Korona tulee - nyt meitä tarvitaan!

Koronavirus jyllää. Ja kohta on Suomessakin täysi epidemia irti. Tuhannet ihmiset sairaana, ja ihmisiä kuolee. On paljon pelkoa, jopa epätoivoa. Tulee paljon surua.

Nyt, veljet ja siskot Kristuksessa, on aika julistaa evankeliumia! Nyt ei pidä lamaantua eikä vetäytyä säästömoodiin missään kirkossa, seurakunnassa eikä herätysliikkeessä. Juuri nyt meitä tarvitaan. Nyt tarvitaan Jumalaa.

Se, että julistaa toivoa toivottomuuden keskellä ei ole hädänalaisen tilan väärinkäyttöä vaan etsikkoajan tajuamista. En tiedä onko koronavirus perkeleen tekosia vai onko se vain luonnon tapa reagoida - vai onko kyseessä Jumalan tuomio. Siihen en osaa ottaa kantaa, kun en ole profeetta. Mutta sen tiedän, että vielä on armonaika. Vielä jokaisella syntisellä on mahdollisuus kääntyä, turvautua Kristukseen ja pelastaa sielunsa. Siksi nyt ei pidä vaieta eikä himmata vaan julistaa katoilta, missä meidän toivomme on!

Lisäpohdintaa aiheesta: https://www.kotimaa.fi/blogit/kriisit-mahdollisuutena/

100 kommenttia

 • Hallituskaavailuja esittäville: Meillä on maassa hyvä hallitus! (vaikka tiedänki tarkoitetun hieman toista asiaa)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Samaa mieltä. Puolueettomana henkilönä voin todeta maamme hallituksen toimineen hyvin asiallisesti ja varmasti parhaansa yrittäen tässä meidän epidemiatilanteessamme.

   Mutta -anteeksi vaan nykyhallitukset- Jeesuksen hallitusmalliin ja sen tuleviin aikaansaannoksiin on kovasti matkaa.(Ilm21:3,4)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Rauli: ”Jeesuksen hallitusmalliin ja sen tuleviin aikaansaannoksiin on kovasti matkaa.”

   Jeesus ei käsittääkseni vieraan vallan edustajana voi perustaa haliitusta Suomen tasavaltaan. Joten sen tulevia aikaansaannoksia tuskin tullaan näkemään maassamme, lukuunottamatta aina muutaman vuoden välein säännöllisesti toistuvaa harmageddonin taistelua.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Rauli Toivonen sanoo:

  Seppo kommentoi tuolla aiemmin terävästi perusteitani sille, että kytkin koronaviruksen ja Jeesuksen ennustuksen toisiinsa: ”No Raulin logiikan mukaan Jeeuksen olisi pitänyt tulla jo mustansurman tai viimeistään espanjantaudin aikaaan.” Nostin kommentin tähän, koska mielestäni liittyy asiallisella tavalla otsikkoon ”Korona tulee – nyt meitä tarvitaan!” Nimenomaan tuohon ”nyt”-sanaan.

  Tuosta omasta logiikastani lienen jäävi esittämään arvioita, mutta Jeesuksen johdonmukainen päättely meidän aikaamme koskien on rautaa. Näistä ”ruttotaudeista”(KR) puhuessaan hän ei viitannut mihinkään yksittäiseen ”hyvin vakavaan infektiotautiin” vaan käytti monikkomuotoa. Sana rutto(plague engl.) on kovin yksipuolinen, ja uudemmat englanninkieliset käännökset käyttävätkin laajamerkityksisempää sanaa ” pestilecense”. Toisin sanoen Jeesus puhui tautiepidemioiden sarjasta aikakautena, jolloin nykyinen maailmanjärjestys on henkitoreissaan.

  Tuoreessa Hesarin artikkelissa(tautiX) kerrottiin, miksi olosuhteet ovat niin kovin otolliset infektiosairauksien leviämiselle. Jutussa todettiin myös suomeksi se, miksi juuri meidän aikakauttamme kutsutaan ”pandemioiden ajaksi”. Ja että tämänkin Koronan tiedettiin tulevan myös tieteentekijöiden piirissä.

  Tänään julkaistu viikonloppunumero The Australian osuu tähän hyvin osuvasti otsikollaan ”The age of pandemic upon us”. Lehden esittämän arvion mukaan espanjantauti(the Spanish flu) tappoi 50 miljoonaa uhriaan samalla prosentilla (2% sairastuneista) kuin tämä COVID 19.

  Parisen vuotta sitten American Journal of Public Health otsikoi pandemiahistoriakatsauksensa: ”The Mother of All Pandemics Is 100 Years Old (and Going Strong)!” Mainitsemasi espanjantauti oli siis vasta ”äiti” sille virusten vyörylle, joka silmiemme edessä toteuttaa Jeesuksen ennustusta parin vuosituhannen takaa.

  Kannattaa siis silmäillä tiedemaailman kertomaa ja verrata tällä kertaa vain yhtä Jeesuksen monista lopunajan tunnusmerkeistä tapahtumiin maailmassamme. Mutta kannattaa ottaa myös se lohduttava sanoma esille, joka muutamia jakeita myöhemmin kerrotaan: ” Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä”.(Lu21:28)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Lauri Lahtinen: ”Mitkään varotoimet ja karanteenit eivät pysäytä ilmeisestikään viruksen kulkua ihmisten elinpiiriin. Jos ihmisen turva on nyt rahassa, tieteessä ja erityisesti lääketieteessä, niin ne jumalat ovat nyt voimattomia.”

  Tiedetään, että varotoimilla ja karanteeneilla ei pysäytetä viruksen kulkua ihmisten elinpiiriin. Varotoimilla ja karanteeneilla pyritään vain hillitsemään viruksen leviämisvauhtia, jotta hoitohenkilökunta ja muut lääketieteen resurssit riittäisivät mahdollisimman hyvin epidemian hoitamisessa.

  Lauri Lahtinen: ”Jos ihmisen turva on nyt rahassa, tieteessä ja erityisesti lääketieteessä, niin ne jumalat ovat nyt voimattomia.” Tässä tilanteessa on tietenkin järkevää turvautua tieteeseen ja erityisesti lääketieteeseen ja siihen tietenkin kuluu rahaa. Ne ”jumalat” eivät lainkaan ole voimattomia, vaikkakaan ne eivät ole ”kaikkivaltiaita”.

  Jos jotkut luottavat, että uskominen ja rukous auttavat, niin niihin on jokaisella vapaus myös turvautua, eikä se välttämättä maksa mitään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Rukouksen auttaminen ei perustu uskoon, vaan kokemukseen. Uskovan elämässä ei ole mitenkään poikkeuksellista se, että paniikki, tai hätääntyminen jostakin asiasta katoaa rukouksen aikana. Silti se on joka kerta aivan ihmeellinen kokemus.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Tarkoitatko Pekka esimerkiksi seuraavaa: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. ”(FI4:6,7)

   Ihmeparantumista ei luvata vaan ”Jumalan rauhaa”, joka on erinomainen lääke paniikkiin ja hätääntymiseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Pekka: ”Uskovan elämässä ei ole mitenkään poikkeuksellista se, että paniikki, tai hätääntyminen jostakin asiasta katoaa rukouksen aikana. ”

   Esiintyykö uskovien keskuudessa paniikkia ja hätääntymistä? Miksi ihmeessä? Onko Jumala kuollut? Eikö Jumala varjele rakkaita lapsosiaan kaikelta pahalta ihan ilman rukouksiakin? Kaikkitietävänähän hänen pitäisi tietää koska luotunsa ovat pulassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Osuit Kimmo nyt hyvin otsikkoon, kun ihmettelet, että ”Eikö Jumala varjele rakkaita lapsosiaan kaikelta pahalta ihan ilman rukouksiakin? Kaikkitietävänähän hänen pitäisi tietää koska luotunsa ovat pulassa.”

   Sinun käsityksesi kaikkivaltiudesta ja kaikkitietävyydestä poikkeaa siitä, kuinka Raamattu noita käsitteitä määrittelee. Kaikkitietävänä Hän halutessaan tietää kaiken, ja kaikkivaltiaalla on täydellinen toimintakapasiteetti, jota Hän harkintansa mukaan käyttää.

   Syy siihen, ettei Raamatun Jumala varjele palveljoitaan kaikelta pahalta ilmenee hyvin Jobin kirjasta, josta aiemmin keskustelimmekin. Kirjan alusta löytyy Saatanan varjeluun liittyvä syytös: ”Sinähän olet sulkenut hänet suojelukseesi, hänet ja hänen perheensä ja omaisuutensa. Olet siunannut kaiken mihin hän ryhtyy, ja hänen karjansa leviää yli maan.”(Job1:10) Jatkossa lahjontasyyte ulottui koskemaan myös Jobin terveyttä ja Kaikkivaltias myönsi Vastustajalleen lisenssin koetella aivan poikkeuksellisella tavalla.

   Job pysyi uskollisena, vaikka ei tiennyt sananmukaisesti tuon taivaallista tilanteensa syistä. Uskollisuudellaan Job antoi vastauksen Saatanan lahjontasyytteeseen, malliksi meille.

