Kristillinen avioliitto – anteeksi antaminen

Mikään rietas puhe älköön suustanne lähtekö, vaan ainoastaan sellainen, mikä on rakentavaista ja tarpeellista ja on mieluista niille, jotka kuulevat. Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka. Kaikki katkeruus ja kiivastus ja viha ja huuto ja herjaus, kaikki pahuus olkoon kaukana teistä. Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niinkuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut. (Ef. 4:29-32)

Anteeksi antaminen

Miksi anteeksi antaminen aviopuolisolle on vaikeaa; montako kertaa pitää antaa anteeksi, jos aviopuolisomme (tai lähimmäisemme) kohtelee uudelleen kaltoin (vert. Matt. 18:21-22)?


Miksi on tärkeää haluta antaa anteeksi, vaikka loukkaus vielä tekisi kipeää; mikä avuksi?

 

Miksi aviopuolisolle on (tai ei ole) helpompi antaa anteeksi kuin muille lähimmäisille?

 

Miksi meidän pitää rakastaa myös vihollisiamme ja pyrkiä elämään rauhassa kaikkien kanssa?

 

Miksi ei saisi antaa auringon laskea, ennen kuin olemme sopineet riitamme (vert. Ef. 4:26-27)?

 

Mikä tekee kristillisestä avioliitosta onnellisen?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

 1. Ismo Malinen, ottaako lahjaksi vai saako lahjaksi, mitä ne tarkoittavat Jumalan tahdossa???

  Mitä Jeesus opetti elämällään täällä maan päällä, KUULIAISUUDEN, siis Hän teki kaiken Jumalan tahdon mukaan ja oli esimerkki seuraajilleen, Hän meni kasteelle, synnitön meni itse kasteelle, Jeesus luopui kaikeasta tehdäkseen Jumalan tahdon VAPAAEHTOISESTI.

  Mitä on evankeliumi, mistä sen löytää, eikö juuri Matteus, Markus, Luukas ja Johannes ole evankeliumit Raamatussa, kaikki kokonaan, mitään lisäämättä tai pois jättämättä, niistä löytyy kaikki mitä tarvitaan ja vain niistä.

  Jeesus selkeästi Sanoo kuinka löydetään Jumalan valtakuntaan sisälle, nöyrtymällä tekemään parannus ja uskomalla evankeliumi, ei sinne mennä tuomalla mitään omaa tai mitään vaikka lahjaksi saatua vaan vain ainoastaan kuulemalla evankeliumi KUN Jumala vetää ja TEKEMÄLLÄ Jeesuksen Sanan mukaan, siis olemalla KUULIAINEN SANALLE.

  Joh. 14:21
  Jolla on minun käskyni ja joka ne PITÄÄ, hän on se, joka minua rakastaa; mutta joka minua rakastaa, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmoitan itseni hänelle.”

  Joh. 14:24
  Joka ei minua rakasta, se ei pidä minun sanojani; ja se sana, jonka te kuulette, ei ole minun, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.

  Joh. 12:48
  Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä.

 2. ”Autuas se, jonka rikokset ovat anteeksi annetut, jonka synti on peitetty!” Ps.32:1

  Avioliitto on myös kuvaa Jumalan ja ihmisen välisestä liitosta ja sen kautta Jumala on opettava meille järjestyksen ja kunnioituksen ja kärsivällisyyden. Lapset jotka ovat hänen omansa, ne Hän kutsuu esiin ja Vanhurskauttaa tahtonsa mukaan. ylpeille Hänen Armonsa on käyvä lankeemukseksi, sillä sanoo Pyhästä Hengestä:
  ”Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion: synnin, koska he eivät usko minuun; vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe; ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.” Joh.16:8-11

  ”Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: ”Vanhurskas on elävä uskosta”. Room. 1:17

  • Ari, huomaa, ettet tiedä kristillisestä avioliitosta mitään. Ihmeellinen käsitys sinulla on naisista ja siitä minkälainen mies on vaimonsa pää. Pelkään, ettet voi koskaan olla vaimon pää, koska asenteesi on pahasti pielessä.

   Ari, uudistan toivomuksen: voisitko olla kommentoimassa blogillani, kiitos!

Juha Heinilä
Juha Heinilä
Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.