Musiikkivideot: Suojelusenkeli ja Promised Land

Kuoroharrastus on hyvä harrastus ja Savoon 2,5 vuotta sitten palattuani piti etsiä yhdessä vaiheessa itselleni uusi kuoro harrastukseksi. Työkaverini suosituksesta päätin kokeilla Kuopiosta Alavan kirkkokuoroa ja siihen se jäi. Heti ensimmäisellä harjoituskerralla päädyin musiikkivideolle, joka kuvattiin Nigeriaan. Sen jälkeen tämä 1,5 vuotta on ollut useampia nauhoituksia, monia upeita ja voimallisia konsertteja, ja hienoja tutustumisia suomalaisiin gospel-muusikoihin. Kuoroni tekee paljon yhteistyötä Kristiina Braskin ja Kuopiossa asuvan nigerialaisen muusikon Popo Salamin kanssa. Viime vuoden marraskuussa konsertoitiin amerikkalaisen Nashvillesta kotoisin olevan Everett W. Millerin kanssa kahteen otteeseen. Tuossa konsertissa Alavan kirkossa esitettiin ensimmäistä kertaa tuttu ja rakastettu suomalainen hengellinen laulu P.J. Hannikaisen ja Immi Hellenin Suojelusenkeli englanninkielisenä.

Kristiina Brask sanoitti kappaleen englanniksi nimellä Promised Land ja kuoronjohtaja, kanttori Ossi Jauhiainen, teki siihen sovituksen. Luonnollisesti samalla tehtiin kaksi musiikkivideota Suojelusenkelistä sekä suomeksi että englanniksi. Pienenä anekdoottina: Everett W. Miller ei oikein uskonut, että Promised Land saisi suurta suosiota, koska se ei edusta gospelin mainstreamia. Eihän se edustakaan, mutta se on päässyt jo levitykseen parin kuukauden sisällä joillekin gospel-kanaville ja viimeisimpänä kai Filippiinien National TV aikoo näyttää sen... (Mitä minulle on kerrottu.) Jokin Hannikaisen sävellyksessä näyttää iskevän ihmisiin - joskus suomalainen mollivoittoinen tunnelma ilmaisee kuitenkin syvää kiitosta ja rukousta.

Laitan tähän muutaman linkin niihin produktioihin, joissa kuoroni on ollut mukana. Nauttikaa hyvästä musiikista. (Eivät ne tähän jää, sillä lisää on tulossa.)

Saavumme synkiltä teiltä, vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksen virallinen teemalaulu: https://www.youtube.com/watch?v=j9iAXuNjYQQ

Popo Salami and Alava Church Choir: Gba ye mi o: https://www.youtube.com/watch?v=8I7PeoPY7DE

Suojelusenkeli: https://www.youtube.com/watch?v=5j67Bsr_eaw&list=RD5j67Bsr_eaw&start_radio=1

Promised Land: https://www.youtube.com/watch?v=-oRntuGTDr8

 

2 kommenttia

 • Mikko Suni sanoo:

  Kiitos näistä Ville,

  oma suosikkini näistä oli tuo Popo Salamin ja kuoronne Gba ye mi o

  Hienoa, kun olet löytänyt kuoroharrastuksen ja kuoronne on saanut maailmanlaajuistakin huomiota.

  Musiikilla on kyllä suuri voima…

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ville Hassinen sanoo:

   Se todella on. Itse tykkään juuri laulaa kuorossa ja hyvät konsertit elähdyttävät upeasti, etenkin kun saa laulaa upeiden artistien kanssa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ville Hassinen

  Kuopiolaissyntyinen, reilu nelikymppinen puolikieppeillä oleva seurakuntapappi ja sivutoiminen tutkijanplanttu. Aikansa Pohjois-Karjalan laulumaita kierreltyään olen palannut kotiseuduilleni vaatimattomien (ja niitten oekeetten) ihmisten pariin Savoon Kuopion kupeeseen, seurakuntapapiksi Ylä-Savoon. Kirjoittelen osin seurakuntatyön näkökulmasta, milloin sitten eksyn naputtelemaan pohdiskellen ja sukeltelen syvempiin uomiin.