K24-uutishaaviin tarttunut viikon varrella demareita, kardinaaleja, pappeja ja paavi

 

Otsikko kertoo jutusta kaiken. Tai sitten se voi olla pelkkää hämäystä. Tarkoitus on jymäyttää potentiaalinen lukija luomaan silmänsä ja valistamaan kasvonsa  juuri tämän kyseisen uutistyngän puoleen. Pitemmittä puheitta, lukijat: Oletteko valmiit – nyt mennään!

 

UUDENVUODEN LUPAUS: PAPPI RYHTYY VUODEKSI ATEISTIKSI

RR: Lieneekö kyse valepapista vai valeateistista? Mahtaako kaveri saada Vuoden ateisti-palkinnon vai palkitaanko hänet kenties vuoden kirkollisena vaikuttajana?

 

URPILAINEN IS:LLE: USKON JOHDATUKSEEN

RR: Suomen kansan näännyttävä erämaavaellus sen kun jatkuu.  Joittenkin asioitten kanssa vaelletaan pelkästään uskon varassa, toisten taas yksinomaan näkemisessä. Ja sitten vielä tarttis tehräkin jotakin…

 

IMATRAN KOHUSAARNAAJA SAARNAA KADULLA

RR: Mahtaako pappi noin toimiessaan hakea katu-uskottavuutta? Olisiko parempi katua kuin katsoa katua? Kadunmiehen tavoittaminen voisi olla jalkakäytävällä  helpompaa, jos saarnaamisen sijaan käyttäisi kolehtihaavia…?

 

TUNTEVATKO VIIDESLÄISET KIUKKUA KÖRTTEJÄ KOHTAAN?

RR: Onko kyse klassisesta viha-rakkaus-suhteesta, jossa nyt meneillään ensiksi mainittu vaihe? Olisiko luterilaisella kirkolla sosiaalinen tilaus, suorastaan tuhannen taalan paikka alkaa käsitellä aiheita  Pyhä viha ja Oikeutettu sota?

 

TUOMIOJA VÄLÄYTTÄÄ USKONNONOPETUKSEN POISTAMISTA LUKIOISTA

RR: Erkki, Erkki, mitäs sinä nyt oikein meinaat? Eihän lukiossa opiskella koulua vaan elämää varten.  Siellä se uskonto tulee kuitenkin yhteiskunnassa heti vastaan, kun lakitetut koulusta pihalle pelmahtavat.  Poista uskonto ensin  Suomen Siionista,  sitten vasta voit poistaa uskonnonopetuksen lukioista. Ja rakastamasi oppiaine historia saa uuden laajennuksen: uskonnonhistoria…

 

PAAVI FRANSISCUS ON VUODEN PARHAITEN PUKEUTUNUT MIES

RR: Mies heitti punaiset kengät jalastaan, hommasi halvemmat kuteet ja laittoi kellon ranteeseensa.  Vaatteet ei oo tän piispan aatteet. Tämän miehen rikkaudet löytyvät jostakin aivan muualta kuin Vatikaanin aarrekammioista.

 

PAAVIN KARDINAALIVALINNAT KESKITTYVÄT KÖYHIIN

PP: Tässä tapahtuu nyt kertaheitolla 19 kardinaalimokaa:  Jos köyhyys on ihanne, niin tiedä häntä, millaisiin kiusauksiin nuo iäkkäät ex-köyhät hengenmiehet mahtavatkaan joutua. Joku heistä  saattaa nousta jopa seuraavaksi Maailman parhaiten pukeutuneeksi mieheksi.

2 kommenttia

 • Hannu Kiuru sanoo:

  Kun katselen tuota yllä olevaa listaa uutisotsikoista, jotka K-24:n uutisvirrassa kuohuvat, niin olen koko ajan vakuuttuneempi siitä, että kyseinen vuoksi täytyisi julistaa Kaksoisvirranmaaksi. Eli tämän nykyisen virran lisäksi voisi vierellä virtailla toinen uoma, joka liplattelisi iloisemmin ja kevyemmin. Siinä voisi uiskennella hauskoja, myönteisiä, humoristisia tiedon akanoita.

  Nykyisellään harmittaa, kun raskaat ja kevyet aiheet yrittävät painia samassa sarjassa. Mie romahan!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Lauri Lahtinen sanoo:

  Tunnen taudin oirita, mutta eikö lääke ole jo keksitty? Joku Pro, johon meikäläisellä ei ole pääsyä. Yritän nääs elää ilman paperisia lehtiä. Tosin paperiteollisuuden pystyssäpysyminen saattaa olla tämän yhden hiuskarvan varassa?

  Raskaat ja kevyet aiheet. Kas siinäpä pulma. Täydellinen moka, jos ei huomaa tarkistaa bruttoa. Onneksi tämä maa täällä Kotimaassa on pannukakku ja lopulta kaikki virrat luiskahtavat horisontin yli siihen , johon mölyä mahtuu.

  Olisiko syytä silmätä vähän tarkemmin paavin pukua, jospa se onkin kevään trendi?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (66 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121