Lantarikon seurakunnan kirkolliset ilmoitukset

Sunnuntaina 12.7.

klo 10 Messu kirkossa

liturgia: kappalainen Kullervo Rakkolainen

saarna: haalitaan jostakin naispappi, ettei syytetä syrjinnästä

kanttori: dir.cant. Veka Ryysyranta (ellei ole joutunut lavatansseista putkaan)

kolehti: Pelastakaa edes jotain ry:lle

Messun jälkeen syrjimättömät kirkkokahvit tiehöylämuseolla. Seksuaalineuvoja Keino Siemen alustaa aiheesta "hiilineutraali pallogrillilaki". Lopuksi yhteislauluna Jaakko Löytyn Sateenkaarenvärisiä unia.

 

klo 13 Kenttäjumalanpalvelus entisen nuijasodan joukkohaudan paikalla. Toimittaa kirkkoherra Veijo Kainola. Sateen sattuessa toimittaa kappalainen.

 

Maanantai 13.7. 

klo 13 Hartaus dementiaosastolla. "Oi muistatko vielä sen virren". Rakkolainen, Ryysyranta.

klo 18 Kirkkoneuvoston ylimääräinen kokous seurakuntakodin leivintuvassa. Päätetään kantelusta kirkkoherraa koskien, kun se pentele puhuu saarnoissa edelleen synnistä ja parannuksen teosta.

 

Tiistai 14.7.

klo 12 Mielenterveyskuntoutujien kerho otsikolla "Hullusta hurskaammaksi". Kainola, Ryysyranta.

klo 13 Lypsyjakkaraseurat Uuno Puumalaisessa. Omat lypsyjakkarat mukaan, niin toimitetaan rukoushetki lypsyjakkaran puolesta ja hänen kanssaan.

 

Keskiviikko 15.7. 

klo 14 Siionvirsiseurat seurakuntakodilla. Veisataan ihmisen pienuudesta, seurapuhe ilmastonmuuutoksesta ja panetellaan Tapio Puolimatkaa.

klo 15 ELY:n iloiset Siionin kannel -seurat Lahja Ruttusella. Väliajalla pullakahvit ja uusimmat juorut Sambiasta. PS: olethan muistanut erota SLEY:stä?

klo 18 Viidesläinen miestenpiiri kesäkodilla. Luetaan aluksi Gideonista. Sen jälkeen miehistä uhoa kirkosta eroamisesta jahka homoja aletaan vihkiä. Saunan jälkeen puoli tuntia parran tutisuttamista kirkon uudistamiseksi.

 

Torstai 16.7. 

klo 13 SLEY:n Luther-kerho rukoushuoneella. "Siis riennä ystävä riemuiten kuin pikkulintu riemuissaan". Piirisihteerin johdolla diahetki Japaniin. Sen jälkeen opastettu hautausmaakierros, jossa laskemme kukat osaston edesmenneiden puheenjohtajien haudoille. Erityisesti nuoret tervetuloa!

klo 17 Naistenpiiri seurakuntakodin leivintuvalla. Kosmetologi-evankelista Kielo Ruusunen KRS:sta  alustaa aiheesta "Jeesus ja luomiväri". Lopuksi porkkanatarjoilu.

 

Perjantai 17.7. 

klo 13 Piirakkatalkoot ja jalkapuun viritystä leivintuvalla piispantarkastusta varten.

klo 14 Kirkkokuoron harjoitus kirkossa piispantarkastusta varten. Läksynä virsi "Vihan päivä kauhistava sydänjuuret väräjää".

klo 18 Ylimääräinen piispantarkastus kirkossa kappalaisen kilpailevan toiminnan vuoksi. Kappalainen on luotettavien lähteiden mukaan nähty papinpaita päällä Toyotan merkkihuollossa, vaikka piispan hulttiopojalla on "Reiskan korjaamo" ihan tässä lähellä. Mahdollisuus ottaa selfie kirjallisen varoituksen kanssa.

