Mellerin USA tuki vastenmielistä kuunneltavaa

Pari päivää sitten oli erinomaisen vastenmielistä kuulla Radio Deissä  kristityksi itseään nimittävän Leo Mellerin (Patmos yhdistys) ajatuksia USA:n suurlähetystön muutosta Jerusalemiin.

Hän kannatti lämpimästi asiaa ja toivoi, että muut maat noudattaisivat esimerkkiä. Hänen nykyisestä kunnostaan huolimatta en usko, että hänelle oli epäselvää, mitä tuosta poliittisesti laajalti tuomitusta eleestä seuraisi. Ylimitoitettua valtion terroria harjoittava (palestiinalaisten rötöksiä puolustelematta) Israelin hallitseva oikeistopuolue kukistaa aina verisesti mielenosoitukset ”varoituksena”.

Nyt lopputulos on nähty tähän mennessä. 60 kuollutta ja pari tuhatta haavoittunutta. Näiden lisäksi valtava määrä perheiden kärsimyksiä ja molemminpuolista vihan kasvua.

Minusta kukaan sydämen kristitty ei voi oikeasti haluta lisää kuolemaa ja väkivaltaa, joka oli tässäkin tapauksessa varmasti ennakoitavissa.

Minusta myös Radio Dei tekee virheen myydessään ohjelma-aikaa Patmokselle, jonka tunnettu Israel - keskeinen poliittinen ääriagenda, jolla ei ole mitään asiallista tekemistä kristillisyyden kanssa, vaikuttaa heille selvästi tärkeämmältä kuin Jeesuksen uskon ja viestien levittäminen.

Poliittista, yksisilmäistä ja puolueellista agendaa ajavalle (Mellerille) on tyypillisesti yhdentekevää, että palestiinalaisten joukossa on paljon enemmän kristittyjä kuin Israelilaisten joukossa.

23 kommenttia

 • Sami Paajanen sanoo:

  Hoh hoijaa, mistä näitä kirjoittajia tulee?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Terhi Saarinen sanoo:

  Kiitos Veli-Jussi Jalkanen! Erittäin tärkeä blogi. Punnittua, täsmällistä puhetta yhdestä tämän hetken maailmanpoliittisesti tärkeästä aiheesta. Ja blogisi kertoo, miten Suomessakin osallistutaan trumpilaisen ulkopolitiikan ja Israelin hallitsevan oikeistopolitiikan ajamiseen.

  Tuo mitä mainitsit palestiinalaisten kristittyjen määrästä oli itselleni uusi näkökulma, kiitos tämän esiin tuomisesta.

  Harmi, että Nobelin kirjallisuuspalkintoa ei tänä vuonna jaeta. Nyt viimeistään israelilaisen kirjailijan, Amos Ozin olisi tuo palkinto pitänyt saada. Ozin teosten ja haastatteluiden kautta ihmisten ymmärrys Israelin ja palestiinalaisten tilanteesta syvenisi ja myös ratkaisun avaimet löytyisivät.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Kiitos Jalkaselle, että uskalsi kirjoittaa tervettä asiaa kristilliselle foorumille. Israelin toimien fanittajilta on unohtunut, että vanhurskauden oikea merkitys on oikeamielisyys. Mistä ei löydy oikeamielisyyttä, niin on vaikea ymmärtää, miksi löytyisi oikeamielisen Jumalan myötävaikutusta? Tuomio seuraa ihmisten murhaamisesta.

  Asian teologinen puoli olisi oma keskustelunsa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   ”Suomenkin siirrettävä Suurlähetystö Israelin pääkaupunkiin Jerusalemiin. Se olisi Jumalan tahdon mukaista.”

   Kun on noin varma, niin kerro, mistä tieto löytyy?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Suomenkin siirrettävä Suurlähetystö Israelin pääkaupunkiin Jerusalemiin. Se olisi Jumalan tahdon mukaista.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Valitettavasti Saksa ja sen liittolaiset ovat juutalaisvastaisia ja haluavat Israelin tuhoutuvan. Myöhemmin sitten voi valitella, tapahtumia kuten natsien toimintaa. Suomessakin on paljon antisemitistejä, jotka näkevät juutalaiset kaikkeen syylliseksi. Moniko haluaisi kokeilla Venäjän reaktiota, jos suomalaiset järjestäisi Venäjän raja-alueella mielenosoituksen Putinia vastaan kiviä ja raketteja ampuen. Toki Suomen viranomaiset eivät sellaista mielenosoitusta sallisi ja puuttuisi tilanteeseen ennen raja-aluetta. Nyt kun muslimiterroristit ovat Israelin kimpussa, niin antisemitistit tuomitsevat Israelin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Terhi Saarinen sanoo:

