Miksi moni kommentoija voi saada porttikiellon?

Verkon vapaus on sen hienous ja huonous. Yksin vapaudesta kun ei välttämättä synny mitään merkittävää, sillä kaupungit rakennetaan kurilla ja suunnittelulla.Vapauteen kuuluu aina vastuu.

Nyt on tultu tilanteeseen, jossa ylläpito joutuu harkitsemaan, laittaako eräitä aktiivisia kommentoijia jäähylle. Miksi? Koska he ylläpidon näkökulmasta käyvät ylikierroksilla ja levittävät huonoa henkeä sivustolle joko mollaamalla kristinuskoa yleisesti tai kansankirkkoa aivan erityisesti. Ei, kyse ei ole siitä ettei kristinuskoa tai kansankirkkoa sopisi arvioida ja kovistella (kyllä ne sen kestävät!), vaan siitä että sama levy pyörii ja synnyttää tympeää tunnelmaa.

(Ylläpito on saanut runsaasti palautetta tästä asiasta.)

Miksi kommentoida kristinuskoa vain siitä näkökulmasta, että se on tyhmä, tylsä ja tyhjä, jos tämän sivuston yksi tarkoitus on nimenomaan rakentaa kirkkoa ja kristillisyyttä tässä ajassa?

Miksi mäkättää kerta toisensa jälkeen kansakirkon rappiosta ja vähätellä tavallisen kirkkokansan uskoa juuri tällä sivustolla, jonka tehtävä on rakentaa kansakirkkoa?

Miksi kiihkoilla omaan raamattunäkemyksensä puolesta tällä sivustolla, jossa on tarkoitus ymmärtää Raamattua tässä ajassa ja tulkita sitä avoimesti?

Kysymyksiä voisi jatkaa loputtomiin, mutta viime kädessä kyse on tästä: jokaisella kommentoijalla on vastuu sivuston hyvästä hengestä, avoimesta ilmapiiristä ja kaikkinaisesta asiallisuudesta. Valitettavasti ylläpito joutuu aika ajoin tulkitsemaan, milloin edellä mainitut asiat toteutuvat tai eivät toteudu.

Ehdotus:

Ei tehdä kristinuskosta tai kansakirkosta puruluuta, jota jokainen itsensä aitoateistiksi tai tosiuskovaiseksi kokeva käy järsimässä ja jonka päällä ne nostavat jalkaa tyytyväisyydestä hyristen, kun ovat saaneet taas erittää ilosanomaansa.

Ryhtiä, skarppausta, kokonaisuuden huomioon ottamista ja ripaus fiksuutta peliin. Ja  ruokalusikallinen suvaitsevaisuutta. Hei, me ollaan kalustetuissa huoneissa nyt!

P.S. Jos koet, että tämä postaus ei liity sinuun, niin hyvä. Ei ollut tarkoituskaan.

  1. Minä taidan olla se syntinen joka on eniten valitellut K24 bloggipolitiikkaa joten katson että Ylläpidon vastaus on paljolti minulle.

    Aivan oikein otan asian henkilökohtaisesti. Kumma juttu jos eivät kaikki muutkin oven taakse suljet jotka avaimenreijästä voivat toisten tekeleitä kommentoida tunne samalla lailla.

    No itsepäisyyson persoonallisuuden piirre ja sellaisiin ei edes terapiat paljoa auta joten otetaan lusikka kauniisti käteen ja jatketaan keskusteluja toisten aloitteissa,vaikkaikin turhautuneena.

    Tuo uusi PRo-homma ei tilannetta tule parantamaan kun kohderyhmänä on pääasiassa alan ammattilaiset. Niiden aktivoiminenko on se suuri ongelma?

    Kotimaa pesee kätensä ja sanoutuu irti vastuusta vaikka on kirkon suurin tiedotuskanava.Sillälailla, entä jos kaikki vastuunkantajat ajattellisivat samallalailla?

Kirjoittaja

Ylläpito Kotimaa.fi
Ylläpito Kotimaa.fi
Asiaa lukijabloggauksen pelisäännöistä ja näköaloista. Apua ongelmatilanteisiin. Palaute ja parannusehdotukset: Kotimaa24@kotimaa.fi