Manu Ryösön mukavaan blogiin jotakin

Teologinen Tiedekunta ei ota kantaa kirkon missioon.

Unohtaminen syntyy näin jälkeen kun on ensin luvattu, tunnustettu, ja tahdottu.

Kapituleissa pitää myös tenttiä asiaa ennenkuin vihkimykselle pääsee.

Unohtamisesta ei näin ole kysymys vaan Uskonpuhdistamisesta huonoista käytänteistä.

Tiedä kuitenkin jos ammattiajokortti lisättäisiin vaatimuksiin. Hyvin asia muistuttaisi liikenteenvaatimuksista papintyöhön asti.

8 kommenttia

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Kirkon käsitteet kuten aiemmissa blogeissa huomattuna olisivat hyvää asiaa katsoa.

  Nykypäivään ehkä pienenä mutta huomiota tarvitseva on ”hengellisesti köyhä” ilmaisu.

  Puhutaanko Ihmisistä seurakunnanjäseninä ilman saatua tietoa ja opetusta hengellisessä tiennäytössä vai liittyisikö asiaan muutakin tärkeää mikä elämämme kiireessä helposti unohtaa tärkeimmän.

  Sanonta sydämen paikasta siellä minne ja missä ajatuksemme työskentelevät voisi matkalle meitä avittaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seija Rantanen sanoo:

  Kurja, kun tuo Manu on noin pelokas.

  Tavallaan hän julistaa rohkeasti omaa uskoaan – ei siinä mitään – mutta sitten on niin raukka, ettei uskalla kohdata toisinajattelevia, siis ei anna mahdollisuutta kommentoida blogejaan. Jos oma usko on noin hataralla pohjalla, niin voi sentään. Tietysti hän antaa ihan oikean kuvan nykypolven SLEY:sta.

  Oma äitini oli toisen polven evankelinen. Hän sanoi näistä nykyisistä ’evankelisista’: ”Heille ei ole evankeliumi kirkastunut”. Rauha hänen muistolleen. Enpä voisi enempää olla samaa mieltä hänen kanssaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  Minä jäin miettimään, olisiko Jeesus hyvä linja-autokuski, joka ajaisi määrättyä reittiä kiinteän aikataulun mukaan. Jotenkin Hän sopisi mielestäni pikemminkin taksiksi, sanoihan Hän usein: ”Mitä tahdot, että minä sinulle tekisin?” Aikataulustakin Hän totesi: ”Mutta siitä päivästä tai hetkestä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa, eikä myöskään Poika, vaan ainoastaan Isä.”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Hyvä taksikuski, joka kertoo, että” kaikki on täytetty.” Kyyti on maksettu. Kiitos kuljettajalle takapenkillä istuvalta! Kotimatka on paras matka.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Oliko Jeesus ”bussikuski”, ei ollut, muutenhan Hän olisi elänyt niiden sääntöjen mukaan mitä juutalaisuus (lue isiltä saatu usko) määräsi.

  Samoin tänäpäivänäkin ihmisen tullakseen uskoon on luovuttava kaikesta mikä estää lähtemästä seuraamaan Jeesusta. Siis kyse on uudestisyntymisestä, eihän syntynyt ihminen tuo mukanaan mitään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Kirkon kannalta huono bussikuski on tärkeämpi ja tarpeellisempi kuin huono pappi. Kun huono pappi saarnaa, niin kaikki nukkuvat, mutta kun huono bussikuski ajaa, niin kaikki rukoilevat.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Bussikuskin ”ohjekirja” lienee hieman pienempi ja yksiselitteisempi kuin papin 1300-sivuinen ”ohjekirja” lisäohjeineen Tunnustuskirjoista ym ym.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Tieliikennelaki muuttuu usein ja usein juurikin ammattiautoilijoitten aloitteesta… Näin myös bussiliikenteen aikataulut sen muka mikä on todellinen tarve. Jos matkustajat loppuvat tai vähenevät liikaa loppuu linja…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Väisänen

  Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.