Näky

Eilisten tapahtumat toivat mieleeni kirjan, jossa muistaakseni oli joku maininta tuosta näkemästämme. Kaivoin kirjahyllyn kätköistä vanhan kirjan: David Wilkersonin kirjan : Näky.

David jakoi näkynsä 70 luvun alussa. 1981 painetusta suomennoksesta löysin lyhyen maininnan sivulta 16.

” Yhdysvaltain presidentti esiintyy kerran tai kahdesti radiossa ja televisiossa vakuuttaakseen uudelleen, että kaikki on hyvin ja parhaat taloudelliset ajat ovat aivan edessämme. Se ei vaikuta. Ihmiset eivät luota näihin ilmoituksiin ja heidän pelkonsa johtaa vaaleissa vallankumoukseen.”

Itse ainakin jäin hämmästelemään erityisesti kahta viimeistä sanaa. Näyt on aina arvosteltava. Niinpä tämäkin.

Pekka Pesonen
Pekka Pesonen
En osaa olla huolissani kirkon kriisistä. Sisältyyhän jokaiseen kriisiin aina myöskin mahdollisuuksia. Yllättäviä käänteitä kirkkohistoriamme on täynnä. Odotan jotain hyvää tästäkin vielä tulevan. Luovana ja jääräpäisenä tyyppinä koluan kaikki vaikeimmat tiet. Helpommalla pääsisi, kun osaisi olla hiljaa, mutta kun en osaa. Kova pää on jo saanut monta kovaa kolhua. Luulisi niiden jo riittävän. Verovirkailijan ura on takana ja siitäkin uskaltaa jo mainita. Eläkeläisenä ei näköjään saa sitäkään aikaan, mitä työelämässä sai, kun oven illalla sulki. Mitä kaikkea sitä on silloin ehtikään: puheenjohtamisia, , nuorisotyötä, lähetyssihteeri, raamattupiirejä, saarnoja ja Avioparitoimintaa. Siinä ehkä rakkaimmat vapaaehtoistehtävät. Kaikkea tuota ja paljon muuta on takana. Nyt kuluu aika näissä pohdiskeluissa. Eikä tiedä voiko edes itseään ottaa kovin vakavasti.