Miksi olen onnellinen

IMG_0841 Elvira 26 05 2006

Lähetystyössä perhe-elämä on tärkeää. On välttämätöntä että pitää huolta itsestään ja perheestään.

Kuvassa kolmivuotias Elvira kotonamme Mendongissa Yaoundéssa Kamerunissa.

Kuva on otettu perjantaina 26.5.2006 klo 17:44:29.

Kun kysyin lapsiltani tietävätkö he miksi olen onnellinen, niin he vastasivat: "Koska Jumalan on antanut sinulle kaksi oikein ihanaa tyttöä ja oikein hyvän vaimon."

Tuohon saatoin vain lausahtaa: "Oikein vastattu!"

11 kommenttia

 • Vuokko Ilola sanoo:

  Näinpä. Perhe-elämä on tärkeää. Se on kuin perusta sitten kaikelle muulle; opiskelulle, työlle, itsensä kehittämiselle, harrastuksille jne. Jos ei ole perhettä, niin muut lähisuhteet ovat sitten tärkeitä. Tosin on aina olemassa ”yksinäisiä susia”, jotka viihtyvät ihan omassa yksityisessä elämässään hyvin.

  Mutta siis tavallaan se kotoilu, arki, jos se on reilassa, niin siitä on hyvä ponnistaa muihin asioihin. Tosin yksinäiselle voi työpaikka olla enempikin se perhe ja se kantaa elämässä enempi kuin kotielämä.

  Hmm. Saattaakin olla niin, että asia ei ole niin yksiselitteinen. Joku voi olla onnellinen työpaikkansa ja joku muun asian tähden. Jollekin lemmikit ovat se onnenkantamoinen. Minulle perheeni ja monen muun asian lisäksi 2000-palan palapeli, jota väsään intohimoisesti 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  Lähetystyössä saattaa myös käsitys perheestä laajentua ydinperhettä isommaksi. Ainakin minä pidän isinäni ja äiteinenäni afrikkalaisittain aikamoista ryhmää. Sedät, tädit, kummit ja varsinkin kaimat tulevat sitten siihen lisäksi. Mikä sen sydämellisempää!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Timo-Matti Haapiainen sanoo:

  Kiitos tästä. Viisas blogiteksti ja viisaat lapset!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Matias Roto sanoo:

   Timo-Matti

   Kiitos sanoistasi.

   Sydämen viisauteen kuuluu toinen toisestaan välittäminen ja rakkauden osoittaminen.

   Toisinaan kun olemme olleet esiintymismatkalla ja tytöt ovat laulaneet jotain niin tuo saattaa pitkä aikaa täyttää mieleni kokonaan. Niin paljon he liikuttavat mieltäni sydämen iloon.

   Efesolaiskirje: 5:1 Olkaa siis Jumalan seuraajia, niinkuin rakkaat lapset.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Onnellisuus on ihmeellinen tila. Joskus luin, että Intiassa on sanonta, onnen voi kadottaa, mutta autuutta ei.

  Suomalainen sanonta: ”Autuaan onnellinen” onkin jo sitten jotain ikuista ja yliluonnollista, tunnetta jolle ei oikein löydy sanoja.

  Perhe ja lasten kasvamisen seuraaminen on myös isän onnea parhaimmillaan. Ei siinä paljon sanoja tarvita, joskus muutama ilon kyynel…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Matias Roto, kuinka on mielestäsi laita eronneen joka menee uudelleen naimisiin kun edellinen puoliso elää, antaako Jumala tämän uuden puolison?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matias Roto

  Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25