Näky

Eilisten tapahtumat toivat mieleeni kirjan, jossa muistaakseni oli joku maininta tuosta näkemästämme. Kaivoin kirjahyllyn kätköistä vanhan kirjan: David Wilkersonin kirjan : Näky.

David jakoi näkynsä 70 luvun alussa. 1981 painetusta suomennoksesta löysin lyhyen maininnan sivulta 16.

” Yhdysvaltain presidentti esiintyy kerran tai kahdesti radiossa ja televisiossa vakuuttaakseen uudelleen, että kaikki on hyvin ja parhaat taloudelliset ajat ovat aivan edessämme. Se ei vaikuta. Ihmiset eivät luota näihin ilmoituksiin ja heidän pelkonsa johtaa vaaleissa vallankumoukseen.”

Itse ainakin jäin hämmästelemään erityisesti kahta viimeistä sanaa. Näyt on aina arvosteltava. Niinpä tämäkin.

8 kommenttia

 • kimmo wallentin sanoo:

  Miten tuo Wilkersonin teksti (näky, jos niin halutaan ymmärtää) liittyy jenkkilän 6.-7. 1. 2021 tapahtumiin millään tavalla?

  Ensinnäkään herra Trump ei puheissaan vakuuta kaiken olevan hyvin, vaan kehottaa kannattajiaan marssimaan kongressitalolle Capitol-kukkulalle osoittamaan mieltään, koska hänen mielestään kaikki ei ole hyvin. Toiseksi: herra Trump ei puhu mitään taloudellisista asioista, valittaa ainoastaan sitä, että vaalien voitto on varastettu häneltä. Kolmanneksi: mitään vallankumousta ei tapahdu, vaan Joe Biden vahvistetaan kongressin istunnossa maan 46. presidentiksi, jonka toimikausi alkaa 20.01,2021.

  Jos yleensäkään vallankumouksesta olisi ollut kysymys, sen olisi pitänyt tietenkkin kohdistua herra Trumpiin ja hänen hallintoonsa, koska hänhän se on joka vielä on vallassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Nopeasti Mr. Trump vaihtoi näkökulmaa. Kertoo hänen epävakaasta mielestään tai siitä, että hänen erottamistaan alettiin vaatia.

  Näitä ”näkyjä” on varsinkin ääriuskovilla, jotka haluavat profeetaksi profeetan paikalle. Niihin lankeavat huonosti koulutetut ihmiset, joilla menee myös taloudellisesti huonosti. Näitä nämä ”näkyjennäkijät” myös rahastavat. Näitä myös Mr. Trump käytti hyväkseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Herra Trump antoi tehtävän kouluttamattomalle kannattajajoukolleen, sai mitä halusi ja ”nöyrtyy” kunnon isänmaalliseksi kansalaiseksi tuomiten uskollisten kätyriensä tekemiset.

  Näin toimii kunnon narsisti. Siirtää vastuun aina toisille saavutettuaan kyseenalaisin keinoin haluamansa. Ei suinkaan Amerikka, eikä kukaan muu, vaan ”Minä ensin”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Yli-Jaakkola sanoo:

  Luin juuri tänään David Wilkersoni Risti ja linkkuveitsi kirjaa ensimmäistä kertaa. Vahvaa tekstiä. Näky kirjan olen lukenut ja siinä on asioita, jotka ovat tapahtuneet, kuten maanjäristykset, seksuaalimoraalin muutos ja lasten tuleminen tottemattomaksi vanhemmilleen. Pekka Pesonen voi tarkentaa näitä, koska minulla ei ole kirjaa tässä käden ulottuvilla.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Ei ainakaan tuolla Pekan esittelemällä ”näyllä” ole mitään tekemistä jenkkilän viimeaikaisten tapahtumien kanssa.

   Maailman sivu on ollut jos jonkinlaista ennustajaeukoa, poppamiestä ja selvännäkijää. Jos noihin nyt haluaa välttämättä usoa, niin siitä vaan ihan vapaasti teenlehtiä ja kahvinporoja lukemaan ja Tarokkikorteista maailman tulevia tapahtumia tutkiskelemaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Minäkin pystyn ennustamaan, että alkaneena vuonna tapahtuu ainakin yksi vähän isompi maanjäristys. Tottelemattomia lapsia ja seksuaalista vapautumista ilmenee myös ennustukseni mukaan edelleen ja Suomen ev.lut.kirkon monet papit tulevat vihkimään homopareja ainakin muutaman lisää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Näkyjen ja unien näkemisessä on se hankaluus, että niiden näkijän on yleensä itse pääteltävä, mistä niissä on kyse ja mitä ne ehkä haluavat kertoa. Joten tulkinnanvaraa jää usein paljon. Jumala voi niiden kautta ohjata, rohkaista ja lohduttaa. Pelkoa niiden ei ole tarkoitus lisätä. Sitä lietsovat muut tahot aivan riittävästi. Minua kuitenkin rohkaisee tuo näky, kun tiedän että Jumalalle näiden päivien ja tulevatkaan tapahtumat eivät tule täydellisenä yllätyksenä.

  Pitää nyt ensin lukea tarkemmin tuota kirjaa, niin voin Juhalle vastata.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Viisainta olisi lukea Matt 24 jakeesta 11 eteenpäin. Jeesuksen oma opetus ”lopun ajasta” on parempi kuin mitkään myöhemmät näyt ja ilmestykset. Toinen suositeltava lukukohta on Hebr 12:26-29 ja Haggai 2:6-7 jotka käsittelevät ” kaiken/kansojen järkkymistä” valmisteluna Jumalan valtakunnan ilmestymiselle. Raamatussa on riittävä määrä tietoa eskatologiasta jotta voimme ymmärtää maailman tapahtumia ja myös itse elää viisasti.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Veli Pesonen

  En osaa olla huolissani kirkon kriisistä. Sisältyyhän jokaiseen kriisiin aina myöskin mahdollisuuksia. Yllättäviä käänteitä kirkkohistoriamme on täynnä. Odotan jotain hyvää tästäkin vielä tulevan. Luovana ja jääräpäisenä tyyppinä koluan kaikki vaikeimmat tiet. Helpommalla pääsisi, kun osaisi olla hiljaa, mutta kun en osaa. Kova pää on jo saanut monta kovaa kolhua. Luulisi niiden jo riittävän. Verovirkailijan ura on takana ja siitäkin uskaltaa jo mainita. Eläkeläisenä ei näköjään saa sitäkään aikaan, mitä työelämässä sai, kun oven illalla sulki. Mitä kaikkea sitä on silloin ehtikään: puheenjohtamisia, , nuorisotyötä, lähetyssihteeri, raamattupiirejä, saarnoja ja Avioparitoimintaa. Siinä ehkä rakkaimmat vapaaehtoistehtävät. Kaikkea tuota ja paljon muuta on takana. Nyt kuluu aika näissä pohdiskeluissa. Eikä tiedä voiko edes itseään ottaa kovin vakavasti.