   Hoh hoijaa, mistä näitä kirjoittajia tulee – lainaan siis aluksi Sami Paajasta, ensimmäistä blogia/blogistia kommentoinutta. Juha Heinilän kommentti osoittaa mielestäni, että jossain liikkuu joko painettuna kirjasena tai digiversiona tekstejä, jotka ovat tietoisesti, harkitusti ja tarkoitushakuisesti laadittuja ja demagogisia. Noissa teksteissä älyllinen syvä epärehellisyys näkyy jo siinä, että yhdistetään juutalaiset ja Israelin valtion nykyhallinto yksi yhteen, samaksi. Valtio ja etnisyyshän tai kansa ovat aivan eri asioita, toki on myös kansallisvaltio, mutta se on oma käsitteensä. Kehottaisin ihmisiä lukemaan Amos Ozin teoksia sekä toisen israelilaisen kirjailijan David Grossmanin vaikuttavan sukupolviromaanin, joka keskittyy vuosikymmeniin vuoden 1967 sodan jälkeen. Juutalaisten keskuudessa on vahvaa rauhanliikettä, joka ajaa kestävää ratkaisua ja vastustaa oikeistohallinnon kovaa linjaa. Antisemitistiksi leimaaminen on toki psykologisesti tehokasta manipulointia, mutta totuudellisuuden kanssa sillä ei ole tekemistä ainakaan mitä tulee Amos Oziin, Saksan Merkeliin tai vaikkapa minuun. Toki antisemitismiä on paljonkin vaikkapa nyky-Ranskassa ja Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Mutta tuo on sitten jo toinen tarinansa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Haluaisko Erkki O kenties itse sinne suurlähettilääksi?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Seurakuntalaisessa oli Heikki Kankaan haastattelu Israelista. Linkistä löytyy myös radio haastattelu kokonaisuudessan.

  https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/tata-suomalainen-media-ei-ole-kertonut-gazan-konfliktista-2/

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Terhi Saarinen sanoo:

  Tässä lisää David Grossmanin romaanista _Sinne missä maa päättyy_, sotimisen mielettömyydestä. Tiedoksi, että David Grossman on menettänyt oman poikansa sodassa.

  https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/sinne-missa-maa-paattyy/

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Juha Heinilä. ”Olen huomannut, että homoliittoja ajavat ovat porukalla Setan jakamaa propagandaa tänne K24:än tiettyihin ketjuihin suoltanut”.

   Kun sanot näin, voitko antaa selkeän erimerkin tästä. Kun olen kysynyt, setalaiset sanovat, etteiheillä ole mitään strategiaa kirkon suhteen. Vaikka mennään vähä sivuun Israel-asiasta, pyytäisin sinua selventämään sanomasi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Terhi Saarinen kirjoitti: ”Juha Heinilän kommentti osoittaa mielestäni, että jossain liikkuu joko painettuna kirjasena tai digiversiona tekstejä, jotka ovat tietoisesti, harkitusti ja tarkoitushakuisesti laadittuja ja demagogisia”.

  Juha kirjoittaa: Terhi, kyllä kommenttini on minun oma, eikä siinä ollut minkään porukan tarkoitushakuista tekstiä. Olen huomannut, että homoliittoja ajavat ovat porukalla Setan jakamaa propagandaa tänne K24:än tiettyihin ketjuihin suoltanut. Sinun kannattaa hankkia peili. Tosin sillä ei ole paljoa väliä minulle, kun en enää kuulu evl-kirkkoon.

  Rajaselkkaukset:

  Lähes jokainen itsenäinen valtio huolehtii omista maa- ja merirajoistaa, eikä salli terroristien tai muiden valtioiden edustajien tunkeutua raja-alueelle tai raja-alueen yli hallitsemalleen alueelle. Osa Israelin naapurimaista on rauhansopimus Israelin kanssa ja samoin osa muslimimaista tunnustaa Israelin valtion. Sitten on vielä suurempi osa muslimimaista, jotka ovat vihamielisiä Israelia kohtaan.

  Juhan vanha blogikirjoitus: Israel terrorisoi muslimimaita.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Veli-Jussille monet kiitokset tärkeästä blogista. Ranskankielistä mediaa seuraavana en uskoisi, että Leo Mellerin jutut täällä pääsisivät läpi.

