Mökkimatkoista ja leivästä

Kotimaan tuore pääkirjoitus huolehtii mm lämmityksen hinnannoususta, mökkimatkojen kalleudesta ja leipäjakelusta.  En ole ihan vakuuttunut, että nämä ovat kirkon äänitorven huolia vaan poliitikkojen ja sosiaalihuollon.

Meillä on Suomessa varaa verotuloilla hoitaa näitä maallisia ongelmia, kunhan verovaroja käytetään oikein ja julkista sektoria leikataan.

On sinällään käsittämätöntä, että vapaaehtoisvoimin on pyöritettävä ruokajakelua eikä rahaa riitä sen tukemiseen, mutta kyllä muiden EU-maiden tukiin ja EUn ulkopuolelle.

Pääseekö Suomessa mökille lämpimään ympäri vuoden energian hinnan noustessa, se on hyvin toisarvoinen kysymys nykymaailmassa. Aihe ei mielestäni kuulu kirkon huolenaiheisiin lainkaan.

 

5 kommenttia

 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Kyllä he tajuavat, että jos ilmaista ruokaa saa ja on aikaa jonottaa, niin miksi ei menisi jonoon? Tietysti tämä ajatus suututtaa joitakin, mutta jonossa seisovilta olen tuon kuullut.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juuso Hämäläinen sanoo:

   Olen säännöllisesti nähnyt yhden ruokajonon asiakkaat ja eivät he näytä yhtään huvikseen jonossa seisovan säästä riippumatta. Se varsinainen asia oli, että ruokajakelu kuuluu verovaroilla maksettavaksi ennen maahanmuuttajien satoja yhdistyksiä, urheilua ja kulttuuria tai ulkomaanapua eikä se ole kirkonkaan tehtävä ainakaan Suomessa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Kettunen sanoo:

  Niin ja kun Evankeliumi lakkaa olemasta se kiintopiste, mistä käsin kaikki…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  … leipä tulee ?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Olen osallistunut seurakunnan ruokajakelutoimintaan vapaaehtoisryhmän jäsenenä ja olen vakuuttunut siitä, että kävijät enimmäkseen hakivat kasseja tosi tarpeeseen. Suomalaisen yhteiskunnan häpeäpilkku on, että tämmmöistä toimintaa tarvitaan. Mutta kyllä hädänalaisten auttaminen käytettävissä olevien resurssien puitteissa on ja on aina ollutkin osa kirkon diakonista toimintaa.

  Ilmoita asiaton kommentti