Naisille lisää näkyvyyttä

Eilen (8.3.) oli naistenpäivä. Sen tiimoilta nähtii erilaisia tempauksia, joiden tarkoituksena oli vahvistaa naisten asemaa ja näkyvyyttä. Esimerkksi Stockmannista tulee kahden kuukauden ajanksi Stockwomann.

Lue lisää brändien tempauksista Markkinointi & Mainonnasta.

Naistenpäivänä Kotimaan toimitus laski tuoreesta lehdestä miesten ja naisten kuvat. Kumpia oli enemmän? Olisi voinut käydä huonomminkin, mutta tällä kertaa miehiä oli 15 ja naisia 11.

Kirkolla oli oma naistenpäivän tempauksensa jo aiemmin, kun tuli 30 vuotta siitä kun ensimmäiset naispapit vihittiin.

Olli Seppälä

12 kommenttia

 • Jouni Parviainen sanoo:

  Naisille lisää näkyvyyttä?

  Toinen lista on epätasaisempi: 18-3. Surullista havaita, mutta tätä kommenttia kirjoittaessani Kotimaa24-etusivun blogilistassa on näkyvissä omalla nimellään vain kaksi naista, nimittäin Anita Ojala ja Katja Sallinen. Kolmas nainen, Sari Lehtelä, löytyy tuoreimman Missioblogin takaa.

  Onko niin, että mies ottaa ajan kirjoittamiseen, mutta nainen kirjoittaa vain, jos aikaa jää?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   ”Onko niin, että mies ottaa ajan kirjoittamiseen, mutta nainen kirjoittaa vain, jos aikaa jää?”

   Joo, näin varmaan on. Useasti edelleen miehen tärkeä tehtävä on kirjoitella sillä aikaa, kun vaimo laittaa ruokaa ja tiskaa ja hoitaa lapset.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   ”Joo, näin varmaan on. Useasti edelleen miehen tärkeä tehtävä on kirjoitella sillä aikaa, kun vaimo laittaa ruokaa ja tiskaa ja hoitaa lapset.” Tapio Tuomaala

   Näinkö teillä? Sinä olet hyvin ahkera kirjoittaja esim. K24ssä. Laitatko sinä teillä välillä ruokaa? Ei tarvitse vastata jos koet kysymyksen liian henkilökohtaisena.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Olli Seppälä sanoo:

  Totta, blogilista näyttää usein etusivulla tässä katsannossa toispuoliselta. Asian on tiedostettu ja sen eteen on tehty töitä. Mutta ketään ei voi pakottaa bloggaamaan.

  Tilanne näyttää hivenen paremmalta, jos katsoo bloggaajien listaa eli kuinka monella on luotuna profiili: miehiä on 90 ja naisia 45. – Tosin läheskään kaikki profiillin luoneet eivät ole enää aktiivisia bloggaajia.

  Bloggaaminen Kotimaa24:ssä on vapaata, suotavaa ja hauskaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Kiitos Olli. Täytyykin alkaa bloggaamaan useammin. Ainakaan minulla ruoan laitto, tiskaaminen ja lasten hoito eivät ole esteenä.

   Toisaalta koen, että blogatessa täytyy olla jokin aihekin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Salme Kaikusalo

  ”Täytyykin alkaa bloggaamaan useammin. Toisaalta koen, että blogatessa täytyy olla jokin aihekin.”

  Tässä sinulle hyvä aihe; ”Paastoamisen vaikeus oman aikamme maailmassa.”

  Olisi mielenkiintoista kuulla sinun näkemyksiä kyseisestä aiheesta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Antti Hämäläinen sanoo:

  Minusta on oikein raamatullista että naiset ovat sieviä ja siten myös miellyttviä katsella. Minulle naispastorien kaukaiset esikuvat löytyvät patriarkaaliseen aikaan kuuluvasta Jobin kirjasta. Vaikeuksiena jälkeen Jumalan parantama Job tuli siunatuksi enemmän kuin koskaan. Hänen isän sydämensä oli ihmeellinen. Aikana jona omaisuutta lueteltassa yleensä lampaat ja kamelitkin laskettiin ennen naisia Job antoi kolmelle tyttärelleen saman perintöosan kuin näiden seitsemälle veljelle. Tyttäristä sanottiin, ettei ollut koko maassa niin kauniita naisia kuin Jobin tytäret. Näiden neitien nimet olivat Jemima= kyyhkynen, Kassia=kassiakukka ja Keren Happuk=”ihomaalipurkki”, Job 47:12-15.Tarinan opetus on että pernitöosan Kristuksessakin voi saada menettämättä naisellisuuttaan. Tätä kyllä kenen tahansa naispapinkin on hyvä miettiä. Jumalan siunaus antaa naiselle enemmän kuin kaikki omien oikeuksien feministinen penääminen koskaan voi antaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Antti Hämäläinen sanoo:

  No Seija Rantanen: Kaikki rakkaat ovat kauniita, mutta kaikki kauniit ei ole rakkaita.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  ”Esimerkksi Stockmannista tulee kahden kuukauden ajanksi Stockwomann.”

  Tukkimiehen toki ymmärrän: mies joka tekee töitä tukkien parissa (tunnettu myös käsitteenä: tukkipoika) tai sitten mies, jolla on kuin tukki. Tukkinainen sitävastoin on ainakin minulle perin vieraan tuntuinen käsite kummassakin mielessä.

  Hölmö idea.

  Ilmoita asiaton kommentti