Laps' hankeen hukkuu, unhoittuu

Uutisten mukaan uskonnolliset aiheet ovat kadonneet joulukorteista. Enää ei Jeesus-lapsi lekottele oljilla, ei edes joulukirkkoon matkata. Palava kynttilä on toki rikas symboli, mutta monikohan sitä katsellessaan muistaa evankeliumin sanan Jeesuksesta maailman valona?

Kuva-aiheiden valinnalla korttien valmistajat antavat ymmärtää, että jouluun liittyvät lumiset havumetsät, pörröiset eläimet kuten oravat, ja edelleen pikkulinnut ja tontut.

Niitä kortteja painetaan ja myydään, jotka menevät kaupaksi.

Mutta istu ja pala!  Tontutko siellä Juuttaanmaan Peetlehemissä syntyivät? Vai oravat? Mahtaako pyhillä paikoilla olla paljonkin lumisia havumetsiä?

Joulu on Jeesuksen, maailman Vapahtajan, syntymäjuhla.

Saisiko hänet takaisin jouluun, kiitos.

2 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Joulu on talvipäivän seisauksen juhla,jolloin päivä alka taas pidentyä eli valo voittaa luonnossa. Sinä sitä on juhlittu ympäri koko pohjoisen pallonpuoiliskon kunnes kristinusko omi sen itselleen kuten muutkin vuosikierron juhlat ja personoi ko auringon Jumalaksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Seppo Heinola :”…kristinusko omi sen itselleen kuten muutkin vuosikierron juhlat ja personoi ko auringon Jumalaksi.”

   Joululaulussa lauletaan, että ”Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta..”. mutta läsitykseni mukaan auringon jumalaksii personoinut Rooman keisari Aurelius [ tai Aurelianus] ei ollut kristitty. Hän personoi jumalaksi syyrialaislähtöisen sol-jumalan Sol Invictus -kultin, jota Roomassa oli harjoitettu jo 100 jKr -luvulta lähtien.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Marja-Sisko Aalto

  Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!