Kuka on Usko ja yhteys -verkoston takana?

Seurakuntavaalit ovat marraskuussa. Ehdokkaat alkavat jo nyt hakeutua yhteen ja koota rivejään. Näin myös Usko ja yhteys -verkosto, jolla on verkkosivut - tosin sieltä ei käy ilmi, ketkä ovat toiminnan takana.

Viime viikolla Usko ja yhtyes -verkostosta tuli useiden medioiden toimituksiin tiedote, myös Kotimaa24 sai sellaisen.

Kirkko ja kaupungin toimittaja Topias Haikala soitti lähetysjärjestö Kylväjän viestintäpäällikkö Outi Rajalalle, joka kertoi laatineensa tiedotteen itsenäisesti Usko ja yhteys -verkoston nettisivujen pohjalta.

– Lähetimme sen tiedotteen, koska meillä oli heistä hyvä kokemus edellisistä vaaleista. Nyt kun seuraavat vaalit lähestyvät, halusimme nostaa tätä esille.

Rajala sanoi, ettei itse ole Usko ja yhteys -verkoston toiminnassa mitenkään mukana. Hän ei myöskään tiennyt, ketkä liikettä pyörittävät. Kuten ei tiennyt viime vaaleissa liikkeen puhehenkilönä esiintynyt Stig Kankkonenkaan.

"Hyvät Usko ja yhteys -verkoston aktiivit: jos luette tämän, ottakaa yhteyttä, niin pääsette kertomaan vaaliteemoistanne!", vetoaa Haikala aiheellisesti juttunsa lopussa.

Olli Seppälä -

1 kommentti

  • Itse jo kommentoin asiaa, kun se uutisoitiin täällä ensi kerran. On todella outoa, että sivustolla ei näy kenenkään nimeä. Hieman tulee mieleen se, että ei haluta sivuston ja ryhmän “leimautuvan” sen takana olevien myötä. Toisaalta, jos on ajamassa jotakin asiaa, pitäisi voida reilusti olla nimillä ja kasvoilla mukana. Ryhmän teemat viittaavat kyllä vahvasti johonkin viidennen herätysliikkeen ryhmään.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Kirjoittaja

    Kotimaa toimitus
    Kotimaa toimitus

    Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.