Kotimaa24 etsii uusia blogisteja

Haluatko kirjoittaa blogeja ja saada niille lukijoita? Kotimaa24 laajentaa blogistirinkiään ja ottaa pari-kolmekymmentä uutta blogistia. Oletko sinä heistä yksi?

Lähetä eräänlainen hakemuksesi osoitteeseen kotimaa24@kotimaa.fi ja kerro kuka olet (lyhyesti taustaa, koulutus, ikä, mistä päin Suomea ja Siionia olet ym.), miksi haluat kirjoittaa juuri Kotimaa24:ssä (kirkosta, uskonnosta, arvoista, kulttuurista, politiikasta – ja muustakin). Oletko kirjoittanut aikaisemmin blogeja tai vastaavia (laita linkki jos mahdollista)?

Uudet blogistit saavat käyttöönsä myös pääsyn Kotimaa24:n uutisiin ja Kotimaa Pro:hon sekä Kotimaan näköislehteen (arvo n. 120 euroa). Blogikirjoituksista ei makseta muuta palkkioita. Blogit ovat vapaasti kaikkien luettavissa ja jaettavissa somessa. Kommentointi kirjoituksen yhteyteen vaatii toistaiseksi Kotimaa24:n tilaamista.

Ajatuksena on että blogistit kirjoittavat noin kerran viikkoon tai pari kertaa kuukaudessa. Joskus toki sanomisen tarve voi yllättää useamminkin tai harvemmin. Kirjoittaminen on ilo ja vapaaehtoista, mutta toki sitoutumistakin tarvitaan. Kotimaa24 tarjoaa valmiin lukijakunnan kuukausittain sivustolla on noin 50 000 eri kävijää, joista iso osa lukee myös blogeja.

Blogistit rakentavat kirkollisen keskustelun yhteisöä, joten on hyvä jos kirjoittajalta löytyy halua kommunikoida teksteillään ja ylläpitää blogissaan hyvää tunnelmaa j asiallista meininkiä. Räväkkä saa olla ja näkemyksellinen, teräväkynäinen, pohdiskeleva, räiskyvä, fiksu, rakentava ja kaikkea sellaista mikä osuu yskiin käyttöehtojen kanssa.

Jos et näe itseäsi tulevana blogistina, mutta tunnet sellaisen, ”hiomattoman timantin”, rohkaise häntä ottamaan yhteyttä.

15 kommenttia

 • Reino Suni sanoo:

  Kannatettava ajatus. Uusia blogisteja olisi hyvä saada telogisen tiedekunnan ihmisistä, jolloin asioiden rikkaus saisi uutta vauhtia. Blogien pituus olisi syytä olla rajoitettu eikä kuten nyt, pituutta aina väsymiseen saakka. Blogi on blogi, ei esim. mikään tutkielma. Eikä pitkät Raamatusta otetut lainaukset.

  Kotimaan toimituksen on syytä tarkistaa ajatteluaan, jotta kirjoittajien tekstien rikkaus todella tulisi kaikkien lukijoiden rikkaudeksi. Menestysta vaan toiminnalle.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • seppo heinola sanoo:

  Turhaa,juuri mitkään muut kun homoaiheet eivät saa yhtä-kahta kommenttia enempää ja monet jäävät nolla kommenteille. Palta on kuivumassa pahasti kasaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  seppo heinola :”Palsta on kuivumassa pahasti kasaan.”

  Ninhän se näyttää olevan.

  Tampereen hiippakunnan emerituspiispa Juha Pihkala on sanonut yhdessä ESS:n haastattelussa, että ”Yleisönosastoissa ja nettikeskusteluissa tulevat esiin taisteleva ateisti ja äärifundamentalisti, ja kaikki muut painavat päänsä alas, etteivät luodit vaan osu.”

  Nettikeskusteluissa ”käännytykseksi” tarkoitetut ”sanan säilät” viiltävät todella syvältä ja uppoavat uskomme ytimeen. Sitten tulee se piste, että ei halua sanoa enää sanaakaan, ja painaa päänsä alas tietäen, että myös omassa tietoisuudessa todella on arvoja, joiden kohdalla ei halua antaa periksi.

  https://www.youtube.com/watch?v=lzhzDS4FO1Y

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Olli Seppälä sanoo:

  Hauskasti sanottu, ”paita kuivumassa kasaan”, paitsi jos se on ”silittämättä siisti”. Mutta asiaan. Blogeja on monenlaisia, eikä kommenttien määrä vältäämättä kerro mitään niiden merkitsevyydestä.

  Blogosfäärillä on edelleen paikkansa maailmankaikkeudessa, joskin some on imaissut sanomisen tarvetta omiin verkostoihinsa. Tämä koskee myös kirkon liepeillä tapahtuvaa bloggausta ja keskustelua.

  Kotimaa24:n voima on siinä, että se tarjoaa laajan yleisön. Yksityinen blogi jää helposti sivuun ja vaatii vimmatttua mainostamista, nyt estradi on heti tarjolla. Tämä nostaa joidenkin kohdalla rimaa, mutta turhaan. Hyvä puhe löytää aina kuulijansa ja reipas & asiallinen kirjoitus lukijansa.

  Siis, Reino, Seppo ja Tuula – ei ole syytä vajota pessimismiin. Tekin kommenteillanne olette luomassa ilmapiiriä ja synyttämässä keskustelua. Ei ole lainkaan yhdentekevää minkälaisia sanoja käytätte, mihin kommenteillanne tähtäätte ja mitä haluatte sanoa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Minäkin ajattelen niin, että vaikka bologia ei kommentoitaisi niin joku sitä kuitenkin lukee. Minäkin luen.

   Minun mielestäni tämä sivusto on ollut viimeisen uudistuksen (maksulliseksi tulemisen) jälkeen asiallisempi (mukaan lukien kommentit) ja siten mukavampi/miellyttävämpi lukea.

   Minusta on helpompaa kommentoida (olen aikoinaan kirjoittanut myös blogeja), kun joku toinen ikäänkuin valmiiksi syöttää aiheen blogin muodossa.

   Joten olisi kiintoisaa saada uusia blogisteja, joiden ajatusten virtaa voisi kommentoida.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Merja Ruuska sanoo:

  Olen samaa mieltä Reino Sunin kanssa. Joskus blogit ovat niin pitkiä, että uupuu kesken lukemisen. Myös pitkät lainaukset Raamatusta voi todellakin jättää pois.

  Palsta oli aiemmin suositumpi ja kommentointi huomattavasti vilkkaampaa ja monipuolisempaa kuin nyt. Monta kivaa tyyppiä on häipynyt. Kotimaa24:llä oli muutama vuosi sitten myös keskustelufoorumi. Pidin siitä kovasti, mutta se kuivui kokoon ja lopetettiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • seppo heinola sanoo:

  Se sana ei olut paita vaan palta, josta s oli tippunut ,siis palsta,minkä Tuula oli fiksusti korjannut. Eihän se Olli mitään keskustelua ole, jos blogi jää 0 kommentille tai saa yhden kommentin eikä kukaan jatka. Palsta pyöriin pääasialisesti vain uuden avioliittolain ja homoteeman ympärillä. Kuvastaa kylläkin hyvin sitä, mikä enin uskovia kiinnostaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Vuokko Ilola sanoo:

  Hyvä ajatus, uusia remmiin ja myös vanhat pierut jorpakkoon! Itse mietin, että jospa kirjoitan vielä yhden vappuutempauksen ja jätän sitten kirjoittelun virkeimmille ja monipuolisimmille aivoille. Kannatetaan?

  Hyvä, hyvä, ei tarvitse kuitenkaan huutaa, kyllä minä tästä häipppäsen… 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   ”Hyvä, hyvä, ei tarvitse kuitenkaan huutaa, kyllä minä tästä häipppäsen… :)”

   Kuulit väärin. Ei täällä hurraata huudeta. Vastalauseitten valitusvirttä veisataan pöhköille puheille lopettamisestasi.

   Ajatuksia herättäviä blogeja kirjoittelet tämmöisen pahaisen pakanankin mielestä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jori Mäntysalo sanoo:

  Itse taidan olla sanottavani aika lähelle sanonut. Uusia tilalle uusin ajatuksin.

  Tämä ei ole ilmoitus lopettamisesta, vaan ennakkovaroitus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kotimaa24 Ylläpito sanoo:

  Sähköpostiossoitteen linkki on ollut rikki, harmi. Nyt se on kohdillaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  On hienoa, kun K24:ssä on eri taustoista olevia blogisteja. Jokaisella blogistilla on oma tyylinsä. K24:ään on helppo kirjoittaa blogia ja kommentointi onnistuu hyvin.

  Kannattaa ottaa yhteyttä ylläpitoon, jos haluaa blogistiksi. Minä olen kiitollinen K24:lle, että saan kirjoittaa blogia juuri tänne. Täällä on paljon lukijoita.

  Ilmoita asiaton kommentti