Mikä yhdistää Kirilliä, Putinia, Franciscusta, Trumppia ja Räsästä?

Jumala.

50 kommenttia

 • ismo malinen sanoo:

  Hmm… Täällä taas jaellaan Taivaspaikkoja, vaikka Raamattu selkeästi antaa ymmärtää, ettei se ole meidän asia, sillä ei ihminen voi ottaa mitään, ellei Jumala anna, sen tähden on parempi jättää Pelastuksen asia Jumalan Sanan varaan.

  Opetuslapset kyselivät, miten he voisivat tehdä Jumalan tekoja (olla vanhurskaita), niin Jeesus vastasi heille: ”Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt.” (Joh.6:29)

  Koska Pelastuksessa tai Lunastuksessa on kyse uskosta, joka on Jumalaan luottamista, niin ensin täytyy ymmärtää, ettei ihminen luonnostaan luota Jumalaan, vaan hän vastustaa Häntä. Ihminen on omavoimainen ja omahyväinen, eikä Jumalaan luottaminen ole luonnolliselle ihmiselle mikään itsestään selvyys, ihmisessä vallitsevan vääryyden tähden. Olemme luonnostamme Jumalan vihollisia, koska ajattelemme omaamme ja pyrimme kätkeytymään Hänen katseeltaan.

  Ihmistä ei siis auta mikään pelastuksen asiassa mikään, mitä ihmisestä löytyy, ei rikkaus, eikä maine, ei nöyryys, eikä köyhyys, ei oma tahto tai valinnan vapaus, vaan yksin Jumala, joka Armahtaa.

  Kun opetuslapset kuulivat, ettei mikään inhimillinen asia tai lain noudattaminen riitä, niin he sanoivat: ”Kuka sitten voi pelastua?” Niin Jeesus katsoi heihin ja sanoi heille: ”Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista”. (Matt.19)

  Eli, jos joku uskoo ja luottaa Jumalaan, niin on jo se, aina lähtökohdiltaan Jumalan yksin aikaan saamaa, sillä Hän on Lähettänyt Sanansa maailmaan ja Se synnyttää ihmisessä uskon, jos on synnyttääkseen. Niinpä ihmisen omat operoimiset voidaan unohtaa ja sulkea kokonaan pois uskon asiassa.

  Juuri Sanan tähden Apostolit Lähetettiin julistamaan Evankeliumia, että ihmiset saisivat kuulla ja saisivat uskon lahjan ja voisivat oppia Luottamaan Jumalan Armoon Kristuksessa, sillä. Kristus on koko maailman syntien sovitus, niidenkin, jotka eivät usko.

  Mitä usko sitten hyödyttää ihmistä, jos kaikki ovat sovitettuja?

  Jumalan Pojan Uskon kautta ihminen saa Jumalan Lupaukset ja Sanan, jonka kautta, myös ilon ja rauhan ja Elämän yltäkylläisyyden ja kerran myös iankaikkisen elämän, sillä hänen syntinsä on jo sovitettu. Autuas on sellainen ihminen, jonka Jumala on pelastanut.

  Mites taas sitten niiden ihmisten käy, jotka eivät usko? En tiedä, mutta sen tiedän, että kaikken ihmisten elämä ja kuolema on Jumalan käsissä ja Jumalan Sana vaikuttaa koko maailmassa ja kaikkialla, missä sitä julistetaan.

  ”Sentähden me myös lakkaamatta kiitämme Jumalaa siitä, että te, kun saitte meiltä kuulemanne Jumalan sanan, otitte sen vastaan, ette ihmisten sanana, vaan, niinkuin se totisesti on, Jumalan sanana, joka myös vaikuttaa teissä, jotka uskotte.” 1:Tess. 2:13

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Reijo Mänttäri sanoo:

   ”Hmm… Täällä taas jaellaan Taivaspaikkoja, vaikka Raamattu selkeästi antaa ymmärtää, ettei se ole meidän asia, sillä ei ihminen voi ottaa mitään, ellei Jumala anna, sen tähden on parempi jättää Pelastuksen asia Jumalan Sanan varaan.”

   Jumala jakaa ja tuomitsee ihmisen ennen kuolemaa. Jeesus sanoi ” Joh. 12:

   47 Ja jos joku kuulee minun sanani eikä niitä noudata, niin häntä en minä tuomitse; sillä en minä ole tullut maailmaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan maailman.

   48 Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.

   ”Täällä taas jaellaan …”, on ylimielisyyttä, jos tuntee tuon edellä olevan Jeesuksen sanan. Sen Hän ilmoitti lihansa päivinä. Hän, Sanana jäi aikaan ja lähetytti Pyhän Hengen, minkä kautta Hän asuu uskovassa, siis hänessä jolla on tiedossa jo taivaspaikka.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Reijo Mänttäri sanoo:

  Mika R.,

  Noin kaksikymmenvuotiaana ikäänkuin ”hätäännyin”, että aika kuluu, tämä, nyt, on samassa ohi. Eli se oli minulle ainoa asia, jonka kanssa olin ymmällä.

  Kun vaimoni kanssa, uudistuimme uskossa 90-luvun alussa, minulle kirkastui että ikuisuus, ajattomuus asuu minussa. Eli Jeesus!

  Samoihin aikoihin huolestuin joidenkin ystävieni ja läheisteni taivaspaikasta ikuisuudessa, ajattomuudessa. Olin kaukana Suomesta, mutta otin monta yhteyttä eri tavoilla. Jokainen yhteydenotto oli työtoveruutta Jumalan kanssa ja johti uskoontuloon juuri ennen kuolemaa, niiden kahden kohdalla jotka eivät tukahduttaneet, vastustaneet Isän vetoa.

  Läheisin työtoverini Italiassa todisti minulle pari päivää ennen kuolemaansa (syöpä) että olen nyt valmis ja kaikki on kunnossa, olen onnellinen. Tästä sitten johtui tapaaminen muutama vuosi ystäväni kuolemasta, jossa meidän yhteiset ystävämme ja hänen perheensä kysyivät, että mistä johtui onnellisuus Roberton kasvoilla ja mikä esiintyi ikäänkuin loisteena hänen olemuksessaan.

  Kaikilla em. yhteyksillä tuli halu päästä taivaaseen, vaikka tietoisuus siitä, eli varmuus paikasta taivaassa, ei ole vielä syntynyt.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Reijo, ymmärsit ehken minut vähän väärin, olen kanssasi samaa mieltä, Sana tuomitsee ja juuri siksi meidän ei tule tuomita, vaan julistaa Evankeliumia.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Reijo Mänttäri sanoo:

   Ismo,

   Ehkä pensselillä maalattuna olisit saattanut kuulostaa siltä, että taivaspaikat on jaettu ennen jokaisen kuolemaa. Evankeliumi tuomitsee, armahtaa ja vapauttaa.

   Ilmoita asiaton kommentti