Mäkkäri sponssaa kirkkoa – Katso kuva!

Makkari_Tuomiokirkko

Jalkapallo on olemukseltaan hieman uskonnollista hommaa. Ainakin innokkaimpien fanien elämässä. Ja lisäksi kovin suosittua. Pitäiskö siis kirkon ja uskonnon edustajien ottaa oppia tuosta nahkapallon perässä juoksemine kultista?

Pitäisi.

Tuore tieto nimittäin kertoo, että Real Madridin kotistadionin Santiago Bernabeun nimi on muuttumassa maksetuksi mainokseksi. Vähän samaan tapaan kuin meillä jo on Hartwall-areena, HK-areena, LähiTapiola Areena ja Barona-areena ja monia muita.

Mitä jos kirkkorakennukset saisivat vahvan sponsorin, joka saisi nimensä rakennuksen tunnisteeksi rahallisen apunsa vastineeksi. Esimerkiksi Espoon Kone Oy tuomiokirkko tai Hanna Partanen tuomiokirkko. Jälkimmäisessä tapauksessa ei tarvittaisi kaupungin nimeä, sillä kaikki suomalaiset kalakukon ystävät tietäisivät missä päin Savoa ollaan.

Vielä ainakin tovin varakkaat seurakuntayhtymät, kuten Helsinki ja Turku, voisivat samassa hengessä aloittaa lähialueiden vähävaraisten seurakuntien kiinteistöjen sponsoroinnin. Saisivat oman nimensä esille.

Maksajan nimen kunnianpalautuksen nimissä Suomen ev.lut kirkko voisi olla Suomen veronmaksajien kirkko…

- Olli Seppälä -

Kirjoittaja

Kotimaa toimitus
Kotimaa toimitus

Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.