Kuka johtaa puoluettasi?

WP_20151205_003

Kenen joukoissa seisot, kenen lippua kannat – ja kenen johtajan kuva sinulla on lompakossasi tai tietokoneruutusi taustanäyttönä?

Kokkariväellä meni eilen visuaalinen ilme uusiksi, vassarit saivat mitä halusivat ja niin tapahtuu myös ärkoopeeläisille.

Ei ole sama, kuka antaa puolueelle kasvot ja kuka johtaa sitä. Parhaassa tapauksessa nämä ovat sama asia, mutta ei välttämättä. Valovoimaisen kansansuosikin takana saattaa olla harmaita eminenssejä ja puolueorganisaation mustekaloja.

Johtaja kuitenkin antaa naamallaan ja kehonkielellään fiiliksen ja synnyttää pöhinän, jolla vaaleissa tulee jackpot. Tai sitten vallankahvassa heiluva keulakuva latistaa kannattajakunnan ja valitsijat ruikkivat puolueen kintuille äänestyskopissa.

Pitkään koodee Päivi Räsänen oli ainoa nainen puolueen johdossa. Hänet muistetaan vielä ja pitkään. Valovoimainen poliitikko siis. Nyt näyttäisi, että naisia on ruorissa politiikan lähivuotisvesillä enemmänkin. Ehkä sekin aamu nähdään, että kaikki puoluejohtajat ovat naisia, mutta tuskin ihan heti.

Ah, politiikka tarjosi täksi viikonlopuksi paljon enemmän kiinnostavaa kuin futiksen eeämmä konsanaan. Mitenkähän on jatkossa? Suomi ei pelaa arvoturnauksissa vielä pitkään, joten kansallinen talouspesäpallo ja poliittinen pingpong olkoon kiinnostuksen kohteemme numero yksi.

- Olli Seppälä -

Kuvassa eksynyt äänestäjä ja johtaja. Vaan kumpi on kumpi?

4 kommenttia

 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Melkein tulee ikävä, mutta vain melkein, aikoja, jolloin suomalaisen radikaalivasemmiston johdossa oli kivityömies, ja ylioppilas puolue-eliitissä harvinaisuus. Miltä näyttää vasemmistoliiton johto nyt? Vihreät vapiskoot! Puheenjohtaja nuori ruotsinkielinen, akateeminen nainen, I varapuheenjohtaja vielä nuorempi akateeminen nainen, III varapuheenjohtaja edelleen nainen, mutta valtiotieteen tohtori, puoluesihteeri nuori mies, joka väittelee poliittisesta filosofiasta ensi viikolla. Kuriositeettina II varapuhjoht. duunari Äänekoskelta.

  Ps. Stubbia kävi sääliksi, kun Kokoomuksen harmaisiin pukeutunut, yhtä jalkaa marssinut puolue-eliitti käveli yli.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Ei Vasemmistoliitto ole pitkään aikaan edustanut työväenliikettä. Anderssonin mukana puolue vajoaa pohjamutiin ja joutaa mennäkin. Hyvää on se jos se vie äänestäjiä vihreiltä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   ”Työväenliikettä” varmaan sitten edustaa demarien Rinne. Mutta kumman luulisit edustavan enemmän jälkimodernia, post”kommunistista” maailmaa, Lin vai Antin?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juhani Ketomäki sanoo:

  En ymmärrä lainausmerkkejä.

  Ilmoita asiaton kommentti