Luominen, ylösnousemus ja uskomme

Jumala loi kaiken kuutena päivässä. Syntiinlankeemuksen jälkeen kaikki ihmiset ovat olleet syntisiä. Jeesuksen neitseellinen sikiäminen on totta. Jeesus Kristus sovitti ristillä meidän syntimme, kuoli, haudattiin, heräsi kuolleista, astui Taivaisiin. Ajan lopulla on Tuomiopäivä, viimeinen tuomio —> Taivas tai Helvetti.

Minkä sortin uskovainen sinä olet; mitä Jumalan sanassa Raamatussa olevista totuuksista sinä voit uskoa ja mitä et voi?

Pari esimerkkiä Jumalan sanassa olevista totuuksista:

Kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi. (2. Moos. 20:11a FB38)

Jumala, joka herätti kuolleista Herran, on herättävä meidätkin voimallansa. (1. Kor. 6:14 FB38)

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

 

56 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Ylösnousemus. Tarua vai totta?

  Pyhä Paavali:

  Mutta jos Kristuksesta saarnataan, että hän on noussut kuolleista, kuinka muutamat teistä saattavat sanoa, ettei kuolleitten ylösnousemusta ole? Vaan jos ei ole kuolleitten ylösnousemusta, ei Kristuskaan ole noussut. Mutta jos Kristus ei ole noussut kuolleista, turha on silloin meidän saarnamme, turha myös teidän uskonne; ja silloin meidät myös havaitaan vääriksi Jumalan todistajiksi, koska olemme todistaneet Jumalaa vastaan, että hän on herättänyt Kristuksen, jota hän ei ole herättänyt, jos kerran kuolleita ei herätetä. Sillä jos kuolleita ei herätetä, ei Kristuskaan ole herätetty. Mutta jos Kristus ei ole herätetty, niin teidän uskonne on turha, ja te olette vielä synneissänne. Ja silloinhan Kristuksessa nukkuneetkin olisivat kadotetut. Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat. (1. Kor. 15:12‭-‬19 FB38)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit