Muutama pieleen ja harhaan mennyt ennustus ja yksi toteutunut ym.

Muistatteko Paluu tulevaisuuteen elokuvat noin 80-luvun puolivälissä? Siinä "ennustettiin", että vuonna 2015 ainakin joillakin on lentävä auto, joka lähtee suoraan omakotitalon pihan tieltä lentoon. Sitten siinä elokuvassa laitettiin piskuinen pizza johonkin mikroaaltouuniin ja siitä kasvoi itsestään perhepizza.

Muistanko myös oikein, että joskus 60-luvulla "ennustettiin" jossain viikkolehdessä, että vuonna 2000 kuussa on suuria kaupunkeja, joissa asuu paljon ihmisiä.

Vuosituhannen vaihde ja milleniumvuosi nosti eskatologisia spekulaatioita esille laajasti kristillisissä piireissä. Liikkeellä oli vääriä odotuksia ja ennustuksia, jotka eivät toteutuneet. Hannu Lehtonen mainitsi Concordiassa 1997 niistä kaksi. Monet odottivat jotakin suurta ja merkittävää tapahtuvan vuonna 2000. Lehtonen lainasi sanomalehti Keskisuomalaisen artikkelia 4.6.1997. Lehden esille ottama ensimmäinen teologinen tulkinta oli, että Messiaan tulo tapahtuisi vuonna 2000 ja juutalaisten täytyisi kääntyä ennen sitä. Toisen tulkinnan mukaisesti tuhatvuotinen valtakunta alkaisi vuonna 2000, perustanaan Israelin valtio.

Suora lainaus gradustani sivulta 53.

Mikko Reposen (1892-1951) toteutunut profetia.

Reponen tuli julkisuuteen 23. lokakuuta 1936, kun hän Viipurin tuomiokirkossa kesken jumalanpalveluksen ja pastori Bertel Törmävaaran saarnan aikana tuli kirkon käytävälle ja huusi lujalla äänellä: "Viipurin tuho on lähellä, kolmen vuoden kuluttua on tämä temppeli raunioina ja vieraan vallan sotajoukot marssivat kaupungin katuja." Kun poliisi tuli hakemaan häntä pois Reponen huusi vielä: "Nyt viedään Mikkoa, mutta kohta teitä kaikkia. Kirkostakaan ei jää kuin kivijalka." Ennustus toteutuikin, sillä Viipurin tuomiokirkko tuhoutui helmikuussa 1940 pommituksessa, ja Viipuri menetettiin talvisodan rauhassa. Erään tiedon mukaan tätä jumalanpalvelusta oltiin parhaillaan radioimassa, ja Mikon profetia levisi radiolähetyksen välityksellä heti kaikkialle Suomeen.[1]. Wikipedia.

19 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Usko siis on mitä hellittämättömintä tähyämistä: se ei katso mihinkään muuhun kuin Kristukseen, synnin ja kuoleman voittajaan ja vanhurskauden, autuuden ja iankaikkisen elämän antajaan. Sen vuoksi Paavali kirjeissään melkein joka lauseessa esittää ja tähdentää Jeesusta Kristusta. Hän esittää hänet sanalla, häntä kun ei voida esittää muulla kuin sanalla, eikä muulla tavalla omistaa kuin (sanaa) uskoen.

  Martti Luther, En minä kuole – vaan elän, s. 289, Arkki-kirja ja Aurinko Kustannus, 2016. WA (Lutherin teosten kriittinen Weimarer Ausgabe-laitos) 40 I, 545.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Vastoinkäymiset saavat jotkut murtumaan ja jotkut toiset murtamaan ennätyksiä.

  Adversity causes some men to break; others to break records.

  William A. Ward (1921-1994)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Jos ihminen voi kuollessaan jättää lapsilleen innostuksensa, hän on jättänyt heille suunnattoman arvokkaan perinnön.

  If parents pass enthusiasm along to their children, they will leave them an estate of incalculable value.

  Thomas A. Edison (1847-1931)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Katso, rakas kristitty, Jumala ei ole autuuteen määrännyt mitään vaivalloista, vaan aivan helpon tien; se on niin suora, etteivät hullutkaan voisi siitä eksyä. Se on nimittäin ainoastaan usko ja kaste. Tämä on uusi, ihana ja otollinen armoliitto, joka kuuluu Jumalan suurimpiin hyviin töihin, että Hän näet on meille kurjille madoille määrännyt niin helpon tien iankaikkiseen autuuteen. Mutta koska tämä, nimittäin tuntea olevamme Kristuksessa autuaita ja tietää, mitä autuus on, ja kuinka rikkaita me olemme Jeesuksessa Kristuksessa, on kaikkein korkein taito ja viisaus, joka on kaikilta maailman viisailta syvään salattu, niin neuvon minä teitä totisesti ja ahkerasti sitä oppimaan ja mieleenne painamaan.

  Stefan Prätorius, Uskovaisten Hengellinen Aarre-aitta, s. 96, SLEY, 1925

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Meillä muuten ei ole lupaa koettaa laskea ja ennustaa tarkasti Jeesuksen takaisintulon ajankohtaa. (Ks. Apt. teot 1:7, Matt. 24:36, Mark. 13:32). Mutta valvoa on kuitenkin syytä joka hetki.

  Ilmoita asiaton kommentti