   Juhalle: Kertoisitko, mistä löydän mainitsemaasi Setan propagandaa? Setan sivuilla sitä ei ainakaan ole (https://seta.fi). Kaikesta päätellen olet hyvin perehtynyt seksuaalivähemmistöjen asioihin, joten kerro toki siis minullekin – vuosikymmeniä ulkomailla asuneelle – mistä löytäisin noita kiinnostavia juttuja.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Seija, toki olen lukenut Raamattua, joten tiedän mitä sielä on. Synti on syntiä, eikä Setan propagandalla ole siihen mitään merkitystä. Toki jotkut eksyvät, kun lukee sitä soopaa, mitä täälläkin kirjoitetaan. Mielestäni, Terhi Saarisen kommentit monissa ketjuissa on tätä propagantaa. Toki voin olla väärässä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Mielestäni, Terhi Saarisen kommentit monissa ketjuissa on tätä propagantaa. Toki voin olla väärässä.”

   Toki olet väärässä, sillä se kirjoitetaankin propakandaa eikä propakantaa, sillä ei propa mitään kanna.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Terhi Saarinen sanoo:

   Juha Heinilä, kiitos palautteesta. Minulle on hyvä tietää, miten vaikkapa sinä koet minun kommenttini. Kertoohan se siitä maaperästä, johon minunkin ajatukseni laskeutuvat. Ymmärrän, että ajatukseni jäävät hedelmättömiksi sinun mielessäsi. Tällaista tämä on, minä en omaksu sinun ajattelustasi mitään ja sinä et omaksu minun ajattelustani mitään. Tällaisia tilanteita on tämän päivän Suomessa runsaasti, vaikkapa kansanedustaja Susanna Kosken (kok) ja Aino-Maija Tikkasen , työtön, monisairas filosofian msisteri.

   Onnistuit sotkemaan SETAnkin tähän kommenttiketjuun. Setalla ei ole ulkopoliittistaohjelmaa, agendaa tai strategiaa, joten en ymmärrä, miksi kaikki mitä täällä kirjoitan nähdään tulevan Setapropagandistin päästä. Minusta on väärin, jos minut ja näkemykseni nähdään vain homoseksuaalin ihmisen näkemyksinä, jotka ovat juuri siksi epäluotettavia, manipuloivia, eksyttäviä, harhaanjohtavia, kirkolle ja yhteiskunnalle haitallisia ja siksi sinun tehtäväsi lieneekin on niistä varoittaa niputtamalla kaiken mitä kirjoitan Setapropagandan alle.

   Tuossa minun kirjoitusteni kyseenalaistamisessa menevät vessan pöntöstä alas myös kirjailija Amos Ozin ja David Grossmanin Nobelin arvoinen tuotanto.

   Juha Heinilä, toteat, että saatat olla väärässäkin siinä, että minä kirjoittaisin pelkkää Setapropagandaa. Koska sinä teit tämän varauksen, suhtaudun sinuun suopeasti. Minä olen vähään tyytyväinen, eli ilahdun pienestäkin. Ja nyt ilahduin tuosta, että kirjoitit, että saatat olla väärässäkin.

   Tehdään rauha. Minä en ole Israel-asiantuntija ja toisaalta olen juutalaismyönteinen, olen ollut Kibbutsilla nuorena, tunnen kiinnostusta edelleen jossain määrin Israelin tapahtumiin, ja ennen kaikkea pidän juutalaisista kirjailijoista. Minulla ei ole omaa näkemystä, mutta katson, että Amos Ozilla on näkemys, josta kaikkien olisi hyvä lukea.

   En puutu enää siihen, mitä mieltä sinä olet. Jatketaan elämäämme.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Juha Heinilä. “Olen huomannut, että homoliittoja ajavat ovat porukalla Setan jakamaa propagandaa tänne K24:än tiettyihin ketjuihin suoltanut”.

   Kun sanot näin, voitko antaa selkeän erimerkin tästä. Kun olen kysynyt, setalaiset sanovat, etteiheillä ole mitään strategiaa kirkon suhteen. Vaikka mennään vähä sivuun Israel-asiasta, pyytäisin sinua selventämään sanomasi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Antti, laita lyhyt kommentti blogilleni. Näen siitä kommentin lähettäjän sähköpostiosoitteen. Lähetän sinulle sähköpostin, jossa tarkennan kommenttia. Poistan kommenttisi sen jälkeen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Juha. Lähetin sielun ankkuri-blogiin komentin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Antti Hämäläinen sanoo:

  Kyllähän tässä koko kuviossa kannattaa pitää mielssä, että Hamasin oman tiedotajan mukaan 50 kuolleista oli Hamasin jäseniä, jotka näin kuolivat marttyyreinä. Heidät oli siis houkuteltu tähän provokaatioon maailmanlaajuisen mediahuomion saamiseksi. Erityistähän tässä on se, että nyt Hamasin taholta tällainen omien nuorten uhraaminen myönnetään, vaikka sitä on tapahtunut monta kertaa aikaisemminkin. Nyt heillä taisi viestintästrategia jotenkin epäonnistu?

  Hamastahan ei erityiseti täydy demionisoida, koska heidän johtajiensa demonisoituminen on aika ilmeistä kaikille, jotka osaavat ajatella. Samanlaisia ihmisyytensä menettäneitä pahiksia olen nähnyt Kolumbian huumekartellien johtajissa. Myös siellä voi olla kyseessä uskonnollinen kultti jonka puitteissa ihmiselämä ei enää merkitse mitään. Nämä ihmiset ovat jotenkin menneet jonkun rajan yli pahuudessa ja ikäänkuin muuttuneet ”pahoiksi”. Minusta ”demonisoituminen” on tässä käypä ilmaisu.

  Sitten Israelin sotilaat tekevät juuri sitä mitä heidän tuleekin tehdä. He suojaavat maansa rajoja. Nyt uhkakuva Israelista nähtynä oli tämä: raja-aitaa rikotaan niin, että siitä pääsee Israelin puolelle tekemään mahdollisimman monia terroritekoja ja tappamaan juutalaisia. Siksi tämä pitää estää. IDF:lla on kyllä aika tarkat policyt siitä, miten voiman käytön suhteen toimitaan. Toinen asia siten on, että ulkopuolisen siviilin on kyllä vaikea arvioida miten tällaisessa kriisitilanteessa toimitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tunnen aika monta israelilais-sotilasta ja muutaman kenraalin pojan. He ovat ihan tavallisia ihmisiä, jotka tahtoisivat vain olla rauhassa omassa maassaan. Sitten sotilaan työtä emme voi mitata siviilien mittapuilla. Sotilaat joutuvat tappamaan niin kauan kuin maailmassa on sotia. Tässähän kuienkin Israel pyrkii noudattamaan sodan sääntöjä, mitä ei voi sanoa esim. Hamasista ja Islamic Jihadista sekä Isisistä. Tällaista vihollista vastaan on vaikea taistella. Ja siihen Israel on koko ajan pakotettu.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Raja-aitaa rikotaan niin, että siitä pääsee Israelin puolelle.” Onko raja-aita Israelin ja toisen valtion välillä? Gazan kaistale on ainakin minun kartoissani merkitty osaksi Israelia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antti Hämäläinen sanoo:

   Martti Pentti. ”Onko raja-aita Israelin ja toisen valtion välillä? Gazan kaistale on ainakin minun kartoissani merkitty osaksi Israelia”.

   Palestiinalaislasten koulukirjoissa ei vättämättä ole Israelia ollenkaan. Näitä kirjoja Suomikin on sinisilmäisesti tyhmyyksissään rahoittanut . Näin olemme tukeneet lasten aivopesua ja opettamista vihaamaan juutalaisia ja Israelia. Nyt tämä rahoitus on kyseenalistettu niin, että hallituksemme on reagoitava siihen.

   Gazan ja Israelin välillä on tietysti rajalinja ja aita. Mitä luulet, että tapahtuisi jos Israel vetäytyisi valvomasta tätä rajaa? Kun Israel vetäytyi Gazasta jäi sinne siirtokuntien jäljiltä kukoistavia puutarhoja ja viljelyksiä. Näistä ei palestiinalaisten käsissä ole mitään jäljillä, kaikki on tuhottu. Surullista.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Veli-Jussi Jalkanen

  Olen monialatuottaja, vuorovaikutuskouluttaja sekä keksijä, asenteiltani varmaan maailmanparantaja ja kehittäjä ja harrastuksiltani, seikkailija, sekä hyvinvointi-, terveys- ja ympäristöasiantuntija. Haluan yrittää ymmärtää kaikkeudessa olevia vuorovaikutussuhteita sekä edistää elämää ja rakkautta. vessi@salli.com