Me olemme nyt sotatoimialueella

Perjantai-iltaiset ja lauantain vastaisena yönä tehdyt terrori-iskut Pariisissa olivat sotatoimi Euroopan rauhaa vastaan. Syyriassa ja Irakissa käynnissä olevat sodat ovat tulleet meidän luoksemme Eurooppaan. Kyse ei ole vain Ranskasta, vaan seuraava kohde voi olla missä tahansa Euroopan maassa, myös Suomessa.

Vaikka emme olisikaan seuraavan iksun todennäköisin kohdemaa, meidän on torjuttava ajatus, ettei asia koske meitä. Kyllä se koskee. Koska tahansa voi räjähtää, myös täällä. Silti meidän on jatkettava normaalia elämäämme, sillä muutoin ISIS on jo voittanut.

ISIS on voittanut myös silloin, jos käännymme epäluuloisiksi kaikkia heitä kohtaan, jotka ovat saapuneet luoksemme tavoitellen turvaa. ISIS on voittanut, jos me suomalaiset hyökkäämme meille vieraita muukalaisia vastaan. He ovat lähimmäisiämme, jotka ovat tässä sodassa kanssamme samalla puolella. Sodassa sotaa vastaan, rauhan puolesta.

Olkaamme valppaita, sillä räjähdys voi sattua missä tahansa, mutta älkäämme antako pelolle valtaa, koska silloin ISIS on voittanut. Olemme sotatoimialueella, jos suostumme elämään kuin olisimme nyt sotatoimialueella.

17 kommenttia

 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Pelko on terve tunne koska se auttaa vaaratilanteessa. Ihmiset varovat sellaista minkä kokevat vaaralliseksi. Jos vastaan tulee hämärässä juopunutta jengiä, on luonnollista olla varovainen. Pelko on riippumatonta siitä mikä kulloinkin on poliittisesti korrektia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jukka Kivimäki sanoo:

  Ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista painottaa, ettei lintukotoajatteluun pidä tuudittautua. Uusia iskuja tulee, mutta Suomi ei ole ensisijainen kohde.

  http://yle.fi/uutiset/asiantuntija_emme_enaa_sivullisia_suomen_liityttava_terrorismin_vastaiseen_sotaan/8457625

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Jukka Kivimäki
  Jukka Kivimäki

  Aktiiviseurakuntalainen Espoosta. Päivätyössä ammatillisen koulutuksen parissa.