Millaista kansallista itsesuojelua tarvitaan?

Jos massamediaan on uskomista, niin Suomi on kansallisessa hätätilassa.Uhka tulee sekä rajojen ulko- että sisäpuolelta.

Viimevuotiseen pakolaisaaltoon suhtaudutaan kuin vaaralliseen viirukseen, joka voi sairastuttaa kansakunnan ruumiin ja tuhota sen. Hallitus, jonka tärkeimmän funktion pitäisi olla kansakunnan suojaaminen, on enemmän kiinnostunut poliittisesta uusliberaalisesta agendastaan, jonka kansakunnan toinen puoli kokee kansallisen immuni-systeemin heikentämisenä ja on siis lisäämässä sairastumisalttiutta,kuin pitkäntähtäimen  suojatoimista tulevien globaalisten muutosten uhatessa.

Kansainvälinen polittinen levottomuus  lisää yleistä turvattomuudentunetta, yhdessä tulevan ilmasto- ja miljöökatastrofin  ja  tietoisuuden sen seurauksista,  kasvaessa.

Ihmisen sopeutumis- ja toipumiskyky on kuitenkin suuri. Suomi on niitä maita jonka historia on todistus tästä.Kun nuo suuret vaikeudet tulevat täydellä teholla koettelemaan yhteiskuntaa, niin muutaman vuoden tai vuosikymenen ylimenoajan jälkeen on varmaankin löydetty jonkinlainen elämisen mahdollisuus kaikille täällä eläville miljoonille. Miljoonille, koska ympäristökatastrofit tulevat kiihdyttämään maailman pakolaisvirtoja ja Suomi on niiden vastaanottaja maita.

Johtopäätös on se, että kansallinen selvityminen lähivuosikymmeninä edellyttää sopeutumista suuriin, ennen näkemättömiin globaalisiin, muutoksiin, .Vain  joustavuus, itseensä käpertymisen sijasta, takaa elinmahdollisuudet tulevaisuuden sukupolville.

Kansallisvaltioiden aika on nyt ja jatkuu viellä jonkin aikaa, mutta kuinka kauan?

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  1. Hyvä Markku H,

    Blogistina Sinun on helppo olla hyvä ihminen. Ehkä kuitenkin myönnät että on olemassa yläraja sille kuinka monta ihmistä Suomi pystyy ottamaan vastaan. Kun tämä raja on saavutettu, seuraavat eivät enää pääse maahan. Nyt on siis aihetta keskustella siitä onko tuo raja 10 000, 50 000, 100 000 vai miljoona. Viimeinen luku taitaa olla erään ruotsalaisen ehdotus,. Ruotsalaisethan, nuo moraalin johtotähdet, auttoivat pakolaisia Suomeen, siis lähettivät heitä junalla Tukholmasta Tornioon.

    Ehkä myös esität vaihtoehtosi kansallisvaltiolle. Olisiko se Saksan, tai ehkä Venäjän pyyteettömästi johtama Eurooppa?

Hirn Markku
Hirn Markku
Olen nykyisin eläkkeellä oleva 60-luvun diakoni joka muutti aikoinaan Ruotsiin. Siellä minusta tuli kaikkea mahdollista ja lopulta psykoterapeutti.