Mitähän se Jumala tahtoo

Päivän sitaatti: "Jumalan tahto on selkeä ja täydellinen."

Tähän jokainen - teologi tai maallikko - voi aivan vapaasti sanoa mitä se juuri hänen mielestään tarkoittaa. Raamatusta löytyy kaikenlaisia sopivia kohtia omaa näkemystä tukemaan.

Olen tätä ”Jumalan selkeää ja täydellistä tahtoa" saanut elämääni kyllin muun muassa näistä kristillisistä näkökulmista: luterilaisuus, ortodoksisuus, helluntailaisuus, amerikkalainen herätyskristillisyys, lähetyskristillisyys, körttiläisyys, rukoilevaisuus, lestadiolaisuus, sleyläisyys, kräsäläisyys, korkeakirkollisuus, matalakirkollisuus, elämäntapaneuvojuus.

Pyhä-, rippi- ja kanttorikoulun jälkeen lasken "Jumalan selkeän tahdon" oppimisen korkeakouluksi myös työvuoteni Kotimaan toimituksessa ja muiden kristillisten medioiden parissa.

Kaikesta saadusta opista huolimatta oma täydellinen Jumalani solahtaa tähän joukkoon länsirannikkolaisesta merenkulkijuudesta.  Yli 18 metriä sekunnissa puhaltavan lounaistuulen armoilla olevaan, hädin tuskin ohjattavaan paattiin ei mahdu yhtään tietäjää.

PS. Päivän sitaatti on irrotettu alkuperäisestä asiayhteydestä. Niin kuin aina.

3 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Voisikohan olla Jumala, jolla ei olisi omaa tahtoa?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Minä olen kuvitellut, että Hän tahtoo kaikki ihmiset luokseen. Aiemmin Hän oli suuri ka peljättävä rahvaankin keskuudssa ja syntisistä tuli armonkerjäläisiä. Miten mahtaa jatkossa olla? Kuumia tai kylmiä kiviä ei ole viimeaikoina tippunut. Pesäpallon kokoisia rakeita kyllä, mutta niitä ei lasketa.

  Omaisuuskansalla oli semmosia 400 vuoden jaksoja jolloin Jumala ei puhunut omilleenkaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Ajat muuttuu ja kai Jumalakin siinä mukana.Aika aikaa kutakin. Lähestytään hyvää vauhtia Islamin oppia. Koraanin mukaan Allah voi muuttaa mielipiteitään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Annmari Salmela

  Avara katse, iloinen mieli, elämän seurannan avainpaikka vapaaehtoistyo.fi- sekä kotimaanapu.fi-palvelujen tuottajana Kirkkopalvelut ry:n hommissa.