Kuva-arvoitus: Mahtaako Kirkon Kermalla olla jotakin salattavaa?

 

b2ap3_thumbnail_McInen.jpg

 

Nokkelat lukijani, sanansäilän käytön  suvereenit taitajat, vääräleuat, kotitarvehumoristit, verbaalivirtuoosit, salaliittoteoreetikot jne. Tässäpä teille mielenkiintoinen pähkinä purtavaksi:

Kertokaa, mitä näette / olette näkevinänne / toivoisitte näkevänne tai ette alkuunkaan tahtoisi nähdä tässä kuvassa. Osannette itse päätellä, peitelläänkö tässä jotakin vai kaivetaanko esiin? Katsokaa kuvaa tarkasti ja löytäkää salaisia merkityksiä, herkullisia yksityiskohtia. Päästäkää tajunnanvirtanne valloilleen.  Selittäkää, säätäkää, mielikuvitelkaa…

Ja sallikaa mun nauraa ihan vedet silmissä, vatsa kippurassa! Tahdon pudota tuolilta ja vääntelehtiä lattialla naurusta hytkyen. Ruttopuiston rovasti tahtoisi nauraa niin kovasti! Auttakaa siis, pliis!

37 kommenttia

 • Hannu Kilpeläinen sanoo:

  Hannu Kiuru: ”Kaimani Hannu K. taas arvelee, että kuva on poliittisesti värittynyt. Mitenkäs muuten kirkko eroaa politiikasta?”

  Ei se nyt ihan noin mennyt. Arvelin vain, että jälkiseuraamus arkkipiispan lapiohommista menee 4h-kerholaisten ja kokoomuksen nuorisoliiton pikkumimmien tulkinnoissa överiksi. Varsinainen sanomani oli se, että arkkipiispa tekee kaikki likaiset työt ja saa siitä haukut palkaksi. Tuntuu tutulta omallakin vähäpätöisellä kirkon virkauralla.

  Kirkko eroaa politiikasta siten, että politiikassa toimijat sanovat reilusti puoluekantansa. Kirkossa ”kaikki” ovat epäpoliittisia puolueettomia ja marmattavat politikoinniksi vain jos joku uskaltaa sanoa olevansa vasuri. Se on sitten homo ja liberaali myös.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Hannu K. :”Taitaa olla liikaa vaadittu, kun ihanteena on yks Sepe.”

  Hurraa – ja tuon päälle Puna-Karjalan laulua: 1. Kerran meilläkin on oma maamme, oma köyhälistön maa, jossa vallita me saamme, vailla luokkaa vainoovaa. Tämä maa on runon manner, ikisoiton sorja maa tämä maa on toimen tanner, katso kauno Karjalaa.

  2. Riisti rikkahitten luokka meitä kautta aikojen, öykkäreille iski kuokka, heille suihke sirppien, pajareille puikki pirrat, heille kasvoi karja maan, heille vuolaat vieri virrat korvet antoi aarteitaan.

  3. Pajareille päivä paistoi, konnain koko luonto, oi. Rahvas raipasta vain maistoi, kunnes sotahuuto soi, kunnes köyhä kansa nousi, nousi kansa Karjalan, pitkin virtojansa sousi, samos kautta kankahan. jne.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • May Roth-Edelmann sanoo:

  Kyllä tässä on koira haudattuna.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuomo Hämäläinen sanoo:

  Keltainen lehdistö (syksyn ja ruskan kunniaksi) sai vihiä Ilkka Kanerva -tyylisestä tekstiviestikohusta. Piispa oli lähettänyt Päivi Räsäselle pahaenteisen viestin ”Oletko pitänyt puutarhasi kunnossa?” Seiska, Hymy ja Vapaa-ajattelija -lehden journalistit olivatkin ripeästi paikalla ja narauttivat piispan kädet likaisina hoitamassa Räsäsen puutarhaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  – Piispat, hoi! Poliitikot ovat viime aikoina puhuneet ajatushautomoista, eivät ajatushautaamoista…! :p

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Katja Sallinen sanoo:

  Katja: Luterilaisella puolella on sotilaspappeja, mutta sitten meillä on – epäjonhonmukaisesti – kenttäpiispa. – See more at: https://www.kotimaa.fi/blogit/kuva-arvoitus-mitae-taessae-oikein-mahtaa-tapahtua#!kmt-start=20

  Suo anteeksi termin. Unohdin. Meidän piispa Sippo toimii kenttäpiispana täällä Suomessa katolilaisille muistakseni.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  Vaikka etsivän sanotaankin löytävän, niin arkkipiispa pärjää kyllä ilman salapoliisin apua. Mitä taas tulee menneitten kaivelemiseen, niin se onkin jo kokonaan toinen juttu. Diggasitteko?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121