   Raamattu kertoo, että Saatanan kiusaamislisenssi ulottui myös Jumalan Poikaan. Palveluksensa aluksi Jeesusta koeteltiin ensin erämaassa ja sitten: ”Kiusattuaan näin Jeesusta kaikin tavoin Paholainen jätti hänet joksikin aikaa rauhaan.”(Lu4:13)

   Jeesus Kristus kesti kaikki Saatanan ilkeydet ja osoitti, että täydellinen ihminen halutessaan kykenee tottelemaan kaikessa Luojaansa. Suotta ei Raamattu sano Jeesuksen uhrautuvaisuuden lopputuloksesta: ”Viimeisestä Aadamista tuli eläväksi tekevä henki.”(1. Ko15:45)

   Jeesus toki paransi tauteja, joukossa paljon juuri noita mikrobien aiheuttamia. Parantamisten ja kuolleista herättämisten merkitys oli kertoa Jumalan valtakunnan kuninkaan terveyspoliittisessa ohjelmasta, jota hän taivaasta käsin tulee toteuttamaan kaikkien sairauksilla ja muuten kiusattujen lohdutukseksi. Ja tuollainen hyvä tulee sitten, kun se Harmageddonin taistelu on käyty.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Rauli Toivonen: ”Ja tuollainen hyvä tulee sitten, kun se Harmageddonin taistelu on käyty.”

   Suomeksi: Kun kaikki muut paitsi Jehovan todistajat on murhattu maan päältä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Paukkunen sanoo:

  Jos Kimmo lukisit Raamattua, niin ei tarvitsisi kysellä selviä asioita. Jumalan lapset ovat kaikkina aikoina hätäilleet ja pelänneet milloin mitäkin. Pelko valtaa vaikka sodan keskellä, kun kavereita kuolee viereltä niin kuin kärpäsiä. Jumalan lapsi, sanaan turvautuva, ottaa kuintenkin vastaan kaiken Jumalan kädestä, sekä hyvää, että pahaa. Toivotan Jumalan rauhaa kaikille lukijoille Herran päivänä, sunnuntaina!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Paukkunen: ”Jumalan lapsi, sanaan turvautuva, ottaa kuintenkin vastaan kaiken Jumalan kädestä, sekä hyvää, että pahaa.”

   Kaikkihan täällä Telluksella kuollaan. Olipa sitten Jumalan lapsi tai ei.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Rauli Toivonen: ”Tänään julkaistu viikonloppunumero The Australian osuu tähän hyvin osuvasti otsikollaan ”The age of pandemic upon us”. Lehden esittämän arvion mukaan espanjantauti(the Spanish flu) tappoi 50 miljoonaa uhriaan samalla prosentilla (2% sairastuneista) kuin tämä COVID 19.”

  Meillä ei itse asiassa ole vielä mitään tarkkaa tietoa koronaviruksen kuolleisuusprosentista. Kuolleisuusprosentti todetuista / testatuista on aivan eri asia kuin kuolleisuusprosentti kaikista sairastuneista. Ja koska suurimmalla osalla tauti menee ohi lievänä tai vähäoireisena, sairastuneita on todennäköisesti paljon enemmän kuin todettuja tapauksia.

  Yksi hyvin rajattu alue meillä on ollut ja siihen liittyvä kuolleisuusprosentti on alle yhden.

  ”Karanteeniin Japanissa joutuneen Diamond Princess -aluksen matkustajista 707 sairastui virukseen ja kuusi menehtyi. Kuolleisuus oli siis 0,8 prosenttia olosuhteissa, joissa altistuneita voitiin seurata ja testata tarkasti.”

  https://www.mediuutiset.fi/uutiset/korona-on-tappanut-globaalisti-yli-3-prosenttia-sairastuneista-mutta-etela-koreassa-vain-alle-prosentin-kuinka-tappava-virus-oikeasti-on/d6a073f6-7b41-4a60-9537-f69c48e58df4?fbclid=IwAR3qDHMVNcXfnmuIcUDITsatXufT1-1WqTKLcx_p7bP8LxX0Nh1i_Ha8cIE

  Noin yleisesti ottaen meidän aikamme on epidemioille ja pandemioille otollinen yksinkertaisesti siitä syystä, että ihmisten liikkuvuus on ihan eri tasolla kuin monissa muissa ajoissa. Siitä huolimatta pandemiat ja epidemiat ovat jyllänneet myös kauan ennen espanjantautia. Jeesuksen aikana yksi pahimmista kulkutaudeista oli erilaiset ruttotaudit, josta syystä Jeesuskin käytti monikkoa rutosta mainitessaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Katja Sallinen sanoo:

  Kerrankin saan olla samaan mieltä. Moni tarttuu WC-paperiin, puhtauden symboliin mieluummin sijaistoimintona.

  Ilmoita asiaton kommentti