Minä olen – Kaikkivaltias Jumala

Jeesus sanoi: "Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta". (Joh. 8:23 / FB38)

Sinä olet minun Jumalani, ja sinua minä kiitän. Minun Jumalani, sinua minä kunnioitan. Kiittäkää Herraa, sillä hän on hyvä; sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. (Ps. 118:28‭-‬29 / FB38)

Minulle Jeesus on kaikkivaltias Jumala, pelastajani ja Herrani!

Kuka Jeesus on sinulle?

 

22 kommenttia

  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos kommentista, Tarja. Vaikutta siltä, että sinulle Jeesus ei merkitse mitään.

   Jeesus pelastaa!

   Minä kiitän sinua siitä, että vastasit minulle ja tulit minulle pelastajaksi. Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi. Herralta tämä on tullut; se on ihmeellistä meidän silmissämme. Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt; riemuitkaamme ja iloitkaamme siitä.

   Oi Herra, auta, oi Herra, anna menestys! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen; me siunaamme teitä Herran huoneesta. (Ps. 118:21‭-‬26 / FB38)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä kuinka Jeesus sinut pelastaa?

  Olen ymmärtänyt että uskot ”olen kastettu niinpä pelastettu” (tai jotain tuohon malliin)?

  Päättikö Jeesus kasteestasi vai vanhempasi? Miksi nykyään eivät kaikki kastetut enää kastata (pelasta?) omia lapsiaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari: ’Juha Heinilä kuinka Jeesus sinut pelastaa’?

   Kiitos kysymyksestä, Ari. Vastaan Jumalan sanalla.

   Jeesus sanoi Martalle: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?” Hän sanoi hänelle: ”Uskon, Herra; minä uskon, että sinä olet Kristus, Jumalan Poika, se, joka oli tuleva maailmaan”. (Joh. 11:25‭-‬27 / FB38)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, kuka Jeesus on sinulle?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Juha Heinilä siis kasteella ei ole mitään merkitystä pelastukseesi vaan ainoastaan uskolla eli on ihan sama kun vanhemmat jättävät kastattamatta vauvojaan? Eikö ihmisen tarvitse ottaa kastetta?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, en ala vääntämään kasteesta.

   Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” (Matt. 28:18‭-‬20 / FB38)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Juha Heinilä voinko siis opettaa sinua pitämään kaikki mitä Jeesus on käskenyt pitää?

   Kuka sinulle on nuo jo opettanut jos on?

   Kuinka perisyntioppi sopii tuohon, sillä eihän voi pitää kaikkea mitä Jeesus on käskenyt pitää jos on vielä perisynnin orja?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos Ari. Minulla on Jumalan sana. Kuulun hyvään seurakuntaan. Joten opetusta kuulen sopivasti. Et vielä vastannut, kuka Jeesus on sinulle?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Kuinka perisyntioppi sopii tuohon? Eihän voi pitää kaikkea, mitä Jeesus on käskenyt pitää, jos on vielä perisynnin orja?” Kristuksen vapahtama syntinen ei ole enää synnin orja, vaikka joutuukin oman syntisyytensä kanssa kamppailemaan elämänsä loppuun asti. Eihän orja taistele isäntäänsä vastaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Martti Pentti siis sinulla on voima voittaa kaikki synnit? Mitä on mielestäsi perisynti?

   Jos sinä et itse tee vaan synti sinussa, niin miten selität tuon?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Martti Pentti, onko sinulla siis voima voittaa kaikki synnit?” Ei ole. Synnin ja kuoleman voittaja on ihan joku toinen. Tiedät, ketä tarkoitan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen. (Room. 3:21‭-‬26 / FB38)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  Jeesus on seurakunnan Herra ja maailman valo.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Martti Pentti, kiitos hyvästä kommentista.

   Näin on. Aamen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Hän ei siis ole vain minun pelastajani.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Totta. Kiitos Martti koomentistasi.

   Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. (Joh. 3:16‭-‬17 / FB38)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Hyvää valkoisten vaatteiden sununtaita teille jokaiselle! Uskontunnustuksemme kertoo hyvin yhteisestä uskostamme. Menkäämme messuun ylistämään Pyhää Kolminaisuutta!

  .

  Me uskomme yhteen Jumalaan, Kaikkivaltiaaseen Isään, taivaan ja maan, kaiken näkyvän ja näkymättömän Luojaan.

  Me uskomme yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, joka on syntynyt Isästä ennen aikojen alkua, Jumala Jumalasta, valo valosta, tosi Jumala tosi Jumalasta, syntynyt, ei luotu, joka on samaa olemusta kuin Isä ja jonka kautta kaikki on saanut syntynsä, joka meidän ihmisten ja meidän pelastuksemme tähden astui alas taivaista, tuli lihaksi Pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta ja syntyi ihmiseksi, ristiinnaulittiin meidän puolestamme Pontius Pilatuksen aikana, kärsi kuoleman ja haudattiin, nousi kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu, astui ylös taivaisiin, istuu Isän oikealla puolella ja on kirkkaudessa tuleva takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita ja jonka valtakunnalla ei ole loppua.

  Me uskomme Pyhään Henkeen, Herraan ja eläväksi tekijään, joka lähtee Isästä ja Pojasta, jota yhdessä Isän ja Pojan kanssa kumarretaan ja kunnioitetaan ja joka on puhunut profeettojen kautta. Uskomme yhden, pyhän, yhteisen ja apostolisen kirkon. Tunnustamme yhden kasteen syntien anteeksiantamiseksi, odotamme kuolleiden ylösnousemusta ja tulevan maailman elämää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Juha

  Esille panemasi Nikean tunnustus kertoo hyvin sen, mitä Jeesus minulle merkitsee.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Jeesus Kristus on ylösnoussut. Siinä on kristinuskon A ja O, myös minulle.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Erinomainen kommentti, kiitos Kari.

   Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: ”Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt.” Ja valtaistuimella istuva sanoi: ”Katso, uudeksi minä teen kaikki”. Ja hän sanoi: ”Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet”. Ja hän sanoi minulle: ”Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi. Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani. Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema.” (Ilm. 21:3‭-‬8 / FB38)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit