Meidän ihmis5ten samanarvoisuus

" Korostan kaikkien ihmisten samanarvoisuutta " Tähän Oulun piispan käsitykseen on helppo yhtyä. Tosin en tiedä hänen Yksityiskohtaista ajattelua. Mutta tosiaan men kaikki ihmiset olemme syntyessämme tännne maailmaan kaikki samanarvoisia. Myös lähtiessämme täältä olemme myss ihmisarvostallemme samanarvoisia. Olemme kaiikki Korkeimman mukaan samanarvoisia ihmisarvostuksellamme. Meidän planeettamme organisaatuiot eivät muuta tätä Korkeimmen käsitystä.

On todella positiivista todeta kirkon lähestyvän meidän ihmisten tasa-arvoisuutta.

10 kommenttia

 • Tarja Parkkila sanoo:

  Jos kaikki ovat samanarvoisia, niin kannattaako kenenkään pyrkiä elämään oikein ja oikeudenmukaisesti, jos sama arvo on myös rikollisella ja murhamiehellä ja jos vilpillisesti menestyy paremmin kuin rehellisesti, niin kannattaako olla rehellinenkään?

  Olen kuullut lauseen siinä muodossa, että ’kaikki ovat samanarvoisia Lain edessä,’ eli että tuomari ei saa ottaa lahjuksia, eikä pitää enempää rikkaan kuin köyhänkään puolta, vaan pitää tuomita oikeudenmukainen tuomio. Tekojen mukaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Kaikkien ihmisten ihmisarvo on sama, vaikka ei eläisikään !arvokkaasti”. Vankilan sisällä olevien ihmisarvo sama kuin sen ulkopuolella elävien.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  En ole samaa mieltä, ihmisenä oleminen ei ole arvo.

  ”Arvoilla tarkoitetaan toivottua asiaa, suotavaa käyttäytymistä tai päämäärää. Arvot ovat luonteeltaan käsitteellisiä ja ne ohjaavat ihmisten tai ihmisryhmien toimintaa. … Arvo tarkoittaa myös merkityksellisyyttä – kun jokin asia on merkitsevä, sen sanotaan olevan arvokas. ”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Ihmisarvo on itseisarvo, joka ei perustu ihmisen toimintaan. Kuka määrittelee, mikä on ”suotavaa käyttäytymistä” tai mikä on ”merkityksellistä” ? Nämä määreet vaihtelevat kulttuurien mukaisesti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kaikki arvot ovat aina olleet ja tulevat olemaan kulttuurisidonnaisia. Aikanaan typerien noidiksi uskoneiden ja heitä kiduttaneiden ja rovioilla poltattamien silmissä ei noidilla ollut tosiasiallista ihmisarvoa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Kuka sen määrittelee, että jokaisella on ihmis-itseis-arvo.

  Ihminen itse sen määrittelee, ja juuri sellainen ihminen, joka tarvitsee sitä kalastellessaan ihmisiä verkkoonsa, eli poliitikko. Pidän sitä nuoleskeluna.

  Jokaisen ääni on niin tärkeä, että koukkuun voi lisätä vaikka sarjamurhaajalle kruunun, kunhan se antaa äänensä vaaleissa. (Sinulla on niin luovuttamaton ihmisarvo, tule uurnille, sinä kelpaat kyllä) Ja kuten Luukas: ”Jumala on hyvä kiittämättömille ja pahoille.” Näin menetys taataan, ei siten, että pitäisi pyrkiä toimimaan ihmisarvon mukaisesti.

  Ja mitä massa kuulee, sitä se toistaa, aivan kuin olisi ihan itse keksinyt koko hienon arvoversion. Jos me päätämme, että ihmisellä on aina arvo, oli se ihminen kuinka agressiivinen törppö tahansa, niin ei meidän kannata muista arvoista enää puhuakaan, tuo yksi vesittää kaikki muut arvot.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Voidaan ehkä sanoa että jokaisella ihmisellä tulisi lähtökohtaisesti, siis syntyneellä lapsella, olla luovuttamaton ihmisarvo, jota ei ole horjutettu vaikkapa kaamealla ns. perisyntiopilla.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Seppo Heinola

  Tuosta näkökulmasta kyllä. Lapsi on aina puhdas paperi, johon elämä kirjoittaa tarinansa.

  Perisynti lisäksi demonisoi naiset, kasteesta puhuttaessa se tulee esiin, että lapsi on pimeästä perkeleen valtakunnasta tulossa, kun tulee naisen kohdusta ja lisäksi synnillisestä sikiämisestä lähtöisin. Eli luonnollinen lisääntyminen johtaa perisyntiin ja siksi tarvitaan tällainen epäluonnollinen kasteessa pesu, jolloin lapsi siirtyy isä-aurinkoisen valtakuntaan. Maanpäälle. Kumma kyllä imetystä ei ole kielletty, siinähän lapsi kuitenkin joutuu äitinsä vaikutuksen ravitsemaksi.

  Harva nainen kuitenkaan tietää tätä, he pitävät kastetta vain nimenanto tilaisuutena. Se on siis salaisuus, eli mysteeri, joka näin tulee paljastetuksi.’ Ei ole mitään peitettyä, joka ei nousis’ esiin, eikä mitään salattaua, joka ei paljastuisi.’

  ”Nainen, tuo perkeleen porttikäytävä, joka niin helposti houkutteli miehen, Jumalan kuvan, syntiin.” Näin Kerrotaan Tertullianuksen puhisseen vihaisena, Hänellä oli ehkä kosketusongelma suhteessa naiseen ja mehän tiedämme, että sallaisia miehiä on, jotka koskettelevat vain toisiaan.

  Naisen arvo on useinkin määritelty vain suhteessa mieheen, yhdeksi lihaksi ja niin edelleen, siihen olen joskus sanonut, että Naisella on itseisarvo, koska vain meissä kasvaa uutta elämää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Maassa maan tavalla

  Ihmisarvo tai yhdenvertaisuus, samanarvoisuus suhteessa Lakiin, tarkoittaa sitä, että jokaisen tulee saada oikeudenmukainen kohtelu Lain edessä, oli sitten rikas, tai köyhä, ylhäinen, tai alhainen, mies tai nainen, maassa asuva, tai muukalainen joka maassa asuu. Tuomari ei saa olla puolueellinen kenenkään hyväksi, eikä kenenkään puolesta. Vaan teko ratkaisee.

  Tuomari ei saa ottaa myöskään lahjuksia, hänen tulee tuomita oikeudenmukainen tuomio. Kullekkin tekojensa mukaan.

  Tämä on raamatullista, eikä minulla ole siihen lisättävää, eikä siitä poisotettavaa. Tuskin muillakaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Maallisessa tuomioistuimessa tuomitaan sen mukaan, minkä voi todistaa tapahtuneen. Murhaajakin pääsee vapaaksi, jos todisteita hänen tekoonsa ei löydy. Vaikka hän itse tunnustaisi, se ei riitä, jos todisteita tekoon ei löydy.

  Natsi-Saksassa päätettiin, että kaikilla ei ole samaa ihmisarvoa kuin ”arjalaisilla”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit