Kotimaafi.

Olen ollut noin 20 vuotta mukana kirjoituksieni ja käsityksieni kanssa sivustoillanne. Olen ollut hyvin tyytyväinen toimintaanne positiivisinne ihmisarvostuksineen. Nyt hämmästelen suuresti teologian maisterin ilmoitusta, että hän ei salli kommenttia kirjoituksestaan vaan tulee poistamaan ne kaikki. Pyydän ystävällisesti käsitystänne, onko blogi sivuston systeemi muuttunut ?

Muutos merkitsisi, että jokainen voisi toimia samoin. Vastaus blogiin vaatisi itsekultakin uuden blogin. Siis blogien määrä saattaisi nousta käsittämättömähsi. Vai onko kysymys ainoastaan pappien oikeuksista ?

Itse olen 80-90 välimaastossa, joten minun aktiivisuuteni tosin alentuu, mutta toivon blogi sivuston olevan positiivinen ihnisarvostukseltaan jatkossakin.

11 kommenttia

 • Tarja Parkkila sanoo:

  Ehkä hänellä/heillä on olemattomat sosiaaliset taidot ja keskustelu teologiasta muiden ja varsinkin erimielisten kanssa ei onnistu. Poistaminen on helpoin pakokeino. Se voi olla myös osoituksena vallankäytöstä, jos henkilö tuntee olevansa muuten ilman valtaa. Kun vetoaa Jeesuksen sanaan, Lutheriin, tai kirkon auktoriteettiin saa ikäänkuin valtaa ja uskottavuutta, koska takana on joukkovoimaa.

  ” Sosiaaliset taidot tarkoittavat ensisijaisesti kykyä olla muiden kanssa. Sosiaalisista taidoista on kyse esimerkiksi silloin, kun tapaamme uusia ihmisiä ja alamme jutella heidän kanssaan. Ystävyyden luominen ja ylläpitäminen, ryhmässä toimiminen sekä viestinnän taidot vaativat myös sosiaalisia taitoja. ” 14.6.2019

  Wikipedia

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Olen keskustellut aika paljon muissa yhteyksissä samoista asioista toisissa blogeissani teidän kanssanne. En muuten ole pappi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Nieminen sanoo:

  Aikaisemmin Kotimaan toimitus ohjeisti blogisteja siten, että blogista saa ja suorastaan pitää poistaa asiattomat kommentit ja trollaaminen. Blogistilla on myös oikeus ohjata keskustelua poistamalla kommentit, jotka selvästi erkanevat blogin aiheesta.

  Sen sijaan blogisteille ei tuolloin annettu oikeutta valita keskustelukumppaneitaan. Blogistit eivät saaneet tehdä mustia listoja siitä, kenellä on lupa sanoa mielipiteensä ja kenellä ei ole.

  Edellä kuvattu käytäntö kannustaa asialliseen keskusteluun ja rikkaaseen mielipiteenvaihtoon, jossa toisistaan poikkeavat näkökulmat saavat tilaa. Mielestäni se on ihan hyvä periaate, vaikka toimitus olisi muuttanutkin ohjeistustaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Lisään tähän vielä sen, että blogistilla on mahdollisuus (oli ainakin aikaisemmin) laittaa kommentointi pois päältä. Tällöin kukaan ei pystynyt kirjoittamaan blogiin kommentteja. Kommentoinnin kieltämisessä kaikilta ei sinänsä ole mitään väärää.

   Itse suhtaudun pienellä varauksella blogin kommentoinnin estämiseen. Siitä jää helpoisti sellainen kuva, että blogisti julistaa omaa ideologiaansa ja julistaa sitä tavalla, joka ei kestä kriittistä tarkastelua. Monesti se heikentää blogitekstin uskottavuutta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Veli Pesonen sanoo:

   Jos mielipiteen vaihto on aitoa ja toisinajattelijaa kunnioittavaa, niin silloin poistamien ei ole suotavaa. Jos sen sijaan joku komentoja pyrkii jatkuvasti vain tyrkyttämään samoja ajatuskuvioita vuodesta toiseen, mikä on lopulta hyvin turhauttavaa, niin miksi poistamista ei silloin voi sallia , tai kieltää kommentoimasta? Silloinhan mitään oikeaa ja arvostavaa keskustelua ei ole mahdollista saada aikaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Onko sinulla somestressi? Minulla ilmeisesti on. Ainakin se taitaa nostaa verenpainetta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sami Paajanen sanoo:

  Mikko Niemisen kanssa samaa mieltä. Jos on somestressi, sitten ei tarvitse kirjoittaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Kulutan myös aikaani täällä. Mutta en tietenkään pelkästään sitä. Sinullahan, Sami, ei muuten ole ollut täällä yhtään omaa blogia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Ymmärrän hyvin kotimaan toimitksen vastauksen odottamisen, koska päätös blogi toiminnansta mennee hallituksen päätettäväksi. Minun ajatukseni n, että blogi sivustot ovat vapaita kaikille kirjoituksille, kirjoittajille. Julkinen ihmisarvoa koskeva henkilökohtainen häväistys, herjaus, on sitten asia erikseen.

  Tämän mentaliteetin ymmärtämisellä on Korkeimman, Jumalan, siunaus. Teologian maisterin mentaliteetti on sama kuin Raamatun rakentajien, jotka määräsivät kaikki muut kirjoitukset esim. Jeesuksesta hävitettäväksi tulevilta sukupolvilta. Kirkon oppi ei valitettavasti anna meille ihmisille samanarvoisuutta, jonka me kaikki ihmiset saamme syntyessämme, joka on voimassa myös lähtiessämme täälta planeetalta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit