Kotimaan uutisesta Piispa Jolkkosen kertomaan

Uutisesta käy ilmi Uhripapin välttämättömyys oikean Ehtoollisen huomaamiseen. Toiseksi tulee luetuksi hengellisen läsnäolon mahdollisuus striimattua katsoessa. Kolmanneksi huomaa etteivät seurakunnan papit voisi keskenään viettää Ehtoollista koko seurakuntansa hyväksi.

Ollako samaa vai eri mieltä on kysymys itsessään. Eikö Jeesuksen Uhria seurakuntalainen osaa tai saa muistaa kotonaan kuten hyväksi näkee ja uskoo, ja vielä Itselle katsomallaan hyvällä hengellisellä tavalla.

Asiassahan on kysymys enTheos yhteydestä mikä persoonakohtaisesti vie perille siinä kuin asiaan avustajienkin toiminta.

3 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Jeesus Kristus on ainut uhripappi meillä luterilaisilla. Voimme joka hetki kiittää ja ylistää Kolmiyhteistä Jumalaa Jeesuksen uhrista Golgatalla. Sen lisäksi voimme viikottain osallistua seurakunnassa Herran ehtoolliselle. Mitään tarvetta ei ole väärille ehtoollisille.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Jeesus ei kait ollut Uhripappi, vaan enemmänki syntiuhri kirkkomme teologiassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Jeesus Kristus on Ylipappi ja ainut uhrimme.

   Sentähden hän maailmaan tullessaan sanoo: ”Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt. Silloin minä sanoin: ’Katso, minä tulen — kirjakääröön on minusta kirjoitettu — tekemään sinun tahtosi, Jumala’.” Kun hän ensin sanoo: ”Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt”, vaikka niitä lain mukaan uhrataankin, sanoo hän sitten: ”Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi”. Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen. Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan. (Hebr. 10:5‭-‬10 FB38)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Väisänen

  Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.