Mustan aukon viehätys

Taivaankannessa on kuulemma reikiä ns mustia aukkoja. Se on kuin pyöreäpohjaiseen kulhoon sorvattaisi soma pyöreä sileäreunainen aukko, joka vastustamattomasti vetää puoleensa. Se homma on kuin surmanajaja pallossa tai lieriössä. Niin kauan, kun on vauhtia päällä se pysyy ajatellulla radallaan, mutta vauhdin hiipuessa putoaa sinne pohjalle ja tässä tapauksessa menee sinne mustaan aukkoon, josta ei ole nähty vielä muuta kuin mustaa. Jostain olen ymmärtävinäni, että mustasta aukosta mennään käänteiseen maailmaan, jossa jokainen sana, joka on tällä puolella kirjoitettu, luetaan siellä ikäänkuin vastakohtanaan. Joskus olen pää pyörällä, kun en enää tiedä aina kummalla puolella olen. Normaal vai abnormaal Otetaan kokeeksi yksi asia. Raamatussa sanotaan, anteeksi, kun siteeraan Raamattua: Älkää juopuko viinasta, josta tulee irstas meno! Sitten löydän uskovien kirjoituksista jutun, jossa sanotaan, että täysraittiudesta puhuminen on syntiä, koska Timoteukselle Paavali sanoi: Ota vähän viiniä ja Kaanaan hääthän ovat Jeesuksen alkoholipoliittinen kannanotto???

Mieleeni tupsahti yksi termi. Puhutaan Lestadiolaisten Bibliasta, miten niin? Sehän oli koko Suomen virallinen Raamattu kolkytluvulle asti. Siellä sanottiin: Älä tee huorin! Nyt se on kai: Älä tee aviorikosta! Nyt tarvitaan paljon tutkimustaitoa, että löydetään Raamatusta kaikki ne variaatiot, joita tuo lause ei koske. Olen siis luopiolestadiolainen. Samoin luopioluterilainen. Kun sitten koitan kertoa Toisesta Puolustajasta ja Hänen tehtävästään, niin se luetaan niin, että opetan lihan pyhitystä ja itse olen siinä päässyt jopa aika pitkälle, kun en tunne perisynnin perusteellisuutta. Vaikka Paavali opettaa lihan ristiinnaulitsemisesta. Toinen näistä opetuksista täytyy olla mustanaukon teoriaa, mutta kumpikohan sitten. Minua siis oikeasti huolestuttaa se, että kirjaimen ja kirjaimen tulkinnan välillä on melko iso toleranssi. Siksi aina silloin ja tällöin koitan kysyä, onko kukaan muistanut kysyä Jumalalta. Minulla on oikeus tätä kysyä, koska olen laskun maksajien joukossa, kun laskun aika tulee, jos olen vielä täällä. Nimittäin mikään ei jatku ikuisesti, tilinpäätöksessä tulee totuus esille eikä kukaan saa paeta sitä

3 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Olisikohan koko probleemia kirkossa päässyt syntymään, jos oli pitäydytty kuudennen käskyn alkuperäisessä merkityksessä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ainakin siinä olisi ollut se ulottuvuus, että poikkeamat olisivat säilyneet armon ja anteeksiantamuksen piirissä. Nyt ne eivät enää ole ja siinä on riski, kuka uskaltaa ottaa sen riskin, että kaikki synnit ei olekkaan viety ristin käsittelyyn, kun on suvaittua henpeämielisyydessä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  Mustanaukon huomioiminen taivaalla on paradoksaalista. Se näkyy suurena ja superkirkkaana valoilmiönä, joka vetää lähellä olevia tähtiä puoleensa. Sen olemassaolo havainnoidaan sen gravittaation ansiosta.

  Se on kuin tarunomainen Lusifer ,suuri loistossaan mutta kaiken tuhoava. Se syö tähdet, mutta niiden kajo jää muistutuksen siitä mitä kerran oli.

  Mustaaukko syvästi masentuneelle ei ole vertaus vaan tosiasia. Masennus syö persoonallisuuden keskeistä kaiken säätelevää minää ja murtuu, kun syystä tai toisesta sitä loukataan tai ylirasitetaan. Masennuksen kipu on kuin henkinen syöpä joka tunkeutuu kaikkialle olemuksessa. Siitä on hyvin vaikeata toipua omin avuin. Kaikki keinot ovat sallittuja jotta ei lopullisesti menehtyisi.

  Ero mustaan taivaalliseen aukkoon on se että masennuksesta voi toipua.Ja vaikka se tulee uudelleen niin siitäkin voi toipua. Vain valheprofeetta tarjoaa halpoja ratkaisuja elämän ja kuoleman kysymyksiin.Mutta sen tiedämme ,että jos masentunut jaksaa tarttua mihin tahansa olejenkrteen, joka viittaa sellaiseen ulkomaailmaan joka on armelias ja ymmärtäväinen ,niin ensinmäinen askel on otettu.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit