongelmia (käytössä Windows-kone ja pari Androidia). Käytän kyllä myös VPN-yhteyttä joihinkin toimenpiteisiin ja omistan Sandboxie-lisenssin vaarallisia verkkoharrastuksia varten. Harrastuneemmille voisi muuten turvalliseksi surffikoneeksi suositella myös VirtualBoxissa ajettavaa Linuxia;)

    • Jep. Harmittaa vain tuo F-Securen hinnannousu. Mutta kyllä nyt ainakin toistaiseksi jatkan itsekin suomalaisella.

      Sandboxit ja muut ei peruskäyttäjältä oikein luonnistu, ei ainakaan itsellä riitä ymmärry näihin 🙂