Kyyneleet

Minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt." (Ilm. 21:3-4)

Hän on pyyhkivä kaikki kyyneleet / Jakaranda.

Kyyneleet

Miksi täällä ajassa meillä on erilaisia kärsimyksiä?

Job sanoi: "Alastonna minä tulin äitini kohdusta, ja alastonna minä sinne palajan. Herra antoi, ja Herra otti; kiitetty olkoon Herran nimi." (Job: 1:21); mitä mieltä olet Jobin asenteesta?

Miksi meidän kärsimysten keskellä olisi hyvä iloita tulevasta elämästä Taivaissa?


Miten rukoilemme Jumalan tahdon mukaisesti?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

180 kommenttia

 • Martti Pylkkänen sanoo:

  Jorma kiitos kommentista. Haluan kutenkin sanoa sen, ettei meille kenellekään ole annettu tuomiovaltaa, enkä sen tähden halua tuomiota kenellekkään antaa, varsinkaan K24:n julkisella palstalla. Minulla on luettavana Matti Väisäsen uusin kastekirja, jossa mielestäni vastattiin juuri siihen Apt.2:38 kerrottuun tapaukseen, johon vastausta kahteen kertaan kyselit. Ei minulla ollut takajatuksena, epäily sinun kasteopetuksestasi. Vaan halusin lainata Matti Väisästä, kun itse en olisi osannut siihen niin hyvin vastata. Mielestäni ei sekään ole tuomitsemista, jos keskustelussa joistakin asiosta ollaan eri mieltä, eikö juuri keskustelemalla voida päästä yksimielisyyteen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Olen esittänyt kysymyksiä, mutta vastauksia ei ole tullut. Ymmärrät varmaan itsekin, Martti Pylkkänen, että keskustelukulttuurissa on jotakin korjattavaa silloin kun argumentoinnin sijasta peistataan pätkä jostakin kirjasta ja usein vielä väärältä sivulta. 🙂 Väisäsen kirjoista se vihreä on tuossa minulla 5 sentin päässä 🙂

  Kerroin sinulle jo aikaisemmin, että suhtaudun opillisiin asioihin myönteisesti. Opillisuus voi myös tappaa elävän hengellisyyden. Minulle jää arvoitukseksi, miksi on niin vaikea myöntää, että Pietarin saarna vaikutti kuulijoihin. Eikö olisi syytä hiukan itsekunkin meistä miettiä, mitä ihmiset uskovat ja miten he uskovat tässä tasavallassa nimeltä Suomi?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  >>Jorma, vanhurskautus on yksinkertainen asia. Ei siinä ole mitään meistä itsestämme. Kaikki on pelkästään Jumalan työtä ja armoa. Pelastavan uskon saamme lahjaksi. Omilla itsevanhurskauden tikapuilla ei taivaaseen pääse.>>> Juha Heinilä.

  Olen samaa mieltä, täsmälleen. Sitä olen tässä tuonut itsekin esille.

  Älkäämme siis polttako olkinukkeja!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Katsomme, mitä Tunnustus opettaa armonjärjestyksestä:

  Augsburgin tunnustus 12. Parannus

  Parannuksesta seurakuntamme opettavat, että ne, jotka ovat kasteen jälkeen langenneet, voivat saada syntien anteeksiantamuksen milloin tahansa, kun he kääntyvät,

  ja että kirkon tulee antaa synninpäästö niille, jotka näin palaavat tehdäkseen parannuksen.

  Parannus näet sisältää varsinaisesti seuraavat kaksi asiaa.

  Toinen on katumus eli synnintunnosta johtuva pelästyminen, joka ahdistaa omaatuntoa.

  Toinen on usko, joka syntyy evankeliumista eli synninpäästöstä ja joka luottaa siihen, että synnit annetaan anteeksi Kristuksen tähden, ja antaa omalletunnolle lohdutuksen ja vapauttaa sen pelosta.

  Tämän jälkeen tulee seurata hyvien tekojen, jotka ovat parannuksen hedelmiä”.

  Lähde: http://www.concordia.fi

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit