Kuinka aloittaa bloggaaminen Kotimaa.fi:ssä?

Uudet kirjoittajat ovat tervetulleita. Kotimaa.fi:ssä voi aloittaa vapaasti lukijablogin kirjoittamisen, kunhan noudattaa käyttöehtoja ja sisältösääntöjä – lue ne täältä

Lukijablogit eivät ole journalistista toimintaa, vaikka Kotimaa.fi tarjoaa alustan ja käytännössä yleisön. Bloggaaja on oman bloginsa päätoimittaja eli hän määrittelee mistä ja miten keskustellaan. Hän voi poistaa asiattomia tai asian viereen kampeavia kommentteja. Ylläpitokin puuttuu tarvittaessa asiattomuuksiin tai ehtojen vastaiseen toimintaan – Tärkeä on synnyttää asiallinen, rakentava ja keskusteluun kannustava ilmapiiri.

Bloggaamisen tarkoitus on ensisijaisesi kirkon, seurakuntien, arvojen ja etiikan tiimoilta käytävä keskustelu ja itseilmaisu. Parhaimmillaan bloggaaminen lisää olennaisen tiedon saatavuutta, kannustaa avoimeen, monipuoliseen ja mielekkääseen keskusteluun sekä lisää ihmisten välisiä yhteyksiä. Jopa synnyttää yhteisöjä.

Bloggaajien ja kommentoijien on esiinnyttävä omilla nimillään. Yhteisöblogeihin (useita eri kirjoittajia) on pyydettävä ylläpidon lupa.

Näin pääset bloggaamaan Kotimaa.fi:ssä:

Rekisteröidy. Kirjaudu.

Näet sivun oikeassa yläkulmassa nimesi.

Klikkaa pientä kolmiota > valitse Profiili

Täytä tarvittavat tiedot (nimi, sähköposti)

Kohdassa Tietoja minusta kerro parilla sanalla kuka olet ja mikä on lukijablogisi tarkoitus, se auttaa lukijaa

Lisää kuva kohdassa Avatar – kuva lisää blogin kiinnostavuutta

Tallenna

Voit myöhemmin muokata ja tarkentaa esim. blogisi tietoja.

Ala kirjoittaa: valitse nimesi kohdalta valikosta Kirjoita blogiin > esiin tulee blogityökalu. Anna palaa!

Voit palata jokaiseen blogikirjoitukseesi, tehdä korjauksia kieliasuun tai lisäyksiä sisältöön > valitse Kirjoita blogiin > vasemmalta Kaikki kirjoitukset > valitse kirjoitus, johon haluat tehdä muutoksia

Bloggaajat näkevät kuinka monta kertaa heidän kirjoituksiaan on luettu

Tervetuloa. Hyviä hetkiä bloggaamisen parissa.

 1. Palautteena sanoisin, että verkkosivujen uudistuksen myötä blogit katosivat. Jos haluatte, että ne toimivat keskustelualustana tai mielipidekirjoituksina, niin niiden täytyy näkyä. Tällä hetkellä blogeista näkyy vain toimituksen nosto, ei muuta. Muut blogit ovat piilossa katsojilta. Sellainen kuva tulee verkkosivustosta todella helposti.

  Eli suosittelen, että blogit ovat näkyvissä eivätkä piilossa. Uusia kirjoittajia houkuttelee näkyminen, ei piiloutuminen.

  • Toimitus kommentoi asiaa seuraavalla tavalla: ”Syy miksi lukijablogeja ei enää näy etusivulla on journalistinen. Lukijablogit on tahattomasti sekoitettu lehden journalismiin ja ylläpito on joutunut vastaamaan muun muassa kysymykseen, miksi se ja se saa kirjoittaa. Asiaa on käsitelty myös Julkisen sanan neuvostossa. Suositus on, että lukijoiden tuottama sisältö tulee sijoittaa selvästi erilleen journalisesta aineistosta. Toimitus kuitenkin nostaa ajoittain yhden postauksen ns. blogikorttiin etusivulle.”

  • ”3. Tietosuoja

   Kotimaa noudattaa Suomen tietosuojalainsäädännön säännöksiä henkilötietoja käsitellessään. Keräämme palvelun toimittamista varten rekisteröityessäsi nimesi ja sähköpostiosoitteesi, joita käytetään palvelun käyttöoikeuden muodostamiseen sinulle. ”

   Edellä oleva mahdollistaa joulupukki nimellä esiintymisen?

Ylläpito Kotimaa.fi
Ylläpito Kotimaa.fi
Asiaa lukijabloggauksen pelisäännöistä ja näköaloista. Apua ongelmatilanteisiin. Palaute ja parannusehdotukset: Kotimaa24@kotimaa.fi