Mauton teko

Venäjällä poliisi on takavarikoinut tauluja taidenäyttelystä. Taulut esittivät mm. presidentti Vladimir Putinia ja pääministeri Dmitri Medvedeviä naisten alusvaatteissa.

Asiasta kertoo mm. Helsingin Sanomat  http://www.hs.fi/kulttuuri/Ven%C3%A4j%C3%A4n+poliisi+takavarikoi+taulun+Putinista+naisten+alusvaatteissa/a1377653749824

Viranomaisten mukaan kyse on provokaatio uusia homolakeja vastaan. Lisäksi ivataan esivaltaa, mistä voi saada vuoden vankeutta.

Jotenkin surkuhupaisaa. Kuvan perusteella taulu on toki mauton. Jupakassa on tahallisen vastakkainasettelun ja huomion herättämisen makua.

Toisaalta tapahtumat osoittavat, että hölmöjä lakeja vastaan noustaan pyrkimällä osoittamaan ne juuri niin hölmöiksi kuin ne ovat.

Asiallisen tiedon välittäminen vaikkapa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä kun ei ole ”propagandaa”, joka olisi järkevä kieltää lastensuojeluun vedoten.

16 kommenttia

 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Sonja, vaikea kysymys.

  Genesis 22. Mielestäni kristinusko ei ole ensisijassa humanismia eikä etiikkaa, vaikka niitäkin.

  Omakohtaisena kokemuksena lisäisin vielä, että mitä suurempi syntisäkki, sitä vähemmän voi Raamattua lantrata.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sonja Ottavainen sanoo:

  Kiitos Kari-Matti,

  ja olen täsmälleen samaa mieltä. Ja en minäkään lantraile, raakana menee!

  PS. Ja Abrahamin jälkeen sain myös Jobin…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sonja Ottavainen sanoo:

  Niin, jäin vielä sitä pohtimaan, että onko sukupuolella väliä? Että kun siellä sanotaan, että olen Abrahamin, Iisakin ja Jakobin jumala. Että itse jo nuorena tein Jobin kirjasta analyysin, vaikka proffa sanoi, ettei sitä alta 50 vee voi tehdä, niinpähän tein: Kärsimyksen tällä puolen.

  Lieneekö naiskiintiötä tällainen kärsimys, jota ei lasketa eikä noteerata teologisen viisauden perustaksi, kuten kenen tahansa vähänkin sekaisin olevan miehen kohdalla tehdään? Jopa enteillään herätystä? Minä sitten varmaan siinä kontekstissa olisin Isebel tai joku muu portto.

  Näinhän se menee. Ja arvatkaa miten vaikeeta on suostuu siihen? Että muka itse aiheutettua? Ja kun vaan nöyrtyisit…voi v…. mitä keliumia se on. Jobin kirjassa luotiin uutta evankeliumia, teologiaa. Siihen ei olisi päästy ilman niin suurta kärsimystä, että kaikki menee. Ja vielä toisten moitteet. Ja syytökset. Jumala on ihan eri maata…ehkä taivasta. Kertokaa minulle ilosanoma!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Rustholkarhu sanoo:

  Miksi sitten sekoitaa, jos ei kerran lantraa?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Ns. homopropagandalaki on nähtävä laajemmassa yhteydessä, osana lakeja ja muita määräyksiä, joilla valtakoneisto pyrkii vaikeuttamaan/rajoittamaan/estämään kansalaisyhteisön toimintaa. Laki on – tarkoituksellisesti – niin epämääräisesti muotoiltu, ettei ole selvää, miten sitä on tulkittava ja mitä se loppujen lopuksi kieltää. Näin se täyttää tarkoituksensa avatesaan portit viranomaisten mielivaltaisille toimille.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Onko Putin epävarma omasta miehisyydestään, kun hän näyttää olevan kovin hanakka maskuliiniseen pullisteluun? Tuosta pullistelusta on jo tullut koomista. Veikkaan, että hän joutuu yhä suoremman ironisen kritiikin kohteeksi. Eivätkä viranomaiset pysty sitä estämään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Marja-Sisko Aalto

  Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!