Kirkko tuli näkyväksi...

Kirkko tuli näkyväksi, koska Jussi Halla-aho kutsuttiin kirkkopäiville. En itse kannata perussuomalaisten vaientamista, enkä usko myöskään Halla-ahon osallistumisen kirkkopäiville oikeasti kenenkään turvallisuutta uhkaavan, vaikka joukko kirkollista väkeä niin ja näin tätä asiaa leimaakin.

 

Itse kysyisin sen sijaan. Pitääkö "kirkon" aina pyrkiä niin kovasti näkyväksi? Onko tämä merkki populismin ja "someilun" tautiin sairastumisesta?

7 kommenttia

 • Manu Ryösö sanoo:

  Kotimaa 24: n toimituksen välittämä kommentti:

  ”Kirkkopäivät nousi tänä vuonna arvoon arvaamattomaan, kun suuren yleisön tajuntaan iskeytyi tieto, että Jyväskylässä on 18.5. keskustelutilaisuus, jossa Helsingin piispa Teemu Laajasalo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho keskustelevat sananvapaudesta.”

  Millä kriteerillä nyt/näin saavutettu julkisuus pitäisi nähdä erityisen arvokkaana?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Suni sanoo:

  Hyvä kysymys Manu,

  Itse ajattelisin niin, että silloin, kun on oikeasti tarjottavana jotakin muuta kuin mitä tämä maailma voi koskaan tarjota, niin liikkeellä kannattaa olla.

  Jos sisältö ei ole kunnossa, kannattaa tehdä ”laaduntarkistus” ja olla poissa, kunnes ”tuote” saadaan kuntoon.

  Tässä kohtaa lopetan kotimaa24 ”someilun” ja toivotan siunattua viikonloppua!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Manu Ryösö :”Kirkko tuli näkyväksi…”

  Totta. https://www.youtube.com/watch?v=nd3Cn-gdrhs

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   lisäys:… ja tästä linkistä löytyy tämän hetkisen näkyvyyden aikataulu

   https://www.ksml.fi/kotimaa/Jussi-Halla-aho-Teemu-Laajasalo-Bj%C3%B6rn-Wahlroos…-KSML.fi-l%C3%A4hett%C3%A4%C3%A4-Kirkkop%C3%A4iv%C3%A4t-suorana-l%C3%A4hetyksen%C3%A4-verkossa-%E2%80%93-katso-aikataulu/1373894

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Ja tässä ”sattuneista syistä” copy-paste aikataulusta Keskisuomalainen-lehden verkkosivulta:

   ”Suomen evankelis-luterilaisen kirkon viestintä tuottaa Kirkkopäivien ohjelmasta joukon suoria lähetyksiä perjantaina ja lauantaina. Kaikki suorat lähetykset on nähtävissä myös KSML.fi:ssä tässä jutussa.

   Suorien lähetysten ohjelma Perjantai 17.5. klo 11:00-12:00 Mitä johtaja tekee talentilla? klo 13:00-14:00 Kirkon rakentajien foorumi: Pelastavatko yhteisöt kirkon? klo 14:30-15:30 Kirkon kasvot peilissä klo 16:00-17:00 Uusien piispojen kyselytunti klo 18:00-19:00 Kirkkopäivien ja lähetysjuhlien yhteisavajaiset klo 20:00-21:00 Gospelia kaikille! Lauantai 18.5. klo 09:00-10:00 Vallaton ja rajaton Sana. klo 10:30-11:30 Siioninvirsiseurat (suora lähetys) klo 10:30-11:30 Ilmastonmuutos -pelastuuko maailma? (katsottavissa myöhemmin) klo 12:00-13:00 Vaikuttavat naiset klo 13:30-14:30 Björn Wahlroos Eero Huovisen vieraana klo 19:30-20:30 Mistä saa puhua, mille saa nauraa? Piispa Teemu Laajasalo haastattelee koomikko Joonas Nordmania ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Teemu Kakkuri sanoo:

  Jos viittaat Kotimaan uutispuolella olevaan Olli Seppälän kommenttijuttuun, niin sen otsikko kuuluu, että Kirkkopäivät tuli näkyväksi. Ei kirkko.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Manu Ryösö sanoo:

   Hyvä huomio Teemu. Siinä tein pientä redaktorin puuhaa herättääkseni hieman syvällisemmän kysymyksen. – Minä löydän ainakin itsestäni tiettyä huomiontarvetta, ja pidän sitä osin ongelmallisena piirteenä, joskus jopa kiusauksena oman itsen korottamiseen. – Onko meillä kirkonpalvelijoilla mielestäsi vaara siirtää tämä inhimillinen pahe kirkon puuhiin?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Manu Ryösö

  Olen pastori, joka haluaa sitoutua Pyhään Raamattuun ja sen perustalle rakentuvaan luterilaiseen tunnustukseen. [Kuva Nasaretin kadulta Israelista]