Marian lapsi – Väkevä Jumala

Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas. (Jes. 9:5 FB33)

Toivotan teille rauhallista joulua ja Jumalan siunaamaa Herran vuotta 2019!

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

 

6 kommenttia

 • Tarja Aarnio sanoo:

  Kiitos ja toivotan Sinulle samaa myös.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Ihmeellinen Jumalan kuva, tuo pieni avuton lapsi, jonka ainoa turva on nuoren naisen syli ja rinnat. Usein, jos vain mahdollista pyydän saada vauvan syliini. Viimeksi se onnistui kauneimmat joululaulut illassa. Tuossa läheisellä seurakuntatalolla. Olen pitkään ihmetellyt sitä mikä elämänvoiman lataus noissa pienissä on. On kuin saisi akkuun virtaa, kun saa hetken pitää jotain pilttiä käsivarsillaan. Jumala, joka näyttäytyy meille pienenä ja avuttomana lapsena on käsittämätön yhtälö. Jumala on kuitenkin niin suuri, että Hänellä on varaa olla myös pieni ja avuton.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Hyvä kommentti, kiitos Pekka!

   Jumalan synnyttäjän Neitsyt Marian kohdussa oli Herramme. Jeesus tuli nöyränä ja teki Taivaallisen Isän tahdon. Seuraavalla kerralla hän tulee kaikella vallalla, voimalla ja kunnialla. Jeesus Kristus on ijankaikkinen Jumala.

   Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli, joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen, vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen; hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti. Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman, niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat, ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra. (Fil. 2:5‭-‬11 FB38)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Jumala sikiönä kohdussa. Aina paranee. Valtava ihme, jota ei voi käsittää, mutta usko sen omistaa. Koska uskomme kaikkivaltiaaseen Jumalaan, niin miksi ihmettelisin sitä ; miten Jumala voi olla 9kk kohdussa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Pyhä Henki lähtee Isästä ja Pojasta. Allaolevassa kohtaamisessa Marian raskaus oli alkuvaiheessa.

   Niinä päivinä Maria nousi ja kulki kiiruusti vuorimaahan erääseen Juudan kaupunkiin ja meni Sakariaan kotiin ja tervehti Elisabetia. Ja kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussansa; ja Elisabet täytettiin Pyhällä Hengellä. Ja hän puhkesi puhumaan suurella äänellä ja sanoi: ”Siunattu sinä vaimojen joukossa, ja siunattu sinun kohtusi hedelmä! Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni? Sillä katso, kun sinun tervehdyksesi ääni tuli minun korviini, hypähti lapsi ilosta minun kohdussani. Ja autuas se, joka uskoi, sillä se sana on täyttyvä, mikä hänelle on tullut Herralta!” (Luuk. 1:39-45 FB33)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit