Maailmankaikkeuden loppu ja uuden luominen

Samoin kuin Jumala on tehnyt nykyisen maailmankaikkeuden, niin tekee Hän uudet taivaat ja maan. Elämme lopunaikaa. Päivä päivältä lähenee tämän maailmamme loppu ja uuden alku.


Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu; vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan.(Jes. 65: 17-19 / FB38)

Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole. Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu. Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt." Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet". Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi. Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani. Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema." (Ilm. 21:1-8 / FB38).

Tämän nykyisen ajan jälkeen kaikki ihmiset pääsevät Viimeiselle tuomiolle. Tuomion jälkeen osa ihmisistä pääsee iankaikkiseen autuuteen ja loput joutuvat loputtomaan kärsimyksen paikkaan Helvettiin.

Mikä sinusta olisi oikeuden mukainen tuomio sinulle ja miksi?

Mikä Jeesus on sinulle?

 

63 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: ”Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt.” Ja valtaistuimella istuva sanoi: ”Katso, uudeksi minä teen kaikki”. Ja hän sanoi: ”Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet”. (Ilm. 21: 3-6)

  Autuas on se ihminen, joka näkee tulevaan ja jolla on toivo Kolmiyhteisessä Jumalassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Jokainen päivä on ’suuremmas käres’. Ihmisen näyt ja toivot eivät kanna pitkälle.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Seija, kiitos kommentista. Niin –, päiviemme määrä on kirjoitettuna Taivaissa. Elämme täällä kunnes päiviemme määrä tulee täyteen. Uskovalla ihmisellä on uskon silmä ja korva. Jumala puhuu meille kun luemme itse Jumalan sanaa tai kuulemme sitä toisen lukemana. Voimme ymmärtää ts. nähdä asioita jotka uskosta osattomilla on pimennossa. Jumalan sanasta ymmärrämme Jumalan luoneen tämän maailmankaikkeuden. Luotan, että Jumala on sanassaan kertonut kaiken oikein. Samoin tämän maailman lopussa tulee Jeesus Kristus takaisin tuomitsemaa niin elävät kuin kuolleet. Tällöin haudassa olevat herätetään, luut saavat taas lihan päälleen ja sielu palajaa ihmiseen. Kaikki pääsevät Tuomioistuimen eteen. Kolmiyhteinen Jumala tekee uudet taivaat ja maan. Tuomion jälkeen uskovaiset pääsevät autuuden paikkaan ja uskosta osattomat joutuvat kärsimyksen paikkaan.

   Jeesus Kristus sovitti Golgatalla koko maailman synnin. Häneen turvatkaamme!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit