Loiko Jumala koronaviruksen?

Jos kyllä, niin miksi?

47 kommenttia

 • Antero Syrjänen sanoo:

  Kreationistisessa maailmankuvassa näissä ollaan aika heikoilla. Niissä pyritään aina määrittelemään maailmankaikkeuden ja elämän ilmiöt joko Jumalasta tai syntiinlankeemuksesta johtuviksi kokonaisuuksiksi, vaikka sellaista rajaa ei voi olla edes kreationistisessa maailmankuvassa. Kaikki on (Raamatun mukaan) joka tapauksessa lähtöisin Jumalasta ja olemassa Jumalan sallinnalla.

  Mitä koronavirukseen tulee yleisesti, kyse on aivan huikeisiin mittasuhteisiin kasvaneesta hyperbolasta. Hanakka se on leviämään, mutta kuolleisuus ei eroa juuri normaalista kausi-infulenssasta. Lisäksi elämässämme on jatkuvasti läsnä huomattavasti korkeamman riskin ilmiöitä, ihan jo alkaen liikenteestä ja niihin liittyvistä riskeistä.

  Yle Puheen politiikkaradiossa oli eilen erinomainen summaus / haastattelu aiheesta:

  Koronavirus-tilannekuva Suomessa: onko epidemia estettävissä karanteeneilla?

  Vieraana sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila

  https://areena.yle.fi/1-50455521

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Frosti: “Loiko Jumala koronaviruksen? Jos kyllä niin miksi?

  Niinpä. Hyvä kysymys.

  Jumala joko haluaa poistaa pahat asiat mutta ei pysty tähän, tai pystyy mutta ei halua, tai ei halua eikä pysty, tai sekä haluaa että pystyy. Jos hän haluaa mutta ei pysty, silloin hän on heikko – eikä tämä päde jumaliin. Jos hän pystyy mutta ei halua, silloin hän on pahansuopa – mikä on yhtä vierasta jumalan luonnolle. Jos hän ei halua eikä pysty, hän on sekä pahansuopa että heikko, eikä näin ollen jumala. Jos hän haluaa ja pystyy, joka ainoastaan on jumalalle sopivaa, mistä kaikki pahat asiat tulevat tai miksi hän ei poista niitä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   “Jos hän haluaa ja pystyy, joka ainoastaan on jumalalle sopivaa, mistä kaikki pahat asiat tulevat tai miksi hän ei poista niitä?”

   -Entä jos vastaus on: haluaa ja pystyy. Kun se aika tulee. Näinhän on Raamatun kertomuksistakin nähtävissä. Lopulta palataan kysymykseen elämän tarkoituksesta: Miksi olemme täällä, fyysisessä, ajallisessa maailmassa, jossa luonnonlait ja niiden keskellä ja ehdoilla eläminen aiheuttaa kärsimystä? Eli jos on taivas, miksi Jumala ei päästä sinne muuten kuin elämä-nimisen mankelin kautta…?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Kaikki pahahan johtuu perisynnistä eli meille annetaa yhä näitä vanhurskaita elioikeuenmukasia rangaistuksia sen kuuluisan omenan syöttämisestä Aatamille.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Ehkä Jumala näkee kuinka me rakastamme pelaamista ja pelejä, ja päätti ryhtyä myös pelaamaan. Onhan korona kuitenkin peli.

  Koraanissa on sanonta: Pakanat punovat juonia, mutta Jumalalla on paremmat juonet.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  Eivät virukset sinänsä ole vahingollisia . Ainoastaan niiden levitessä ihmisiin niin me leimaamme ne vahingollisiksi.

  Koska virukset sopeutuvat olosuhteiden mukaan niin mikähän mahtoi olla corona-viruksen ensimmäinen ilmenemismuodot? Siis se ,jonka Jumala olisi mahdollisesti luonnut ja jättänyt kamppailemaan elinehtojensa kanssa.

  Corona-virus on muuten hyvä muistutus ihmisten ja muiden selkärankaisten tehtävästä maapallon kattavassa ekosysteemissä. Me olemme isäntäeliöitä tuhansille bakteeri ja viruslajeille. Jokainen meistä on oma ekosysteemi, sellainen joka elättää noita pikkuolioita. On vaikea tietää kumpi on luonnon kannalta ensisijainen luomus, ihminen vaiko mikrobit?

  Mutta juuri mikrobien elämää meditoidessa , tulle tietoiseksi siitä miten luonnossa kaikki on riippuvaisia kaikista ,

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Vitsaus

  “Monet juutalaiset ja kristityt pitävät Egyptin vitsauksia historiallisina. Ne mainitaan lyhyesti myös Koraanin 7. suurassa:

  »Silloin Me lähetimme heidän päälleen myrskyn ja heinäsirkat ja täit ja sammakot ja veren – selviä merkkejä, mutta he käyttäytyivät ylpeästi ja olivat syntistä kansaa.» ” Wikipedia

  Raamatun mukaan vitsaukset olivat seuraavat:

  Veden muuttuminen vereksi, mikä tappoi kaikki kalat ja muut vesieläimet[6] sammakot[7] sääsket[8] paarmat[9] karjarutto[10] paiseet[11] raesade[12] heinäsirkat[13] pimeys[14] sekä ihmisten että karjan esikoisten äkillinen kuolema

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Kysymys ja kakki vastaukset siihen kertoo ainoastaan halustamme määritellä Jumala. Sellainen määrittely on yhtä mahdoton kuin oikean vastauksen löytäminen tuohon kysymykseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Maailmassa on miljoonia viruksia ja bakteereja. Kaikkilla niillä on tarkoitus. Kuten kaikilla ötököillä, joita maa päällään kantaa. Sen sijaan ihminen on tarpeeton tuholainen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä. Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa kaikkine joukkoinensa. Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt.

  Eiköhän tuo coronakin tullut jo tuolloin olemaan. Vai onko varmaa tietoa, että on vasta nyt ilmestynyt maanpäälle? Avaruusolio? Hehehe!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Ismo: “Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää.”

   Ihmisestä taisi kumminkin tulla sekundaa, tai sitten se pahuksen onneton omppupuu olisi voinut jäädä istuttamatta sinne paratiisiin ihmispolon kiusaksi. Jumala – jos on kaikkitietävä kaikkivaltias – tiesi taatusti tasan tarkkaan, että siinä tulisi käymään niin, että Aatami ja Eeva sössivät koko paratiisipuuhat kiellettyjä hedelmiä popsimalla – nehän ne ovat vieläkin kaikkein makeimpia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Lyhyt vastaus otsikon kysymykseen on: kyllä. Ja sitten perustelut: Jumala on luonut kaiken, siis myös maapallon biosfäärin, jonka sisällä on vuosimiljardien kuluessa syntynyt ja kuollut sukupuuttoon valtava määrä lajeja. Näistä osa voi vaikuttaa haitallisesti, jopa tuhoavasti muihin eliöihin. Koronavirus ei edes ole kovin vaarallinen verrattuna esim. isorokkoon tai mustaan surmaan. Tämän aineellisen maailman ominaisuus on, että täällä sekä ihmisten että muidenkin eliöiden riesana ovaat sairaudet, joista enin osa aikanaan toki paranee, mutta osa myös johtaa kuolemaan. Vasta siinä tulevan maailman elämässä, johon me kristityt toivomme tämän elämän jälkeen pääsevämme ovat sairaudet kokonaan poissa.

  Ilmoita asiaton kommentti