Kymmenen vuotta täynnä!

"Palvelun kautta on eronnut 383321 henkilöä."

http://www.eroakirkosta.fi                             

 

50 kommenttia

 • Tuomo Hirvi sanoo:

  Blogien taso sen kun paranee – K24 julistaa kirkon uutisia kutsublogeillaan, joista pitäisi asiallisesti keskustella taikka kuten ylläpitäjä usein täällä kirjoittaa – ”ei pitäisi myrkyttää keskusteluilmapiiriä”. No keskustele tuosta sitten – onkohan tuo luku oikea taikka väärä ja miksi olisi väärä taikka oikea.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sari Weckroth sanoo:

  Risto Korhonen:

  Höh. Ei ollut tarkoitettu varsinaisesti läpäksi. Olen ihan vilpittömästi siinä käsityksessä, että ”äärikonsut” ovat rehellisesti ja avoimesti ajatustensa takana. He ovat (ilmeisesti) valmiita vaikka sietämään, että kirkosta kaikkoaa pari miljoonaa jäsentä, kunhan vain usko ja oppi pysyy oikeana.

  Minun on helpompi kunnioittaa tuollaista kuin sitä, että kirkkoa pidetään yllä rahan vuoksi.

  Tästä täytyy kyllä tykätä ihan kirjautuneena omalla nimellä. En tosin halua kaikkien ”äärikonsujen” puolesta puhua, mutta kirkon tulisi olla uskovien yhteisö. Jos kansankirkolla olikin oma aikansa, se on tullut päätökseen.

  Nyt ollaan tultu tilanteeseen, jossa kirkon jäsenet katsovat voivansa vaatia kirkolta haluamaansa linjaa, vaikkeivät uskoisi Jumalaan tai olisi millään lailla kiinnostuneita sanomasta. Kirkko niittää mitä on kylvänyt kastattaessaan jäseniä liukuhihnalta.

  Uskovien vanhempien lasten kastaminen on sinänsä oikea ajatus, mutta kun kirkko ei enää edes odota lapsen saavan kristillistä kasvatusta, ei sitä vanhemmatkaan ajattele. Ja homma voisi toimia jos kirkko pitäisi selkeästi kiinni opista ja linjasta, niin ne jotka eivät siihen halua sitoutua, voivat erota aikuisina. Mutta kirkko haluaa pitää jäsenensä, keinolla millä hyvänsä. Vaikka siten ettei sanota suoraan mitään…

  Muodon vuoksi kastetuista jäsenistä tuleekin sitten kirkon innokkaita neuvojia, jotka uhkaavat erota jos kirkko ei vastaa odotuksia. Ja kirkko yrittää myötäillä koska haluaa säilyttää asemansa.

  Ei näin. Mieluummin omavaraistalous tai vaikka katakombit kuin kaiken hyväksyvä kirkko ilman omaa sanomaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Eija Moilanen sanoo:

  Mietin tässä Riston ja Tuomon mielipiteitä ja olisin kompannut Ristoa, jos hänen viestistään olisi puuttunut sana äärikonsu. Mutta suosituksen annoin, koska itse olen hyvin paljon miettinyt oikeutta uskoon ilman leimaa ja sitä ei olemassa. Voin hyvin ymmärtää ajatuksen ristin kannosta näissä kulmissa ja itsekin arvostan sitä, ettei rahan takia taivuta. Tähän sopii monta erilaista kulmaa.

  Mutta tuo Tuomon viestiä lukiessa ihmettelin, että miten vaikeaa on ottaa kantaa toisen blogin aiheeseen itseensä. Tuomolla löytyi se kulma aiheeseen, jota itsekin pidän luonnollisena ja löytyy paljon muitakin blogiin liittyviä aiheita. Siis eroa kirkosta sivusto on täyttänyt kymmenen vuotta ja sen sivuston kautta eronnut 383321 henkilöä ja tämän lisäksi on ollut mahdollista erota muita kautta. Mutta monta miljoonaa on vielä jäänyt kirkkoon. Mikä aiheuttaa sen, että erotaan paljon tuon sivuston kautta vaikka yhtä helppoja keinoja on sähköposti ja viranomaisten suomifi palvelun kautta?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jori Mäntysalo sanoo:

  Eija, eroakirkosta.fi-palvelusta tiedotetaan, lomake.fi:stä (tai siis suomi.fi nykyään) ei. Lisäksi eroaminen palvelun kautta on jonkun sekunnin nopeampaa. Tuskin tässä mitään sen kummempaa syytä muuten on. Palvelu lienee myös profiloitunut sillä tavalla neutraaliksi, että se toteaa avoimesti esim. osan eroajia eroavan kirkon liberaaliuden takia, ei aina päinvastoin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Eija Moilanen sanoo:

  Siihen saattaa olla yksi syy Google. Kun laittaa haun kirkosta eroaminen ilman hipsuloita, niin ensimmäisenä on teidän sivusto, joka tarjoaa suoran reitin.

  Seuraavana on kirkon, jossa informoidaan kirjallisena eroamista ilman asiaan kuuluvia mahdollisia keinoja, joka yksittäisellä ihmisellä on. Eli kirkon tiedotus vahvistaa itse omalla informaation vähäisyydellä teidän sivustoanne käyttöä.

  Samaten siinä näkyy selvästi, että kirkon ulkomaan apu hyödyntää kirkosta eroamista mainostamisessa. Mitenhän tämä kaikki vaikuttaa provosoituneeseen ihmiseen, joka aikoo erota kirkosta?

  En tiedä kuinka paljon itse vaikutit aikoinaan siihen, että sivustonne näkyy mahdollisimman hyvin Googlessa. Sivustonne nimi kertoo sen, että tietoa sinulla Googlen toiminnasta on ja sosiaalinen media linkkien kautta on antanut näkyvyyttä netissä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Korhonen sanoo:

  Eija, tuo sana ”äärikonsu” oli Sonjan kommentista lainattu, lainausmerkit osin siksi ja toisaalta siksi että halusin pehmentää aika leimaavaa termiä. Äärinimityksiä kannattaa yleensäkin käyttää hyvin varovaisesti, koska niiden aiheuttamat reaktiot vievät helposti keskustelun sivuraiteelle.

  Mahtaako tuo eroakirkosta.fi:n näkyvyys tarvita muuta kuin Googlen omat hakualgoritmit. Onhan siinä varmaan hakukoneoptimoinnin perusjuttuja käytetty, mutta sivusto kuuluu tulosten kärkipäähän myös sisältönsä perusteella. Mitähän pitäisi ajatella siitä, että viidentenä tuloksena Google antaa eroakirkosta.info – sivut, jotka ovat aika räikeää propagandaa

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Eija Moilanen sanoo:

  Nimenomaan se neutraalius Risto.

  Kuvitellaan, että kirkon tiedotuksessa olisi tajuttu ottaa käyttöön nettiosoite kirkostaeroaminen.fi ja siihen olisi tuotu tuo lomake.fi vai mikä se oli ja samalla tietoa sähköisen asioinnin laista 2003. Miten tähän muutokseen olisi reagoinut Google? Miten se olisi vaikuttanut kirkosta eroakirkosta.fi sivustoon? Kirkossa ei ole mikään ongelma linkittää omaa sivustoa. Tiedettyähän on, että kirkonpiirissä löytyy tahtoa maksaa eri www-osoitteista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Korhonen sanoo:

  Erosin aikoinaan eroakirkosta.fi -palvelun avulla. Nyt kävin kurkkaamassa millainen palvelu suomi.fi:sta löytyy. Eroakirkosta voittaa kyllä 6 – 0 käyttäjäystävällisyydessä. Sehän toki onkin yhtä asiaa varten räätälöity palvelu, jossa on helppo tehdä asia yksinkertaiseksi.

  Tuskinpa Google piittaa mitään pienistä nettiosoitejutuista pienessä pohjoisessa maasssa. Nykyinen netti on joka tapauksessa sellainen, että Google tienaa aina

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Eija Moilanen sanoo:

  Niin minäkin, niin minäkin Risto ja siihen vaikutti Jorin riitelemätön persoona, mutta eropäätökseen ei Jori pystynyt vaikuttamaan.

  Nimenomaan kyse ei ole Googlesta, vaan vaikuttamisesta Suomessa. Jos tuohon minun kuvitteelliseen sivuun olisi argumentiksi vielä otettu nettiturvallisuuden ja pankkitunnuksilla asioimisen, niin osa olisi käyttänyt tätä kanavaa. Edelleen kysymys, että miten se olisi vaikuttanut eroakirkosta.fi sivuston tiedottamiseen?

  Sen sijaan jossain määrin on ollut sivuston osoitteen käyttämistä eripäätteellä näkyvissä, tahtoa kieltää eroakirkosta.fi sivusto turvallisuuteen vedoten tai estää siitä keskusteleminen . Se tuo toisenlaisen signaalin.

  ” Jumala, anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa ne jotka voin ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jori Mäntysalo sanoo:

  Kirkkohan on tehnyt ”virallisen” kopiosivuston .info ja sitten on yhden papin ”epävirallinen” erokirkosta-sivu (siis ilman a-kirjainta). Vuonna 2000 temppu olisi voinut onnistuakin, silloin kun mm. minä sain kärkeen vaimon kuvan haulla ”kaunis nainen”. Ei toimi enää tuollaiset.

  Ilmoita asiaton kommentti