44 kommenttia

 • Elias Tanni sanoo:

  Ai mun syntymäpäivänä porkkanatarjoilu ja sleijareiden seurat? Onneksi sentään edellisenä päivänä saa tuntea itsensä pienellä paikalla olevaksi keskeneräiseksi körtiksi. Ellei sitten halua mennä yläfemmojen tilaisuuteen kuulemaan hengellisestä ylemmyydestä ja kuinka kirkossa on turmelus syvä ja loppu armoto.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Anna-Maija Kurki sanoo:

  Jokaiselle jotakin ;-D

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Rautkoski sanoo:

  PS: Ekumeeninen ilmoitus. Ekumeenisen viikon kunniaksi katolinen kirkko kutsuu 12.7. klo 17 Lantarikon seurakunnan Luther-säätiöön kuuluvan miespapin puhumaan reformaatiosta kirkkojen suoman pelastuksen tiellä. Tilaisuuden lopuksi ehtoolliseen mahdollisuus kullakin menemällä oman seurakuntansa kirkkoon. Katolisen kirkon toivomuksesta ekumenian hengessä kirkossamme jakaa ehtoollista vain miespapit tuona iltana. Tervetuloa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Rautkoski sanoo:

  Kirkkohallitus ilmoittaa olevansa tyytyväinen Lantarikon seurakunnan ilmoitukseen, jossa käytetään sanaa reformaatio eikä uskonpuhdistus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • No mutta Kimmo! Tämähän on provokatorinen kirjoitus, jossa lienee myös huumoriakin mukana.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  Lähetyspiiri unohtui! Siitä on kai turha ilmoittaa, kun kaikki tietävät sen kokoontuvan Hellä Lempisen tuvassa perjantaina kello 18 kuten on kohta tehnyt jo 30 vuotta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Rautkoski sanoo:

   Lähetyspiirin ilmoitusta ei ole tehty tarpeettomana, koska kokoonpanossa ei ole tapahtunut kahteen vuoteen muuta muutosta, kuin että kaksi osallistujaa on haudattu ja yksi on sairastunut vaikeasti.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kimmo Jaatila sanoo:

   Kyllä vaan. Ja kahvit on keitetty Lempisessä samalla pannulla 30 v. ja kahviraha pantu samaan Arabian kuppiin kuin aina ennenkin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Rautkoski sanoo:

  Kielillä puhumisen ja erityisesti selittämisen armolahjan opetuksen ja Hengen jakamien lahjojen rukoilun kurssi, jonka piti alkaa 13.7. on peruutettu piispan suosituksesta tarpeettomana seurakunnassa. Lähes kaikki huomiokapitulissa pitävät kielillä puhumista järjettömänä ja siksi ei kielien selittämisen lahjaakaan tarvita seurakunnassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kimmo Jaatila sanoo:

   Mutta kapitulin päätösten selittämiskurssi olisi sen sijaan tarpeellinen!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Risto Rautkoski sanoo:

   Tärkeintä on, että huomiokapitulin päätös saa huomiota ja se huomioidaan ojennuksena. Ei siinä selityksiä tarvita. Moniarvoisessa kirkossa saa kukin päätellä päätöksen omalla tavallaan eikä silloin kukaan eroa kirkosta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Ino tila, o nde ku ithana edhina lyoye, ongoye omumwandje.” Tämän osaavat ompeluseuramummot selittää, vaikka karismaattisen ylistyskuoron vetäjällä ei ole aavistustakaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Onhan tuossa satiirin keinoin melko teräviä piikkejä muutamille tahoille. Ovat varmaan tarkoituksella.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Eihän kapitulin päätöksiä tarvitse ymmärtää, riittää, kun tottelee.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kimmo Jaatila

  Keski-ikäinen, keskiluokkainen ja keskinkertainen. Kahden pojan isä, aviomies. opettaja, pastori ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostunut mies. Blogissani käsittelen opettamista, kasvattamista, arvoja, politiikkaa ja kirkollista elämää. Joskus vakavasti,joskus irvaillen. Kuvia en kumartele enkä suosiota hae.