Luottamushenkilön valtuuksista

Täällä Kotimaa24:ssäkin on reilun vuoden aikana käyty keskustelua luottamushenkilön valtuuksista: saako luottamushenkilö kysyä piispan firman talousasioista tai verovarojen käytöstä, saako vantaalainen tiedustella asiakirjoja Helsingistä, ja ennen kaikkea: saako hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja käyttää itsestään titteliä hiippauntavaltuuston puheenjohtaja näitä selvityksiä tehdessään.

Vastauksen tähän ilmeisen selvään asiaan antaa nyt poliisi: kyllä saa. Luottamushenkilöt voivat pyytää viranhaltijoilta selvityksiä ja käyttää vaaleissa saamiaan titteleitä vapaasti.

Poliisin selkeästä tekstistä voimme kiittää Juhani Ketomäkeä, joka oli tehnyt minusta rikosilmoituksen epäillen virka-aseman väärinkäyttöä. Poliisin mukaan tällaista ei ole tapahtunut, eikä ole syytä epäillä minun syyllistyneen mihinkään muuhunkaan rikolliseen toimintaan.

Poliisille kiitos myös siitä, että minua ei vaivattu tutkinnalla missään vaiheessa, lopputulos vain tuli postin mukana.

Seurakuntalainen.fi on seurannut asiaa ja laatinut siitä uutisen.

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/poliisi-johanna-korhonen-ei-rikkonut-virkavelvollisuuksiaan-pyytaessaan-piispa-laajasalolta-selvityksia/

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  • Lauri, jotta huomaisit että tässä on susi lampaan vaatteissa. Se että hänet on puutteellisten tietojen ja mukavan miehen maineen vuoksi äänestetty piispaksi, ei tee hänestä koskematonta lakia noudattavassa yhteiskunnassa. Noihin puutteellisiin tietoihin sisältyy lain rikkomuksia – enkä nyt tarkoita Mooseksen lakia enkä muitakaan 2000 vuoden takaisia säädöksiä – , jotka osoittavat piispaksi äänestetyn herran soveltumattomaksi korkeaan ja esikuvalliseen kirkon virkaan.

   Ymmärrän, että sinuun koskee tulla tietoisiksi näistä asioista. Olisi kaikille mukavampaa ummistaa silmänsä tosiasioilta, mitta esipaimenen tehtävä ei vain sovi vilpilliselle luonteelle. Surraan yhdessä ja koetetaan tehdä parannus. Totuuden Hengellä on paljon tehtävää kirkon siivouksessa. Laajasalo on vain yksi näistä kirkon julkisivua varjelevista henkilöistä, hänen ympärillään on peittelyyn taipuvainen piiri opetuslapsia, joihin sinäkin taidat samaistua.

  • Näistä selvityspyynnöistä ym tulikin mieleen, että onko piispa Laajasalon asumiseen liittyvä tietopyyntö poliisille ja edelleen verohallinnolle vielä ajankohtainen? Tuli muistaakseni vireille marras- tai joulukuussa. En ole huomannut mitään uutta tietoa liittyen mahdollisiin epäselvyyksiin.

  • Timo Airamaa, verohallinto tutkii ja oikaisee tarvittaessa verotuksen. Se ei luultavasti ilmoita julkisesti tekemistään oikaisuista, en ole huomannut yhtäkään tällaista tapausta, jossa oikaisusta olisi ilmoitettu muille kuin asianosaisille.

  • Minä yritän ymmärtää ja kysellä siitä mitä en ymmärrä, mutta en saa vastausta mikä on motiivi tehdä tätä julkiseksi? Minun motiivini olisi se, että ymmärtäisimme syntisinä ihmisinä toista syntistä ihmistä ja antaisimme parannuksen tekoon aikaa, ja varjelisimme toistemme hyvää mainetta, että kullakin olisi edellytyksiä elää hyvää elämää ja tässä tapaukseesa myös hoitaa virkaansa.. Tietysti toimittajallakin on virkansa, mutta se taitaa olla ainoa ammmatti, jossa on suvereeni toimija eikä sitä toimintaa saa arvostella. Edelleen vastaan sanoistani vaikka linnassa, jos on tarpeen.

  • Lauri, älä dramatisoi. Ei sinne linnaan niin helposti päästä, ei pääseKaajasalokaan. 😉

  • ”Lihan käsivarret” nyt puhut lauri kielillä, minulle käsittämättömiä! On sanonta, että pannaan hihat heilumaan, mutta noita lihojen heilumisia tapaan täällä ensimmäistä kertaa. 😉

 1. Hei Lauri, en tee tätä työtä lainkaan toimittajana, vaan luottamushenkilönä. Velvollisuuksiimme luottamushenkilöinä kuuluu valvoa verovarojen käyttöä. Se ei ole kenenkään yksityinen asia. Verovarojen käyttö ja osakeyhtiölain noudattaminen ovat lähtökohtaisesti julkisia asioita. Kuten kerroin, Laajasalo ei kahdenkeskisessä keskustelussa suostunut mihinkään selvittämiseen, joten asia oli pakko tehdä julkiseksi, jotta se saataisiin etenemään. Piste tälle keskustelullemme on hyvä idea. Hyvää kevättä!

Korhonen Johanna
Korhonen Johanna
Journalisti, kirkkolaulaja Vox Silentii -yhtyeessä. Kirkon luottamushenkilö 2010--2020.