Kuurupiilovaalit – kiitos tyhjästä informaatiosta!

 

Kotiin tupsahti Kuopion ja Silinjärven seurakuntien yhteinen tiedotuslehti. Kiva juttu, näyttää olevan vaaliehdokkaat listoittain ja kuvan kanssa.

Lähempi tutustuminen tuotti pettymyksen. Listoilla on kummalliset, ympäripyöreät nimet, jotka eivät kerro yhtään mitään. Ainoina joukosta erottuvat tässä mielessä edukseen perussuomalaisten ehdokaslista ja Kokoomuslainen seurakuntaväki..

Mutta melkoinen akrobaatti, hermeneutti, astrologi ja ennustajaeukko pitää olla, jos tietää mitä eroa on seuraavilla listojen nimillä:

– Elävä seurakunta – Kotikirkko – lämmin lähiyhteisö – Seurakunnan sanomaan sitoutuneina – Kirkko kaikille – Kirkon rakentajat 2014 – Vastuunkantajat – Srk keskellämme – Elävää elämää – Kaikkien kirkko – Kristus-kalliolle rakentajat – Ihmisten kanssa elävä seurakunta – Yhdessä toimiva seurakunta – Yhteistyöryhmä – Kotikirkko

Nimen lisäksi ei ole yhtään sanaa siitä, mitä tavoitteita ryhmällä on. Kai se on niin, että jokainen on hyvän puolesta ja huonoa vastaan.

Mutta ketä palvelee tällainen kuurupiilo? Äärimmäisen vaikeaa innostua äänestämään, kun se täytyy arpapelillä tehdä. Voi monikin jättää äänestämättä, kun pelkää äänen menevän juuri väärään laitaan.

Tiedän, että on vaalikone ja järjestetään tilaisuuksia, joissa listojen taustoja selvitetään. Mutta eipä muissa vaaleissa tarvitse tällaista omaa aktiivisuutta voidakseen äänestää niin että tietää, mihin ääni meni.

Oudon yleispätevät ja mitäänsanomattomat listojen nimet johtavat siihen, ettei äänestysprosentti ainakaan nouse. Yhä pienempi sisäpiiri valitsee mieleisensä luottamushenkilöt. Ei kai se voi olla tavoite?

 

  1. Keskustan valtakunnallinen ohjelma on alla olevassa ohjelmassa.

    http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Osallistu-ja-vaikuta/Seurakuntavaalit-2014/Keskustan-seurakuntavaaliohjelma-2014

    Esimerkiksi Somerolla me olemme ottaneet tämän ohjelman omaksi ohjelmaksemme tämän syksyn vaalissa. .

    Muutoinkin ainakin meillä paikallisosasto on pyrkinyt saamaan esille nimenomaan kirkollisia asioita esille vaalien edellä. Useammassa kokouksessa olemme puhuneet seurakuntavaaleista ja niihin valmistautumisesta. .

    http://www.someronkeskusta.fi/

Kirjoittaja

Marja-Sisko Aalto
Marja-Sisko Aalto
Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!