Lämmin kädenpuristus

Tunnustan: olen suurella lämmöllä seurannut suurvaltajohtajien tapaamista Helsingissä. On hyvä, että on puhevälit. Hienommin sanottuna, että käydään dialogia.

Upeita ovat myös olleet Helsingissä näkyneet "lakanat", joissa kehotetaan lämmittämän sydämiä, ei maapalloa, ja että autuaita ovat rauhantekijät, koska heitä kutsutaan Jumalan lapsiksi.

Donald Trump on vain yksi ihminen. Samoin Vladimir Putin. Silti heihin kulminoituu moni asia suurvaltasuhteissa. On hyvä, jos he muistavat ison kirjan ajatuksen siitä, että siltä, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan.

Joka johtaa, johtakoon toimellisesti. Lisäisin siihen, että - kuten jo Antti Rokka opetti - tehdään asiat jären kanssa.

Eikä unohdeta sydäntä. Sykkikööt sydämet siihen malliin, että apua tarvitsevat myös apua saavat ja että tämä maailma rauhoittuisi.

NHL-pelipaidan tai MM-jalkapallon lahjoitus ovat pieniä eleitä. Isompia olisi esim. Syyrian jälleenrakentaminen ja pakolaisten paluun tukeminen.

Kirjoittaja

Marja-Sisko Aalto

Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!

Kirjoittajan viimeisimmät blogit